Una dintre cele mai populare staţiuni din România ar putea deveni tabără de refugiaţi

Aproximativ 500 de refugiaţi ar urma să fie cazaţi într-o fostă unitate militară, pe litoralul românesc, la Vama Veche, relatează stirileprotv.ro. Autorităţile nu au confirmat încă acest lucru, dar lucrările de amenajare sunt în plină desfăşurare.

În localitatea Vama Veche, judetul Constanta, la mai putin de 20 de metri de granita cu Bulgaria, ar urma să fie organizată o tabără pentru refugiaţi, precizează sursa citată. Comunităţile din Vama Veche, 2 Mai şi Limanu au fost anunţate neoficial ca se asteapta un posibil val de cel putin 500 de oameni.

De cateva zile, mai multe echipe de muncitori lucrează la foc continuu pentru a termina de reabilitat o fostă unitate militară, ce va fi transformata in tabara pentru refugiati.

Garda de Coastă a trimis acum câteva luni o solicitare la toate autorităţile din sudul litoralului, cerând informaţii despre clădiri care pot fi transformate în centre pentru refugiaţi. Garda de Coasta nu a transmis nimic oficial până acum, dar a recunoscut un singur lucru, şi anume că se fac lucrări de igienizare a imobilului.

Potrivit presei locale,  într-o şedinţă de îndată a Consiliului Local Mangalia din luna septembrie a anului trecut, a fost citit un document emis de Garda de Coastă, prin care Primăria Mangalia este solicitată să caute spaţii de cazare pentru 4-500 de refugiaţi, care ar urma să ajungă în sudul litoralului din Turcia.

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Ulterior, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a ţinut să precizeze că este vorba despre găsirea unei platforme betonate pe care să poată fi amenajate corturi, duşuri şi toalete ecologice pentru circa 400-500 de refugiaţi. „Nu căutăm locuinţe, să nu se înţeleagă greşit”, a spus edilul. Mai apoi, administraţia locală a dat de înţeles că nu vor mai veni refugiaţi în localitate!

Localnicii nu sunt încântaţi de ideea aducerii refugiaţilor în zonă.

“La fosta unitate de grăniceri din Vama Veche, Armata lucrează, amenajează o tabără pentru refugiaţi din ce înţelegem noi! Dar, oficial, nimeni nu ne spune nimic. Noi nu suntem de accord. În Limanu, mai exact în Vama Veche, vin turişti. Noi trăim din turism. Avem şi copii, nu suntem de acord, nu ştim ce refugiaţi vin, ce fel de oameni sunt”, au ţinut să precizeze mai mulţi cetăţeni din Limanu, pentru Replica de Constanţa.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au declarat, pentru replicaonline.ro, că se fac lucrări de întreţinere şi igienizare şi că spaţiul “fiind al Poliţiei de Frontieră, poate deveni şi spaţiu de triere pentru migranţi“.

Sursa: gandul.info

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns