Un tânăr de 18 ani a proiectat cel mai uşor satelit din lume

Un  tânăr de 18 ani din India a realizat unul din cei uşori sateliţi din lume, câştigand astfel o competiţie internaţională . NASA doreşte să îl lanseze luna viitoare.

Satelitul cântăreşte 64 de grame şi va realiza o misiune suborbitală timp de patru ore, informează Science Alert. După ce va fi plasat în microgravitaţie, principalul său scop va fi de a dovedi durabilitatea unui material atât de uşor, realizat cu imprimantă 3D.

,,Va avea un nou tip de computer la bord şi opt senzori pentru măsurarea acceleraţiei, rotaţiei şi a magnetosferei Pământului. Satelitul a fost construit de la zero,” afirmă tânărul de 18 ani, Rifath Shaarook.

Rifath Shaarook este originar dintr-un mic oraş din statul indian Tamil Nadu şi lucrează în prezent pentru Space Kids India, o organizaţie din Chennai care promovează ştiinţeţe şi educaţia în rândul copiilor şi adolescenţilor indieni. KalamSat nu este însă prima lui invenţie. La vârsta de 15 ani, adolescentul a construit un balon meteorologic alimentat cu heliu, în cadrul unei competiţii naţionale dedicată tinerilor inventatori.

Shaarook şi-a înscris invenţia în competiţia Cubes in Space,  sprijinită de NASA şi Colorado Space Grant Consortium. Provocarea a constat în inventarea unui dispozitiv care să încapă într-un cub de 4 metri şi să cântărească 64 de grame. Cel mai important aspect fiind utilitatea lui în spaţiu.

Pe 21 iunie va fi lansat într-un zbor suborbitar, fiind online şi operaţional timp de 12 minute.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns