Trăieşte visul românesc. Trevor este un american care s-a mutat la Cluj-Napoca în urmă cu patru ani

Dacă visul multor români este să trăiască în Statele Unite, există şi americani care au lăsat în urmă America pentru România. Pe unul dintre ei l-am găsit la Cluj-Napoca. Trevor Lothrop trăieşte de patru ani în ţara noastră şi se declară îndrăgostit de Transilvania. În plus, fotbalul american jucat alături de echipa Cluj Crusaders îl face să se simtă aproape de ţara natală.

Trevor a ajuns prima oară în România în 2008. Atunci a stat 10 luni în ţara noastră şi a făcut voluntariat. Până la urmă, a decis să se mute definitiv în România.

“De când am ajuns la Cluj mi-am dat seama că este un oraş frumos. Transilvania este minunată şi am ştiut că vreau să mă întorc. Nu mă aşteptam să trăiesc aici, dar ştiam că vreau să mă întorc în Transilvania. Iubesc oamenii de aici şi mi-am făcut nişte prietenii puternice pe care le voi avea toată viaţa, indiferent că sunt aici sau în America”, mărturiseşte Trevor Lothrop.

Americanul locuieşte la Cluj-Napoca împreună cu câinele său, Fonzie, şi conduce una dintre cele mai de succes publicaţii de reportaje din România. Îi place să alerge în jurul oraşului, deşi îl cam încurcă maşinile parcate pe trotuare şi iubeşte mâncarea românească, în special micii, cărora nu le poate rezista. În schimb, nu se poate obişnui deloc cu ţuica.

Trevor Lothrop: “Mâncarea este uimitoare. Aceasta este una dintre marile diferenţe între America şi România. Aici ai mâncare naturală. Legumele au gust de legume! Ştiu că unele lucruri s-au schimbat recent, dar calitatea mâncării din România este foarte bună şi sper ca asta să nu se schimbe niciodată!”.

Trevor este pasionat de sport. Iar la Cluj-Napoca a fost recrutat de echipa Cluj Crusaders, campioana României la fotbal american.

Trevor Lothrop: Acei băieţi sunt grozavi. Când m-am mutat aici nu cunoşteam foarte mulţi oameni de vârsta mea. Am venit singur aici împreună cu câinele meu. Nu vorbeam deloc română, iar unul dintre colegii de la Crusaders m-a găsit jucând un meci de fotbal. M-a întrebat dacă ştiu să joc şi fotbal american, am spus că da şi am mers la echipă. Este o experienţă grozavă!”.

Trevor nu a mai fost în State de câțiva ani. Asta nu l-a împiedicat însă să sărbătorească ieri ziua Americii.

Sursa

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns