Trenul ”Hogwarts Express” din Harry Potter a salvat o familie rămasă izolată în Scoția

O familie rămasă blocată într-o zonă îndepărtată în timpul unei excursii în Scoția a vorbit despre salvarea sa magică produsă cu ajutorul celebrului ”Hogwarts Express”, trenul cu aburi care a apărut în filmele din seria Harry Potter, informează duminică Xinhua.

Celebrul tren cu aburi a venit în ajutorul soților Cluett și a copiilor acestora, cu vârste de 6, 8, 10 și 12 ani, care se bucurau de o excursie în Highlands, Scoția. Aceștia au rămas izolați într-o cabană din Essan, pe țărmul sudic al Loch Eilt, după ce canoea familiei a fost luată de apele umflate ale unui râu.

Din cauza imposibilității de a traversa ținutul mlăștinos, familia a sunat la poliție pentru a primi sfaturi.

În loc să folosească o echipă de salvamontiști sau un elicopter pentru salvare, poliția din Scoția a conceput un plan… magic. Realizând că familia rămăsese izolată în apropierea liniei de tren utilizată în filmele din seria Harry Potter, agenții au luat legătura cu operatorii trenului cu aburi și au aranjat ca acesta să vină în ajutorul persoanelor blocate.

Trenul, numit Jacobite, este folosit în excursii organizate pe calea ferată din West Highland, care traversează viaductul Glenfinnan, care a apărut la rândul său în filmele cu Harry Potter.

”Lucrul uimitor a fost că nu a venit un tren oarecare. Următorul care trecea era trenul cu aburi Jacobite, Hogwarts Express din Harry Potter care circulă pe linia aceea”, a povestit Jon Cluett pentru media locală și BBC. ”Ne-am aruncat toate lucrurile în niște genți și cutii și am ieșit în fugă pe ușa cabanei exact când trenul se apropia”, a adăugat el.

Cluett a precizat că la sosirea Hogwarts Express pe fețele copiilor săi au apărut zâmbete largi. ‘‘Când copiii au văzut trenul cu aburi apropiindu-se, toată tristețea a părăsit chipurile lor, aceasta fiind înlocuită cu încântare și distracție, cu adevărata bucurie provocată de aventura de a avea un tren care oprește în dreptul lor”, a spus el.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns