Un elev român a obținut nota maximă la bacalaureatul american. 800 de puncte

Andreas Casapu, elev în clasa a XII-a la Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa, a reușit o performanță extraordinară. El a obținut nota maximă la bacalaureatul american cu toate că subiectele de examen nu se regăsesc în materia studiată de elevi în ţara noastră.

A susţinut testele SAT la matematică şi fizică şi a obţinut 800 de puncte. A fost vorba despre o serie de teste care au pus mai mult accent pe metoda de abordare a elevului decât pe rezultatele calculelor. Examenul l-a susţinut la un centru acreditat din oraş, informează digi24.ro.

Andreas Casapu, elev cls. a XII-a: „Ele sunt nişte teste grilă susţinute în 60 de minute. Cel de matematică avea 50 de întrebări, iar cel de fizică, 75. O bună parte din pregătire a fost cu domnul profesor şi independentă, din nişte cărţi pe care le-am achiziţionat.”

Andreas spune că bacalaureatul american la fizică şi matematică este o probă care contează foarte mult pentru admiterea în anumite universităţi din Statele Unite ale Americii. Printre ele este şi celebrul Institut de tehnologie din Massachusetts – MIT, unde ar vrea să studieze. La olimpiadele naţionale de matematică a obţinut o medalie de aur şi una de bronz. Andreas recunoaşte că nu prea are mult timp la dispoziţie.

Învaţă între şase şi opt ore pe zi.

Chiar dacă Andreas va studia peste hotare, profesorii săi sunt convinşi că după terminarea facultăţii se va întoarce în ţară.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns