Tenis: Roger Federer, ales sportivul anului în Elveția, pentru a șaptea oară

Tenismanul Roger Federer, numărul doi mondial, a fost desemnat sportivul anului în Elveția, pentru a șaptea oară în cariera sa, la capătul unui sezon de excepție, în care a reușit să câștige două titluri de Mare Șlem, la Australian Open și Wimbledon.

“Sunt foarte onorat că am câștigat din nou această distincție”, a declarat Federer, în vârstă de 36 ani, care nu a fost prezent la ceremonia desfășurată duminică la Zurich.

Tenismanul originar din Basel a primit 36,88% din voturi, reușind să-i devanseze pe starul VTT Nino Schurter (25,63%) și pe schiorul Beat Feuz, campion mondial la coborâre (15,55%).

Roger Federer a mai câștigat trofeul rezervat sportivului elvețian al anului în 2003, 2004, 2006, 2007, 2012 și 2014. El îi succede în palmares ciclistului Fabian Cancellara.

Antrenorul lui Federer, Severin Luthi, a primit la rândul său titlul de cel mai bun tehnician al anului 2017, informează presa din Țara Cantoanelor.

La feminin, titlul de cea mai bună sportivă a anului în Elveția a revenit schioarei Wendy Holdener, campioană mondială la combinată alpină. Holdener le-a devansat pe triatlonista Daniela Ryf și pe gimnasta Giulia Steingruber.

Selecționata de fotbal a Elveției a fost recompensată, la rândul ei, cu titlul de “echipa anului”, după obținerea calificării la Cupa Mondială 2018.

Sursa

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns