Un arhitect ceh a construit o casă sprijinită pe un pilon într-o livadă din Praga pentru a nu afecta mediul

Arhitectul ceh Jan Sepka a construit o casă care se sprijină pe un pilon de beton pe o pantă a unei livezi din Praga, concept realizat pentru un prieten iubitor de natură, relatează Reuters.

O casă de vacanţă construită în apropierea Pragăi este considerată complet neobişnuită. Unii spun că seamănă cu locuinţa Ştrumfilor, alţii cu un OZN, cert este că locuinţa, denumită Casa din Livadă, e extraordinară.Opera arhitectului ceh Jan Sepka, locuinţa e accesibilă doar printr-un pod şi, spune acesta, e unică! Ferestrele mari o fac extrem de luminoasă, iar la primul nivel se află un living, bucătăria şi o baie, în timp ce la nivelul superior sunt dormitoarele şi un birou.

Casa de 80 mp, cu o bază rotundă diformă care se subțiază până spre al treilea etaj, este o priveliște care atrage imediat atenția printre locuințele convenționale din cartierul rezidențial Kyje, din nord-estul capitalei cehe.

Construcția numită “The House in the Orchard” (Casa din livadă — n.r.), realizată în principal din lemn și la care se poate ajunge pe un pod de metal, a fost încheiată anul trecut, după aproape cinci ani de planificare.

Sepka, celebru pentru designul său neconvențional, a declarat că locuința, care este acoperită cu poliuretan gri pentru a o izola și a o face rezistentă la apă, a fost gândită în așa fel încât să împiedice distrugerea copacilor.

Din acest loc ai o priveliște bună spre valea râului Rokytka la nord”, a declarat el pentru Reuters.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns