test2

VIDEO. Atlas, noul robot umanoid cu capacități uimitoare

Boston Dynamics, unul din liderii din domeniul ingineriei robotice preluat de Google în urmă cu câțiva ani, a prezentat săptămâna aceasta un nou robot din seria Atlas. Uimitor prin echilibru și agilitate, el poate îndeplini diferite sarcini

În videoclipul de circa trei minute, Atlas este supus unor probe dificile, din care iese mai degrabă bine, ținând seama că nu se cunosc condițiile de filmare. Specialiștii de la Boston Dynamics au dus experiența mai departe, împingându-l cu un baston sau mișcând cutia pe care trebuia să o deplaseze. Ușurința cu care se ridică după ce s-a aplecat este impresionantă.

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Noua versiune a robotului Atlas prezentată marți de firma americană este mai mică decât originalul — are 1,75 metri și 82 de kilograme—, dar beneficiază de multe îmbunătățiri. Ea funcționează cu o baterie care poate fi atașată atât la interior, cât și la exterior, și are noi captatori plasați în membrele inferioare care îi permit să își păstreze echilibrul pe teren accidentat sau dacă este împins.

A fost îmbunătățit și sistemul său de detectare a obstacolelor. Firma nu a dezvăluit decât puține informații despre noul robot, însă videoclipul prezentat arată clar că aceste mașini devin tot mai performante și adaptate la mediu.

Robotul poate deschide ușa și pleca în explorare. Merge ușor prin pădure — fără să fie conectat la o sursă de energie — și își menține echilibrul fără să cadă în zăpadă, datorită unei multitudini de captatori. Atlas funcționează cu ajutorul unui sistem complicat de cricuri hidraulice și se orientează în spațiu datorită senzorilor plasați în cap. Poate fi programat să execute sarcini simple, repetitive, cum ar fi deplasarea unor cutii grele și aranjarea lor pe raft.

Sursa: tvr.ro

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns