Tenis: Irina Begu si Sorana Cirstea inving la Budapesta. Halep se opreste in sferturile de finala de la Dubai

Irina Begu (72 WTA) s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Budapesta. Românca a trecut în turul secund de Evgeniya Rodina (Rusia; 71 WTA) în două seturi, 6-2; 6-3.

La capătul unei partide de o oră şi 18 minute, românca a stat cel mai bine la capitolul serviciu. A avut un procentaj al punctelor câştigate pe primul de 76%, dar nici la retur nu s-a descurcat rău. Serviciile adversarei nu i-au pus probleme, în special în primul set, unde Begu a câştigat jumătate din punctele pe cel de-al doilea. Cu două break-uri în prima manşă, Irina Begu a închis cu 6-2.

Setul 2 a fost şi mai clar. Sportiva noastră a început cu două break-uri în primele două game-uri, iar ulterior s-a distanţat la 4-1. S-au mai înregistrat două break-uri, de ambele părţi, iar partida s-a închis cu 6-3.

În sferturile de finală, Irina Begu va juca împotriva învingătoarei din meciul Marketa Vondrousova (Cehia; 82 WTA) – Anna Blinkova (Rusia; 105 WTA).

Sorana Cîrstea (108 WTA) s-a calificat în sfeturile de finală ale turneului de la Budapesta. Sportiva noastră a trecut în manşa secundă de favorita numărul patru, Aleksandra Krunic (57 WTA), scor 6-3, 6-3.

Partida a durat o oră şi 24 de minute, iar românca s-a desprins în primul set, la scorul de 3-2. Jucătoarea din Serbia a replicat în game-ul imediat următor, însă Cîrstea a făcut din nou break şi a fructicat prima minge de set, impunându-se cu 6-3 în actul inaugural.

În setul secund, Sorana a avut un început formidabil, câştigând de două ori pe serviciul adversarei şi ducând scorul la 3-0. Krunic a fost incapabilă să mai revină în meci, iar românca s-a impus din nou cu 6-3, obţinând astfel calificarea în turul următor.

În sferturile de finală de la Budapesta, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Anastasia Potapova (87 WTA). Rusoaica a trecut în primele două jocuri de Heather Watson (111 WTA) şi Andrea Petkovic (66 WTA).

Simona Halep a pierdut în sferturile de finală de la Dubai, scor 6-4, 4-6, 2-6 cu Belinda Bencic. O explicaţie pentru eşecul neaşteptat stă în faptul că sportiva noastră a fost extrem de obosită: de pe 9 februarie până în prezent Simona a disputat 9 meciuri.

Simona a controlat mai bine de un set şi jumătate partida cu Bencic. Halep a pierdut în acelaşi mod ca la Doha, în finală, când nimeni nu anticipa eşecul său. De această dată, partida a fost cedată din punct de vedere fizic.

În interviul de ieri Simona vorbea despre faptul că e extrem de obosită. Ea spera să se recupereze în timp util, însă de la jumătatea setului secund au apărut problemele.

Deşi Halep a tras cu dinţii în decisiv, pentru a reveni în meci, s-a văzut clar că acuză o stare de oboseală. Au apărut şi crampele, iar loviturile sale nu au mai fost la fel de exacte, de adânci şi de puternice. Nici nu avea cum să fie altfel, având în vedere maratonul la care s-a expus în ultima perioadă. Fără multe meciuri în picioare după accidentare, Simona a adunat de pe 9 februarie până în prezent nu mai puţin de 9 confruntări.

Sursa

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns