abc

Tentativa originala de frauda: “Astronaut din Nigeria, uitat in spatiu!” De ce suma de bani are nevoie “sa se intoarca acasa”

Un email primit de o persoana a devenit viral din cauza povestii imposibil de crezut. Daca alte mesaje prin care utilizatorii sunt pacaliti sa ofere bani sunt credibile, acesta este atat de amuzant, incat a devenit viral.

“Sunt Dr Bakare Tunde, varul fostului astronaut din Nigeria, Air Force Major Abacha Tunde” incepe emailul. Deocamdata nu pare atat de absurd daca esti dispus sa crezi ca varul unui astronaut iti poate trimite email. Povestea continua explicand ca maiorul Tunde a fost prins pe o statie sovietica secreta Salyut 8T in 1989 si a fost uitat acolo cand Uniunea Sovietica s-a destramat.

“Colegii lui s-au intors acasa, insa el nu, pentru ca locul lui a fost ocupat cu incarcatura necesara intoarcerii. S-au organizat de atunci cateva zboruri de aprovizionare pentru a-l ajuta sa reziste si chiar este intr-o dispozitie buna, atat ca ii e dor de casa”.

Dr Tunde spune ca trebuie sa stranga 3 milioane de dolari pentru a-si salva varul si a-l aduce inapoi pe Terra. Suma i-ar permite lui Dr Tunde sa acceseze fondurile “Lagos National Savings” acolo unde astronautii au stranse “fonduri pentru zbor de aproape 15 milioane de dolari”.

Desigur, este doar o talharie menita sa pacaleasca, doar ca nimeni nu poate fi pacalit de un astfel de mesaj. Atentie insa – multe mesaje spam sunt cu adevarat credibile, cu un sambure de adevar, doar pentru a pacali. Vezi mesajul aici: http://pic.twitter.com/0py6xKsDsw

Sursa: yoda.ro

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns