feat1

Undă verde la modificarea embrionilor umani

Cercetătorii din Marea Britanie au primit dreptul de a modifica genetic embrioni umani. Decizia, la fel de controversată ca şi tehnica medicală în sine, prevede însă clar că niciunul dintre aceşti embrioni nu poate fi implantat în trupul unei femei.

Concret, geneticienii britanici vor să vadă ce se întâmplă în primul stadiu de formare a unui organism uman, pentru a-şi da seama ce anume provoacă pierderea sarcinii, precizează digi24.ro. Autorizarea se referă la utilizarea metodei Crispr-Cas9, care permite ţintirea genelor slabe din ADN pentru a le neutraliza mai precis. Este vorba de una dintre primele autorizaţii de manipulare a embrionilor umani. „Am aprobat cererea doctorului Kathy Niakan de la Institutul Francis Crick de adăugare a posibilităţii manipulării embrionilor la autorizaţia sa de cercetare”, a anunţat HFEA.

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Cererea a fost depusă în luna septembrie. Testele vor avea loc în prima săptămână de viaţă a embrionilor, în încercarea de a afla de ce unele femei suferă avorturi spontane. Britanicii nu sunt singurii care folosesc această tehnică. Chinezii au anunţat anul trecut că au modificat genetic embrioni umani, pentru a corecta o genă care provoacă o boală a sângelui. Există însă numeroase critici la adresa acestei tehnici genetice, pe motiv că deschide uşa pentru programarea genetică a copiilor în viitor.

Sursa: obiectivbr

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns