Traficul pe Internet va depăşi 3 Zettabytes până în 2021, la nivel global

Transformarea digitală va continua să aibă un impact semnificativ asupra exigenţelor impuse reţelelor IP, în următorii cinci ani, indică raportul Cisco Visual Networking Index™ (VNI) pentru perioada 2016-2021.

Conform datelor prezentate în raport, numărul de utilizatori de internet va creşte de la 3,3 miliarde la 4,6 miliarde sau 58% din populaţia globală . Dispozitivele personale şi conexiunile machine-to-machine (M2M) vor fi adoptate într-un ritm accelerat, viteza medie de broadband va creşte constant, iar conţinutul video va fi accesat din ce în ce mai mult. Pe parcursul perioadei analizate, traficul IP global este estimat să crească de trei ori, ajungând la o rată anuală de 3,3 zettabyte până în 2021, în creştere de la o rată anuală de 1,2 zettabyte în 2016.

Digitalizarea aduce anual creşteri spectaculoase ale numărului de dispozitive conectate şi a traficului generat. În acest context, crearea unor reţele robuste şi sigure este esenţială pentru a putea susţine dezvoltarea în viitor a Internetului ”, a declarat Dorin Pena, director general Cisco România.

Pentru prima dată în cei 12 ani de când se publică raportul Cisco VNI, conexiunile M2M (machine to machine) care susţin aplicaţiile Internet of Things (IoT) vor reprezenta mai mult de jumătate din totalul de 27,1 miliarde de dispozitive şi conexiuni şi vor reprezenta 5% din traficul IP global până în 2021.

Inovaţiile IoT transpuse la nivelul locuinţelor conectate, sistemului medical conectat, maşinilor şi transportului inteligent, dar şi o serie de alte servicii M2M inovatoare generează această creştere. Odată cu creşterea numărului de aplicaţii conectate, cum ar fi monitorizarea stării de sănătate, dozarea medicamentelor şi conectivitate pentru intervenţiile de urgenţă, sectorul medical va cunoaşte cea mai rapidă creştere din industrie (30% CAGR). Aplicaţiile pentru maşini şi oraşe conectate vor înregistra cea de-a doua cea mai rapidă creştere (29% CAGR).

Conţinutul video va continua să domine traficul IP şi creşterea totală a traficului pe internet – reprezentând 80% din traficul pe internet până în 2021, în creştere de la 67% în 2016.

Conţinutul video live pe internet va creşte de 15 ori şi va ajunge la 13% din traficul video pe internet până în 2021 – ceea ce înseamnă mai mult streaming de aplicaţii TV şi streaming personal live pe reţelele sociale. În timp ce transmisia video live redefineşte modelele de divertisment din prezent, realitatea virtuală (VR) şi realitatea augmentată (AR) câştigă din ce în ce mai mult teren. Până în 2021, traficul VR/AR va creşte de 20 de ori şi va reprezenta 1% din traficul de divertisment la nivel mondial.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns