UNIVERSUL într-o singură imagine

Un artist a folosit hărţi logaritmice şi imagini surprinse prin satelit pentru a realiza o operă de artă remarcabilă, creaţia cuprinzând într-o singură imagine tot Universul, aşa cum este acesta cunoscut. De la Soarele nostru, Terra şi galaxia Andromeda până la plasma ce s-a format cu miliarde de ani în urmă la Big Bang, nimic n-a fost ignorat de artist, iar rezultatul este unul spectaculos.

Opera lui Pablo Carlos Budassi se bazează pe hărţile logaritmice furnizate de Universitatea Princeton şi imaginile captate de telescoapele şi sateliţii NASA, relatează Daily Mail.

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

În universul său circular, Carlos Budassi a surpins inelele exterioare ale Căii Lactee, centura Kuiper, Norul Oort care defineşte limita sistemului nostru solar, stele din Alpha Centauri, constelaţia Perseus şi braţul spiralat, dar şi alte galaxii. În plus, artistul a inclus şi radiaţiile rezultate după Big Bang, ca la final să închidă totul într-un inel de plasmă, aşa numita “supă primordială“.

U3

“Când am desenat un hexagon cosmic pentru fiul meu, ca dar de ziua lui, am avut în vedere centrul universului şi sistemul nostru solar,” a declarat Carlos Budassi. “În acea zi mi-a venit ideea de vedere logaritmică, iar apoi am asamblat imaginea Universului în Photoshop folosind fotografii de la NASA şi anumite filtre pe care le-am creat eu”, a adăugat artistul.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton au alcătuit hărţile logaritmice folosind datele furnizate de Sloan Digital Sky Survey (SDSS), pe baza informaţiilor obţinute de Apache Point Observatory, din New Mexico. Hărţile tridimensionale în detaliu cuprind peste trei milioane de obiecte astronomice, potrivit Science Alert. SDSS a efectuat măsurători în zeci de milioane de galaxii stabilind poziţii tridimensionale, pe baza radiaţiilor luminoase, pentru aproximativ 500.000 de obiecte cosmice.
univers3
Vârsta Universului – estimată la aproximativ 13,8 miliarde de ani – se potriveşte cu modelul estimat de cercetători, iar maturitatea galaxiilor observate pare la rândul său să confirme acest model. Studiile cercetătorilor, care arată că cei mai vechi fotoni au călătorit de la 45 la 47 de miliarde de ani lumină din momentul Big Bang-ului, se traduc prin faptul că Universul, aşa cum îl ştim, are aproximativ 93 de miliarde de ani-lumină ca întindere şi este în continuă expansiune.
Sursa: Mediafax
1-echipamentgratuit-1030x215
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns