Testele pentru angajare au început să se dea în realitatea virtuală

Dincolo de jocuri, există o multitudine de moduri in care companiile încearcă să îmbrățișeze realitatea virtuală. Cel mai recent dintre acestea este în recrutare.

Lloyds Banking Group din Marea Britanie lansează un sistem care utilizează seturi de căști VR pentru a-i pune la încercare în situații virtuale pe solicitanții locurilor de muncă. Solicitanții joburilor nu vor mai descrie modul în care aceștia s-ar descurca într-o anumită situație, ci vor fi în curând rugați să-și dovedească abilitătile de rezolvare a problemelor printr-o serie de sarcini din medii virtuale.

Tehnologia va fi utilizată pentru prima dată în acestă toamnă în cadrul programului dezvoltat de Lloyds Banking Group pentru recrutarea de absolvenți IT și competențe digitale.

Prin utilizarea căștilor VR, evaluatorii vor putea să supună candidații unor situații și sarcini și să le monitorizeze progresul. Ei se vor fi uita la modul în care candidații abordează sarcinile, modul de rezolvare, dar și dacă aceștia se confruntă cu probleme în rezolvarea lor.

405

Un exemplu de mediu virtual in care candidatii Lloyd Banks vor fi testati

Lloyds a spus ca această metodă va da companiei o șansă de a evalua candidații în moduri “care altfel ar fi imposibil de realizat în procesul de evaluare convențională”.

Un purtător de cuvânt a adaugat: “Acest lucru demonstrează angajamentul nostru față de viitoarele talente și față de recrutarea liderilor digitali ai viitorului.”

În timpul interviului VR, candidatul va avea libertate deplină de mișcare într-o lume virtuală de 360 de grade și va fi capabil să mute obiecte virtuale folosind comenzi de control al mișcărilor.

Sursa: wired.co.uk

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns