Toată delta într-un singur loc. Când se deschide satul pescăresc de la marginea oraşului Tulcea

În maximum două săptămâni, va fi deschis satul pescăresc de la marginea oraşului Tulcea, amenajat pe drumul spre Mahmudia.

8641_sat-pescaresc-tulcea_12 (1)

Satul pescăresc, ce se va întinde pe trei hectare de teren, va avea trei alei principale ce încearcă să reconstituie braţele Dunării: Chilia, Sulina şi Sfântu Gheorghe. Pe fiecare braţ vor fi amenajate construcţii reprezentative ale localităţilor din Delta Dunării.

2638_sat-pescaresc-tulcea_25

Parcul va mai avea un pavilion cu arhitectura unei cherhanale, un bufet sătesc, un pavilion pentru ateliere de creaţie, două mori de vânt, un pavilion deschis ce va reproduce la scară redusă elemente arhitecturale de cult ortodox, dar şi un corp administrativ ce va funcţiona ca un centru de informare.

3996_sat-pescaresc-tulcea_05

Proiectul a fost realizat de Primăria Tulcea în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Asociaţia Ro-Pescador, obiectivul, realizat prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013.

519_sat-pescaresc-tulcea_28

Amenajarea satului pescăresc a costat peste 5 milioane de lei, bani europeni. Timp de cinci ani obiectivul va fi administrat de Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului Public din cadrul Primăriei.

Sursa: adevarul.ro

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns