a

Un fost lagar de concentrare, transformat in statiune de lux

Un fost lagar de concentrare aflat pe o insula din Muntenegru va fi transformat intr-o statiune luxoasa.

Guvernul din Muntenegru a dat unda verde in aceasta saptamana pentru a tranforma intr-o statiune de lux o fortareata aflata pe o insula si care a fost folosita ca un lagar de concentrare in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, arata The Telegraph.

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

 Statiunea, care se afla pe insula Mamula, va avea o piscina foarte mare si luxoasa, spa, un ring de dans, restaurante interioare si exterioare, un club pe plaja si un port pentru iahturi.
b
Constructia a fost ridicata in 1853 si era folosita initial ca un punct stratgic de aparare pentru granita sudica a imperiului Austro-Ungar. In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial a fost folosita ca un lagar de concentrare.
Peste 100 de persoane au fost ucise in lagarul de pe insula Mamula. “Era frig, erau infometati si conditiile erau foarte proaste”, a declarat Jovanka Uljarevic, nepoata unei femei inchise in lagar.
c
Dezvoltatorul care se va ocupa de realizarea statiunii de lux a sustinut ca va crea 200 de locuri de munca si ca va aduce 7,5 milioane de euro statului muntenegrean pe o perioada de 15 ani.
Sursa:
1-echipamentgratuit-1030x215
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns