Galaxia, la un click distanţă. Google Street View păşeşte în spaţiu, pe Staţia Spaţială Internaţională

Începând de joi, 20 iulie, cu ajutorul Google Street View, toţi cei interesaţi pot explora virtual, prin conexiunea la internet, Staţia Spaţială Internaţională (ISS) care orbitează Pământul la 400 km înălţime medie.

Aceasta este prima colecţie de imagini Street View în mediu fără gravitaţie. Oamenii pot vizita la 360 de grade 15 module din ISS şi două vehicule andocabile – SpaceX Dragon and Orbital Cygnus.

ISS poate fi vizitată pe Street View aici: https://goo.gl/ynuzS9. Aceasta va fi prima colecţie Street View cu adnotări, o funcţionalitate disponibilă până acum doar în muzeele de pe Google Art & Culture. Pe măsură ce te plimbi prin modulele ISS pe Google Maps poţi vedea note care explică aspecte precum: zona unde astronauţii fac antrenamente fizice, ce tip de alimente mănâncă sau unde desfăşoară experimentele ştiinţifice.

Proiectul a fost dezvoltat cu ajutorul NASA şi Agenţia Spaţială Europeană, utilizând camere de fotografiat DSRL şi alte echipamente deja existente la bord. Fotografiile Street View de pe ISS au fost realizate de astronautul francez Thomas Pesquet de la Agenţia Spaţială Europeană. Pentru a vizualiza imaginile Street View de pe ISS din Google Maps, trebuie căutat Johnson Space Center din Texas, iar de acolo va apărea o opţiune de a „vizita” virtual Staţia Spaţială Internaţională.

Street View s-a avântat în spaţiu în anul în care sărbătoreşte 10 ani de existenţă. Google Street View este disponibil în 84 de ţări, precum şi zone din Arctica şi Antarctica. Sunt peste 1 miliard de utilizatori activi de Google Maps în fiecare lună.

Imagini de pe Staţia Spaţială Internaţională: https://goo.gl/CdFAjo . Video despre proiect şi realizarea lui: https://goo.gl/5ScYdb . Imaginile despre realizarea proiectului sunt disponibile şi pe YouTube: https://goo.gl/F47gdD .

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

România, poartă pentru Asia

Un oraş înconjurat de stepă, aflat în mijlocul unui stat de 10 ori mai mare decât România, construit aproape de la zero în ultimii 25 de ani. Este o scurtă descriere a Astanei, capitala Kazahstanului, care găzduieşte anul acesta cel mai mare eveniment din lume dedicat energiei.

Expo Astana 2017, desfăşurat în perioada 10 iunie – 10 septembrie, reuneşte participanţi din 114 ţări şi le prezintă vizitatorilor cele mai noi soluţii în domeniul energiei – cu precădere cel al energiei curate. Sub sloganul „Future Energy”, evenimentul reprezintă şi un bun prilej pentru întâlniri la nivel înalt între oficiali ai statelor, companii şi marii jucători de pe piaţa globală de energie.

România este şi ea prezentă la eveniment, aşa cum a fost la toate expoziţiile mondiale organizate sub egida Biroului Internaţional pentru Expoziţii din 1989 până în prezent.

Revenind la Expo Astana 2017, ce precede expoziţia universală de la Dubai din 2020, care va dura şase luni, responsabilii au anunţat că au vândut în prima lună peste 1,8 milioane de bilete de acces, iar numărul vizitatorilor a depăşit 921.000; dintre aceştia, peste 130.000 au fost străini, reprezentând aproximativ 14% din numărul total al vizitatorilor.

„Potrivit statisticilor de la stand, ne vizitează zilnic între 1.200 şi 1.500 de persoane, ceea ce înseamnă foarte mult. Acest lucru denotă interes atât din partea publicului kazah, cât şi din partea reprezentanţilor celorlalte state vizavi de laserul pe care România îl prezintă la această manifestare”, a declarat ambasadorul Cezar Armeanu, care a preluat funcţia în luna aprilie. „Este clar că reprezintă un interes major pentru specialiştii din alte ţări să viziteze şi să vadă această machetă a laserului. Mai mult decât atât, pe parcursul acestui eveniment, de-a lungul celor 92 de zile, am organizat împreună cu colegii din ţară 16 misiuni economice. Faptul că celelalte standuri sunt mai viu colorate sau mai atractive, faptul că au biciclete sau televizoare care prezintă tot felul de imagini nu înseamnă că sunt de mai mare interes pentru specialiştii prezenţi la expoziţie. Este foarte tehnică prezenţa românească, acesta fiind conceptul ales de comisia responsabilă.”

El se referă la proiectul laserului ELI-NP de la Măgurele, care este elementul central al pavilionului ţării noastre la Expo Astana 2017. În pavilionul de 370 de metri pătraţi, atenţia a fost însă îndreptată mai ales către simulatorul de VR, care le permite vizitatorilor să facă o plimbare de-a lungul platformei de la Petromidia.

Din punctul de vedere al ţării noastre, a explicat ambasadorul, relaţia cu Kazahstanul e una deosebit de bună. În acest an, valoarea schimburilor comerciale dintre România şi Kazahstan a fost de aproximativ 975 milioane dolari, iar exporturile româneşti către Kazahstan însumează 64 milioane dolari, în vreme ce importurile se ridică la 911 milioane dolari.

Un fapt interesant: Kazahstanul este de 10 ori mai mare decât România, iar 99% din elementele din tabelul lui Mendeleev se găsesc aici. „Există un interes major din partea marilor puteri ale lumii – vorbim de Statele Unite, China, Rusia – să fie prezente pe această piaţă; interesul este atât economic, cât şi politic”, a subliniat Cezar Armeanu. „Prezenţa firmelor româneşti pe această piaţă este deosebit de importantă. Am discutat şi cu firmele de aici, sunt interesate să lucreze cu ţara noastră, dar trebuie să recunosc că aici se lucrează instituţional. Atâta timp cât nu vine o aprobare de la membrii guvernului, firmele vor pedala mai greu în ceea ce priveşte asocierea cu alte companii.”

El explică faptul că specialiştii din Kazahstan sunt foarte interesaţi să lucreze în domeniul IT-ului cu firme româneşti, adăugând că statul kazah oferă foarte multe facilităţi, iar preşedintele spune tot timpul: „Aduceţi investitori, oferim facilităţi!”. Există şi un program prin care 600 de companii kazahe cu capital de stat vor fi privatizate, amabasadorul menţionând că a trimis în acest sens o invitaţie firmelor de la noi din ţară.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Revoluţie în lumea roboticii: a fost inventat un robot care creşte ca o plantă (VIDEO)

Cercetătorul Elliot Hawkes de la Universitatea California, Santa Barbara, împreună cu colegii săi, au creat un robot care foloseşte principii similare acelora întâlnite în natură pentru a explora mediul înconjurător.

Viţa de vie, ciupercile şi alte organisme îşi folosesc terminaţiile pentru a explora şi a creşte conform condiţiilor mediului înconjurător: aceasta a fost inspiraţia cercetătorilor americani care au creat un corp mecanic ce se găseşte într-un tub de plastic care se extinde cu ajutorul presiunii aerului, scrie Science News.

Tubul de plastic are două compartimente, iar umflarea unuia sau a altuia schimbă direcţia de extindere. Un senzor plasat la vârf alertează botul cu privire la obstacole.

 In laborator, Hawkes, împreună cu colegii lui, au programat robotul să formeze structuri 3D, antene radio, să acopere o supapă, să străbată un labirint, să înoate prin lipici, să acţioneze ca un extinctor şi să se strecoare printr-un panou plin de cuie.

Robotul se poate extinde până la 72 de metri şi spre deosebire de plante, poate creşte cu o viteză de 10 metri pe secundă, conform lucrării cercetătorilor publicată pe 19 iulie în Science robotics.

Robotica este știința care se ocupă cu tehnologia, proiectarea și fabricarea roboților. Robotica necesită cunoștințe de electronică, mecanică și programare, iar persoana care lucrează în acest domeniu a ajuns să fie cunoscută ca robotician.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

În China au fost înfiinţate cabine de siestă pentru persoanele alergice la shopping

Un centru comercial din Shanghai a găsit soluția pentru a salva armonia cuplului în timpul cumpărăturilor: o cabină în care domnul se poate odihni în timp ce îşi aşteaptă partenera să vină de la cumpărături.

Într-o Chină afectată de febra consumului, centrul comercial „Global Harbor”, care reunește mai multe magazine de lux, a instalat recent patru „cabine de odihnă pentru soți”. Aceste chioșcuri transparente sunt echipate cu un fotoliu de masaj și un ecran unde soțul îşi poate viziona show-ul preferat sau să poate juca un joc video. Prețul de instalare: 40.000 de yuani (5.150 de euro) de cabină. Utilizatorul poate rezerva un loc în avans, folosind telefonul mobil. Siesta este gratuită.
„Unor soți nu le place să meargă la cumpărături, nici să petreacă acest timp cu soțiile lor. Ei preferă jocurile video sau doresc să se uite la televizor”, afirmă Owen Wei, un oficial al companiei Ingrem care a instalat aceste cabine, o premieră în China. „I-am spus soției mele: du-te la cumpărături, ne întâlnin aici”, povesteşte Liu Tianguo, ocupat să ucidă extratereştri într-una dintre aceste cabine. „Este confortabil și mă odihnesc în timp ce ea îmi cheltuie banii. Este în regulă, atâta timp cât nu stau prea mult timp …”, conchide el.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

5 filme care ne motivează să ne apucăm de sport

Suntem în plină vacanță de vară iar sporturile nautice sunt o tentație pentru oricine, indiferent de condiția fizică. Filmele dau chiar mai mult șarm sportului prin includerea lui într-un context adesea romantic sau inspirațional.

Vă propunem în continuare câteva filme pe care, urmărindu-le, veți fi mai motivați să experimentați activități care să vă tonifice corpul.

Point Break (2015)

Cascadorii extreme, adrenalină, peisaje de vis

Plasarea protagoniștilor în lumea surfing-ului creează o ipostază romantică, atractivă pentru femei și bărbați deopotrivă: niște semizei frumoși plutind pe valurile oceanului, undeva pe niște plaje însorite. Urmărind filmul, ajungem să dorim să facem măcar o dată acest frumos sport, surfing-ul.
Point Break (2015) valorifică două decenii de mediatizare a sporturilor extreme. Mai mult, surferii cu pielea bronzată de pe plajă s-au echipat în acest film și cu parapante, costume de skydiving și plăci de snowboard. Au ceva atât din idolii fanilor sporturilor extreme, din eroii de acțiune dar și din eroii negativi care organizează meciuri ilegale.

Noii eroi au ceva din convingerea luminoasă a eroului lui Patrick Swayze (protagonist în primul film Point Break, cel din 1991), dar și din duritatea personajelor de acțiune de la limita lumii interlope, în genul acelora create de Jason Statham.

Baywatch (1989) – Serialul TV și Baywatch (2017)

Antrenamente istovitoare,  intervenții în larg salvatoare,  costume de baie iconice

Serialul Baywatch (1989) rămâne antologic în istoria filmului și inima fanilor pentru personajele salvamarilor, fete și băieți, antrenați să facă față unor situații dificile, pe uscat sau în largul mării.  Pamela Anderson alergând în slow motion pe plajă, în costumul mulat, cu corpul ei perfect, e una dintre scenele emblematice ale producției. Situațiile cu care se confruntă salvamarii depășesc adesea fișa standard a unui astfel de post. De multe ori echipa se confruntă cu fel de fel de situații printre care și prinderea unor criminali în serie, catastrofe naturale, atacurile rechinilor asupra oamenilor, traficanții de droguri sau chiar de materiale nucleare.Ei trebuie să lucreze împreună pentru a forma cea mai bună echipă de salvamari și în același timp pentru a demonstra cu adevărat care este potențialul lor.   Filmul ne face să ne dorim antrenamente zilnice la sală, cât mai dure, pentru a arăta de vis pe plajă, cum vacanța de vară e în plină desfășurare.

Million Dollar Baby (2004)

Ambiție, perseverență, disciplină

Filmul este despre întâlnirea providențială dintre Maggie Fitzgerald(actrița Hilary Swank) – o fată trecută de 30 de ani, care vrea să devină boxerită – cu Frankie Dunn (Clint Eastwood), un antrenor de peste 70 de ani care nu vrea să antreneze fete. Maggie e numai ambiție crudă, pumni și dinți; Frank e numai melancolie taciturnă. Dar ultimul lucru de care are nevoie Frankie este genul acesta de responsabilitate – ca să nu mai vorbim de genul acesta de risc. El îi spune lui Maggie adevărul gol-goluț și dureros totodată: este prea bătrână, iar el nu antrenează fete. Dar „nu” înseamnă prea puțin atunci când nu ai alternative.
Sovăind sau fiind incapabilă să-și abandoneze ambiția vieții ei, Maggie se speteste zi de zi la sală. Până la urmă, hotărârea ei îl cucerește pe Frank. Hotărârea protagonistei ne va convinge și pe noi să nu renunțăm în mijlocul unor istovitoare antrenamente la sală, dar / mai ales / să ne apucăm de sport, indifferent de vârsta pe care o avem.

Lara Croft: Tomb Raider (2001) și Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003)

Aventură, condiție fizică, peisaje de vis
Regizorul Simon West vede în personajul Lara Croft și în lumea ei împletindu-se elemente din James Bond, Indiana Jones și Humphrey Bogard. ,,Avem mister, locuri magice, acțiune, intrigă, dramă, locuri de o frumusețe aparte”. Pentru a intra în pielea temerarei aventuriere, Angelina Jolie a urmat – timp de trei luni înainte de filmări – un program de pregătire care s-a concentrat pe mai multe discipline: lupte, acrobații aeriene, scrimă, escalade, gimnastică, motociclism, canoe, curse cu câini husky și, pentru relaxare, yoga.  În filmele Lara Croft, Angelina Jolie are o condiție fizică foarte bună, făcând față cu brio scenelor de acțiune și dificilelor cascadorii. Corpul ei tonifiat ne motivează să încercăm mai multe sporturi.

Blancanieves (2012)

Dragoste de sport transmisă din tată în fiu
În 2012 se lansa Blancanieves, un film alb-negru, plasat în sudul Spaniei anului 1920, în regia lui Pablo Berger. Alba ca Zăpada în versiune spaniolă este, cum altfel, dansatoare de flamenco şi, în plus, matador…
Un faimos toreador, Antonio Villalta (Daniel Gimenez Cacho) este la apogeul succesului şi al propriului orgoliu atunci când, după un accident în arenă, rămâne paralizat şi îşi pierde soţia (Inma Cuesta), care moare la naşterea fetiţei celor doi. Aceasta, pe nume Carmen (Sofía Oria), este crescută de bunica ei (Ángela Molina). Între timp, Antonio, infirm, se căsătoreşte cu meschina Encarna (Maribel Verdu), care urmăreşte doar averea acestuia şi îl lasă, uitat, într-o cameră a vastei sale locuinţe. După moartea bunicii, Encarna îi dă voie fetiţei să vină şi să locuiască împreună cu ea şi cu tatăl ei, ţinând-o în mizerie şi punând-o la cele mai grele munci – în timp ce ea însăşi se dedică plăcerilor sado-masochiste împreună cu şoferul familiei.

Micuţa Carmen, în schimb, reuşeşte să petreacă timp împreună cu tatăl ei care, din scaunul cu rotile, o învaţă arta luptelor de tauri.
Credem că e important să căutăm în anturajul nostru compania și încurajarea persoanelor care iubesc mult sportul pentru a ne apuca și noi de practicarea constantă a unuia. Pasiunea pentru sport este molipsitoare. Aceasta ar putea fi cheia reușitei noastre de a începe și continua activitățile sportive.

Sursa
Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Acestea sunt companiile din România unde angajaţii se simt cel mai bine

Companiile îşi menţin angajaţii mulţumiţi şi atrag alţii noi nu doar prin nivelul salarial, ci şi prin „trucuri” precum birouri luminoase şi colorate, team buildinguri, programe de pregătire, abonamente de toate soiurile – la sală, la clinici, gustul cafelei, oferta cafeteriei din colţ şi interacţiunea amicală cu colegii. Lista poate continua.

Imaginea companiei nu contează doar pentru consumatori, ci şi pentru candidaţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Pentru a atrage şi menţine cei mai valoroşi candidaţi – care se vor dovedi, implicit, şi cei mai profitabili – companiile pun la bătaie un întreg arsenal.

Pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă, atmosfera plăcută de la birou este cel mai important criteriu, arată studiul ”Cei mai doriţi angajatori“, realizat de Catalyst şi aflat la a douăsprezecea ediţie. ”Atmosfera de lucru plăcută este criteriul numărul 1 în alegerea angajatorului, 87,31% dintre respondenţi nominalizând acest aspect ca fiind important şi foarte important“, declară Alexandra Stancu, talent attraction & employer branding coordinator în cadrul Catalyst. ”Astfel, includerea în campaniile de comunicare către potenţiali candidaţi de informaţii cu privire la mediul de lucru, atmosferă, precum şi facilităţile spaţiului de lucru poate influenţa în mod pozitiv decizia de angajare. Acest lucru este susţinut şi de faptul că 14% dintre respondenţi au menţionat faptul că nu pot nominaliza o companie datorită faptului că nu au cunoştinţe cu privire la mediul de lucru“explică Stancu, referindu-se la studiul derulat în primăvara acestui an.

”Atmosfera de lucru plăcută“ este urmată la mică distanţă de ”pachetul salarial oferit“, adaugă reprezentanta Catalyst. Dacă în ce priveşte atmosfera de lucru 87,31% dintre respondenţi au indicat acest aspect ca fiind important şi foarte important, în ce priveşte pachetul salarial oferit, acesta a fost menţionat de 86,87% dintre respondenţi.

Alte criterii importante pentru cei ce se află în căutarea unui loc de muncă, conform studiului menţionat, sunt ”un loc de muncă sigur“, ”noi provocări profesionale“ şi ”programele de training oferite“, adaugă Alexandra Stancu.

 

Studiul ”Cei mai doriţi angajatori“, spune reprezentanta Catalyst, ”este cel mai cuprinzător instrument de pe piaţă care măsoară gradul de atractivitate al brand-urilor de angajator, precum şi aşteptările pe care tinerii le au de la aceştia. Studiul dezvăluie percepţia candidaţilor în raport cu angajatorii de pe piaţa românească, oferind astfel angajatorilor informaţia necesară pentru înţelegerea pieţei şi pentru dezvoltarea strategiilor de employer branding“.

Satisfacţia la locul de muncă nu este legată doar de nivelul de salarizare, explică Simona Ispas, psiholog clinician, doctorand, membru în grupul de lucru în sănătate ocupaţională al Facultăţii de psihologie şi ştiinţele educaţiei din cadrul Universităţii din Bucureşt. Din contră, explică ea, angajaţii raportează un nivel mai crescut de satisfacţie atunci când sunt trataţi corect de către supervizori sau când primesc feedback pozitiv, când beneficiază de echipamentele necesare să-şi îndeplinească atribuţiile cu succes sau când au un spaţiu adecvat de lucru. ”Mai mult, atunci când angajaţii simt că munca lor contează, că meritele lor sunt recunoscute sau că îşi pot folosi abilităţile, ei raportează un nivel mai crescut de satisfacţie“, adaugă Simona Ispas.

Ea face referire şi la o analiză realizată de Timothy A. Judge, un profesor de la Universitatea din Florida, care a relevat rezultate surprinzătoare: angajaţii extrem de bine plătiţi nu sunt cu mult mai satisfăcuţi de locul lor de muncă decât cei prost plătiţi. Mai mult, relaţia dintre salariu şi satisfacţia faţă de plata primită nu este extrem de puternică. Cu alte cuvinte, persoanele plătite bine sunt doar cu puţin mai mulţumite de salariul lor decât cele prost plătite.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Loredana duce show-ul „Sentimente“ în Canada, într-un mini turneu

Loredana pregăteşte mini turneul „Sentimente“ pentru luna octombrie, artista urmând să plece în Canada pentru a-i bucura pe românii din diaspora.

Toamna se anunţă foarte încărcată pentru Loredana. Între filmările de la „Vocea României“ şi pregătirea unei noi superproducţii pentru Sala Palatului, în octombrie Loredana merge cu show-ul „Sentimente“ în Canada, într-un mini turneu, se transmite într-un comunicat.

Spectacolul „Sentimente“ a fost prezentat la Sala Palatului anul trecut şi a fost una dintre cele mai mari producţii ale unui artist român – peste 3 ore de show, 40 de muzicieni pe scenă, 13 look-uri spectaculoase ale Loredanei -, o producţie care a vorbit în ritmuri diverse despre emoţiile artistei, despre diversitate, curaj, autenticitate şi nevoia de a-ţi găsi puterea în mijlocul familiei.

Pentru turneul din Canada, artista pregăteşte o versiune specială a acestui spectacol care va conţine o parte importantă din cântecele pe care le îndrăgeşte diaspora, cântece care vor vorbi şi despre sentimentele publicului faţă de ţara natală.

Loredana păstrează astfel tradiţia de a-şi adapta cea mai mare producţie a sa anuală şi pentru publicul din diaspora, dar şi pentru cel din ţară care nu poate ajunge în Bucureşti la momentul premierei show-ului. Anul trecut, producţia Imaginarium a fost văzută de spectatorii din America, într-un super show desfăşurat la Webster Hall, iar anul acesta Loredana a prezentat diasporei din Marea Britanie show-ul Sentimente, acelaşi cu care a făcut un turneu naţional de 13 oraşe.

Turneul în Canada cuprinde oraşele Montreal, Toronto şi Calgary, se desfăşoară în perioada 9-12 octombrie şi este organizat în colaborare cu Escu TV.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Puteţi face ”înconjurul lumii” cu cele 40 de ore de imagini uimitoare care surprind frumuseţea Pământului (Video)

Dacă aveţi o pasiune pentru grandoarea naturii, sau put şi simplu doriţi să vă relaxaţi cu ajutorul frumuseţii peisajelor planetei, există o veste extrem de bună. BBC a încărcat pe YouTube 40 de ore de asemenea imagini filmate în timpul producţiei documentarului Planet Earth II.

Tehnologia modernă permite ca materialele care nu au intrat în produsul final să fie refolosite; în acest caz, patru videoclipuri a câte 10 ore fiecare, scrie Science Alert.

Fiecare dintre acestea prezintă teme diferite, ducându-ne într-o „călătorie în jurul Pământului”.

„Zboară deasupra munţilor şi cufundă-te în acest habitat care întâlneşte cerul”, poetizează BBC, făcând referire la unul dintre cele patru videoclipuri care surpinde imaginile la înălţime ale munţilor.

Celelalte trei au ca temă peisajele deşertice, junglele, respectiv mediile insulare şi pot fi urmărite în video-urile ataşate mai jos. Mai mult decât atât, filmele au şi sunetele asociate fiecărui habitat, pentru a oferi peisajul (aproape) complet.

Aceste filme de câte zece ore fiecare fac parte dintr-un proiect numit Real Happiness Project, care are la bază un studiu pe care BBC l-a lansat la începutul acestui an în parteneriat cu Universitatea California, ajungând la concluzia că vizionarea documentarelor despre natură pot face oamenii mai fericiţi.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Cum am reuşit să trăiesc o săptămână fără smartphone într-o lume dominată de tehnologie

Nu mai este de mult un secret faptul că popularitatea telefoanelor inteligente (smartphone-uri) creşte de la an la an. Unele statistici spun că în 2017, 44% din populaţia lumii foloseşte telefoanele inteligente. Cu toate acestea, telefoanele clasice (fairphone-uri) încă mai există şi au un public ţintă. HMD Global vrea să obţină o bucată din această plăcintă prin reinventarea celebrului Nokia 3310.

Compania finlandeză a lansat Nokia 3310 în septembrie 2000, acesta devenind unul dintre cele mai de succes telefoane mobile din istorie, cu peste 126 de milioane de unităţi vândute. A devenit un produs emblematic pentru companie şi pentru telefoanele mobile de la aceea vreme. Mulţi dintre voi au amintiri plăcute sau neplăcute legate de acest telefon. Oricum ar fi, produsul şi-a lăsat amprenta pe lumea asta.

HMD Global, compania care deţine licenţa de producere a telefoanelor Nokia, a anunţat în februarie 2017 că revitalizează vechiul 3310 cu un model nou. Care sunt impresiile pe care mi le-a lăsat acesta?

1. Am învăţat că un telefon este mult mai eficient decât un sms sau un mail.

Trecerea de la smartphone la un telefon mobil clasic nu a fost un şoc foarte mare pentru mine, dar avea să-mi influenţeze viaţa timp de o săptămână. Şi uite aşa, printr-un singur gest, abandonarea lui Nexus 5X în favoarea lui Nokia 3310 (2017), am călătorit în timp vreo 10-15 ani. Şi nici nu am fost nevoit să construiesc o maşină a timpului.

Noul Nokia păstrează liniile de design ale telefonului vechi, imprimându-i un stil ludic (evident mai ales în culorile roşu sau galben). Parcă e o jucărie. Ecranul este mai mare faţă de versiunea anterioară; în plus este şi color. Meniul şi butoanele au rămas aproape la fel. Ecranul este unul de 2,4 inchi şi mi s-a părut de destul de bun şi luminos pentru a putea fi folosit şi în lumina directă a soarelui. Carcasa telefonului este de plastic şi pare destul de rezistentă. Vechiul 3310 era celebru pentru faptul că era extrem de rezistent. Eu nu l-am aruncat pe jos să văd cât de bine rezistă – au făcut însă alţii asta şi l-au aruncat chiar şi de la etajul patru. Noul model pare destul de robust, dar nu cred că este la fel de rezistent ca vechiul 3310.

2. Am învăţat să nu mă mai îngrijorez de baterie.

De asemenea, telefonul are o cameră foto de 2 MP pe spate şi este dotat şi cu un flash. Surprinzător, camera are şi câteva opţiuni precum: fotografierea în rafală (destul de lentă) până la 6 cadre, reglarea luminozităţii şi efecte (alb-negru, sepia etc.). Este  clar că telefonul nu este făcut pentru a realiza fotografii de calitate, ci poate doar surprinde momente ce arată bine pe micuţul ecran de 2,4 inchi. Unele imagini surprinse de camera de 2 MP au fost surprinzător de bune. Totuşi, lipseşte claritatea şi nici dinamica culorilor nu este bună.

3. Am învăţat că vechea metodă de a scrie SMS-uri este un coşmar.

Apelurile şi SMS-urile sunt realizate pe bandă 2G şi nu am avut probleme cu semnalul în timpul testării. Am vorbit la telefon şi la metrou şi totul a decurs bine. Totuşi, calitatea apelului nu a fost una foarte bună şi de multe ori mi-am rugat interlocutorul să vorbească mai tare. Mai ales la metrou. Pentru un telefon care este folosit preponderent pentru a suna, calitatea apelului ar trebui să fie primordială. De asemenea, pe telefon pot fi folosite două cartele SIM şi are şi spaţiu pentru un card SD de până la 32 GB. 3310 are şi jack audio şi poţi asculta muzică sau radio. Spaţiul intern de stocare este foarte mic (doar 16 MB – adică vreo şase fotografii), astfel că este bine că poate fi îmbunătăţit prin intermediul cardului SD.

4. Am învăţat că e foarte important să ai bani cash la tine.

La capitolul baterie, cum era de aşteptat, telefonul stă bine. Acesta susţine 22 de ore de conversaţie continuă şi o lună în stand-by. În utilizarea normală, telefonul a rezistat aproape o săptămână (fără câteva ore), timp în care a trebuit să-mi încarc smartphone-ul (care stătea degeaba în rucsac). Mi-am setat ca toate apelurile din smartphone să se ducă către Nokia, la fel şi SMS-urile. Am ţinut smartphone-ul cu mine pentru cazuri de urgenţă. O singură dată am avut nevoie să apelez la el. Trebuia să ajung la o întâlnire, începuse să plouă şi nu aveam bani cash la mine. Am trişat puţin şi am chemat o maşină prin aplicaţia de pe smartphone. Aşadar, bateria ţine o săptămână, ceea ce e bine, zic eu, în condiţiile în care l-am folosit şi pentru fotografii şi câteodată şi browsing pe internet. Pentru cei care îl vor folosi pe post de rezervă, autonomia va creşte considerabil.

5. Am învăţat că nimic din ce este publicat pe Facebook nu este de neratat.

Vorbind de internet, pe Nokia 3310 poţi naviga pe Facebook, YouTube sau Gmail şi pe orice alt site vrei tu. Sigur, nu va arăta bine şi va trebui să aştepţi după fiecare clic, dar măcar nu eşti complet izolat. Bineînţeles, telefonul nu ar fi fost un Nokia dacă nu venea la pachet cu celebrul joc Snake. HMD Global recunoaşte această importanţă şi i-a oferit jocului o iconiţă proprie. Jocul este color şi este la fel ca şi cel din trecut. Nu am fost fan atunci şi nu sunt fan nici azi. Unii zic că noul joc nu se compară cu originalul. Eu pot să zic că am jucat 10-15 de niveluri şi m-am plictisit.

6. Am învăţat că smartphone-ul este o unealtă indispensabilă pentru omul modern.

Care este rostul unui telefon „prost” într-o eră a telefonelor inteligente? Nu pot să dau un motiv destul de  convingător pentru care ai vrea să cumperi Nokia 3310 sau oricare alt telefon clasic. Să-l iei de rezervă? Mai bine o baterie externă. Îl cumperi de nostalgie? Sigur va începe să adune praf într-un colţ după ce trece perioada de noutate. Poate să-l iei pe post de telefon secret sau poate să-l utilizeze oamenii care stau în zone unde internetul nu a ajuns încă.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

S-a deschis primul cinematograf 12D din ţară: Scaunele vibrează în funcţie de acţiune

Primul cinematograf 12D din ţară s-a deschis, miercuri, la Galaţi, iar spectatorii au putut experimenta senzaţii tari, în timpul proiecţiilor, când, pe lângă ochelarii 3D primiţi, s-au aşezat pe scaune acţionate mecanic care se mişcă în funcţie de acţiunea filmului, transmite corespondentul MEDIAFAX

Sala cu nouă locuri, amenajată în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, găzduieşte, de miercuri, primul cinematograf 12D din ţară. Organizatorii spun că, spre deosebire de cinematografele clasice, la intrare spectatorii primesc ochelari 3D şi se aşează pe scaunele fixate pe un cadru acţionat mecanic, iar efectele pe care le experimentează spectatorii sunt extreme.

„Este primul cinematograf 12D dintr-o instituţie din ţară. Investiţia a fost realizată de un partener al muzeului din mediul privat. Sala care are nouă locuri este specială: fotoliile sunt legate de un cadru metalic acţionat mecanic, practic scaunele se mişcă în funcţie de acţiunea filmului. Spectatorii experimentează o grămadă de efecte. Există efectul 3D, plus mişcarea scaunelor, vibraţia fotoliului, ceaţa, fumul, vântul, focul, fulgerul, mirosul, zăpada şi apa în două forme, picături şi bule”, a povestit pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, Florin Matei.

Cinematograful 12D propune peste o sută de scurt metraje. Filmele au cel mult 10 minute şi reprezintă animaţii, călătorii în locuri greu accesibile, filme de groază şi desene animate, pentru copii.

„Avem peste o sută de filme de scurt metraj. Sunt filme cu diverse animale, spectatorii merg în junglă sau pe fundul oceanelor, întâlnesc dinozauri. Pentru amatorii de senzaţii tari sunt filme de tip roller coaster, de groază sau catastrofă. Cei care vin la cinematograful 12D mai pot merge prin piramide, cu avionul şi cu submarinul iar copiii au la dispoziţie diverse animaţii. Ca să nu se sperie, copiii sub cinci ani nu au voie să intre în sală”, a precizat purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal, Florin Matei.

Cinematograful 12D va deveni un punct de atracţie pentru gălăţeni, susţin şefii Complexului Muzeal din Galaţi.

„Ani de zile am avut un motiv de mândrie cu cinematograful 3D, acesta a fost deschis în anul 2009. Acum a venit timpul să facem un upgrade. Cei care ne vor vizita evident vor putea participa la proiecţii interactive cu 12 senzaţii tari”, a declarat presei directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, Mădălin Şerban.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Topul ţărilor cu cei mai activi şi cei mai leneşi locuitori: pe ce loc se situează România

Un studiu realizat de Universitatea Stanford a scos la iveală cât de activi sau inactivi sunt locuitorii din diverse părţi ale lumii, românii fiind şi ei incluşi în cercetare.

Dacă te-ai întrebat vreodată ce ţară conduce topul celor mai leneşi sau activi locuitori şi nu ai găsit răspunsul, atunci acum e timpul să îl afli. Un nou studiu a colectat date de pe telefoanele mobile a peste 700.000 de utilizatori pentru a arăta cât de activi sunt oamenii din diverse părţi ale lumii, scrie „Daily Mail“.

Rezidenţii din Hong Kong se pot mândri că sunt cei mai activi şi în formă, reuşind să adune 6.880 paşi pe zi, echivalentul a şase kilometri. La polul opus, locuitorii Indoneziei sunt cei mai leneşi, cu o medie de 3.513 paşi pe zi, potrivit studiului întreprins de Universitatea Stanford. În comparaţie, britanicii parcurg 5.444 de paşi pe zi, iar americanii 4.774 de paşi pe zi.

În acest top, din 46 de ţări studiate, România se clasează pe locul 31, cu o medie de paşi de 4.759. România depăşeşte ţări precum Portugalia (4.744 de paşi), Mexic (4.692 de paşi), Grecia (4.350 de paşi) şi Brazilia (4.289 de paşi). Studiul a concluzionat că media de paşi pe zi este de 4.961, adică în jur de patru kilometri, chiar dacă unele ţări, precum Canada, Australia şi Noua Zeelandă, au cifre sub această medie. De asemenea, studiul a avut ca scop scoterea în evidenţă a nivelului obezităţii în rândul cetăţenilor ţărilor studiate şi reflectarea diferenţei dintre cei activi şi cei mai puţini activi.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Google își modifică aplicația de căutări online pe telefoane mobile printr-un “feed” personalizat

Google a anunțat miercuri o revizuire a aplicației sale de căutări online operate pe telefoanele mobile, care va include un “feed” personalizat cu link-uri despre hobby-uri, călătorii, sport și alte subiecte de interes, în cadrul unei inițiative ce plasează această companie în concurență directă cu rețele de socializare precum Facebook, relatează Reuters.

Google, cel mai mare motor de căutare online din lume, parte a grupului Alphabet Inc, a precizat că modificările vor începe să fie implementate în Statele Unite miercuri, iar în alte țări vor fi introduse săptămânile viitoare.

Noua funcție se intitulează “Google Feed”, un nume care ar putea atrage o serie de comparații cu funcția “News Feed” a companiei Facebook, folosită pe rețeaua de socializare pentru a vizualiza cele mai noi conținuturi publicate de prieteni, rude și alte surse.

Google afirmă însă că nu încearcă să imite Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume. Compania afirmă că dorește să creeze “un alt loc în care poate fi vizualizat un flux de rezultate relevante ale căutărilor online”.

Acest feed este despre interesele tale… nu este despre lucrurile de care sunt interesați prietenii tăi”, a declarat Ben Gomes, vicepreședintele diviziei de inginerie din cadrul grupului Google, cu ocazia unei întâlniri cu reporterii americani.

Actualizările tipice ar putea include un link către un site cu sfaturi despre destinații de vacanță sau un link spre o pagină online despre ciclism sau alte pasiuni, au precizat reprezentanții Google.

Facebook și Google vor să atragă cât mai mult atenția internauților și, prin extensie, venituri din publicitate în funcție de numărul de vizualizări online. Cele două companii din Silicon Valley ar putea să atragă aproximativ 50 de procente din totalul cheltuielilor online cu publicitatea în 2018, potrivit companiei de cercetări de piață eMarketer.

Nu există planuri imediate de a include reclame în funcția Google Feed, a precizat Ben Gomes.

Google Feed va sugera link-uri pe baza istoricului căutărilor efectuate de utilizatori pe motorul Google și a datelor furnizate de alte servicii Google, precum YouTube, Gmail și Google Calendar, au precizat reprezentanții companiei americane.

Pe lângă includerea Google Feed în aplicația sa mobilă, grupul Google încearcă să introducă noua funcție, într-o anumită formă, și în browserele web, a dezvăluit Shashi Thakur, vicepreședintele secund al diviziei de inginerie din cadrul grupului.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

TOP 5 gadgeturi high-tech pe care să le iei cu tine pe plajă

Sunt puţini oameni cărora nu le place să meargă la plajă. Companiile ştiu acest lucru şi au lansat o serie de gadgeturi interesante care îi ajută pe iubitorii de mare şi soare să se bucure de vacanţă fără a-şi mai face grijă că se aleg cu arsuri solare sau le sunt furate bunurile în timp ce se scaldă.

Vă prezentăm o listă cu cinci dispozitive high-tech interesante pentru plajă:

1. AQUAVAULT

Una dintre cele mai mari probleme pe care le au cei care merg singuri la plajă sau la piscină este faptul că sunt stresaţi că cineva le-ar putea fura lucrurile importante, precum telefonul sau tableta, pe care le lasă lângă şezlong. AquaVault este o borsetă care dispune de sistem de închidere cu cifru. Aceasta poate fi ataşată de elemente ale unui scaun, de ţevi, cureaua de la pantaloni, căruciorul copilului sau de alte obiecte.

Dispozitivul este disponibil în două versiuni: una, mai compactă, din material textil şi alta din plastic. Materialul textil din care este realizată prima versiune este rezistent la tăieturi, astfel încât hoţii echipaţi cu un briceag sau cuţit să nu o poată tăia.

2. SUNSCREENR

Sunscreenr este o cameră de mici dimensiuni al cărei singur scop este protejarea celor care merg la plajă. Camera vede, cu ajutorul unui filtru UV special, porţiunile care nu sunt bine acoperite cu loţiune pentru ca utilizatorii să evite arsurile solare. Zonele de pe corp acoperite cu cremă apar negre prin vizorul camerei, iar cele omise au o tentă deschisă. Camera este rezistentă la apă şi praf, poate înregistra clipuri video de 30 de secunde şi are o autonomie a bateriei de aproximativ două zile.

3. EVAPOLAR 2

Evapolar 2 este un dispozitiv interesant, finanţat cu succes pe platforma de crowdfunding Indiegogo. Principala lui funcţie este cea de aparat de aer condiţionat personal, care poate fi aşezat în apropierea ta, pe masa de la terasă sau lâmgă şezlong. Dispozitivul foloseşte apa pentru a răcori aerul din jur. Aparatul mai are două funcţii: este umidificator şi purifică aerul.

Fiind un dispozitiv inteligent, Evapolar 2 are aplicaţie dedicată pentru smartphone prin intermediul căreia poate fi controlat. Aparatul de aer condiţionat consumă puţină energie şi poate fi alimentat de la priză, un laptop sau un power bank prin intermediul portului USB cu care este prevăzut.

4. SCORKL

SCORKL este un echipament simplu pentru scafandrii amatori. Atrage atenţia faptul că butelia se încarcă foarte repede, cu ajutorul unei pompe de aer şi a unui adaptor special. Potrivit producătorului, dispozitivul asigură suficient oxigen pentru a sta 10 minute sub apă.

Având dimensiuni mici, echipamentul este ţinut în gură, fără a avea un ham sau alte sisteme de prindere.

SCORKL poate fi încărcat şi direct de la un tub de exigen convenţional.

5. SNAPPYSCREEN

Acesta este un dispozitiv care poate fi instalat pe plajele private de către proprietarii acestora. SnappyScreen este o maşină despre care creatorii săi susţin că poate acoperi uniform cu loţiune de protecţie solară o persoană în doar 10 secunde. Dispozitivul dispune de un display tactil prin intermediul căruia utilizatorul poate selecta factorul de protecţie solară al loţiunii şi înălţimea pe care o are. Apoi apasă „Start”, iar cîteva secunde mai târziu poate sta liniştit la soare.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Marcel Iureș și Victor Rebengiuc, cei mai buni prieteni în filmul „Octav”

Octav este filmul de lungmetraj care îi reuneste pe cei „doi monștri sacri” ai cinematografiei românești, Marcel Iureș și Victor Rebengiuc, în aceeași peliculă cinematografică.

Filmul va avea lansarea oficială în cinematografe pe data de 6 octombrie 2017.

Filmul Octav, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, descrie o poveste care celebrează viață și aduce omagii purității copilăriei, prieteniei, dragostei și nostalgiei dulce-amaruie. Lung-metrajul este o coproducție Romania — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, iar producator este Adela Vrinceanu Celebidachi.

„Octav e o poveste în care se recunosc toți oamenii de pe pământ. Este o poveste profund umană, acesta fiind și motivul principal pentru care am fost atras să joc în acest film. Avem nevoie de astfel de povești”, explică Marcel Iureș.

În această poveste, Octav îl reîntâlnește și pe Spiridon, bunul său prieten din copilărie, interpretat cu măiestrie de Victor Rebengiuc.

„Este rolul unui om care își întâlnește un vechi prieten, pe care îl așteapta de multă vreme, cu o bucurie nemăsurată față de această întâlnire, în care nu mai spera. Iar ce îmi place mie, cel mai mult, este acest devotament prietenesc, dezinteresat, prezentat în film. Și asta, când trăim într-o lume în care există numai interes, în jurul nostru”, a declarat Victor Rebengiuc făcând referire la personajul sau, Spiridon.

Marcel Iureș și Victor Rebengiuc au un trecut artistic comun, care se întinde din 1985 până în prezent. Destinele lor artistice s-au intersectat atât în producții cinematografice cât și în teatru. Cei doi mari actori s-au întâlnit prima dată pe scenă, în 1985, la Teatrul Lucia Sturdza Bulandra, din București, în „Hamlet”, o producție clasică impresionantă în regia lui Alexandru Tocilescu. Potrivit distribuției, lui Marcel Iureș îi revenea rolul lui Horațio, în timp ce Victor Rebengiuc avea rolul groparului. Cu timpul, personajul Hamlet ajunge sa fie rolul lui Marcel Iureș, în anul 2000, când faimosul regizor Liviu Ciulei îsi va semna ultima creație, tot la Bulandra, avându-l în rolul lui Claudius pe Victor Rebengiuc. Ambele montari ale lui Hamlet au reprezentat un succes, din punct de vedere teatral, cu reverberații puternice din partea publicului și un moment de creație unic în cariera celor doi actori. Între cele două reprezentații hamletiene, Marcel Iureș și Victor Rebengiuc au jucat împreună și în anii ce au urmat, dupa primul Hamlet, în „Dimineața pierdută” (1986), de Gabriela Adameșteanu sau în ”A treia țeapă” (1988), de Marin Sorescu.

Sursa 

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Corbii plănuiesc activități din viitor, într-un mod similar oamenilor (studiu)

Corbii excelează prin inteligență, acest lucru nemaifiind o noutate, însă o cercetare efectuată recent a demonstrat că aceste păsări sunt capabile să își facă planuri de viitor, așa cum procedează oamenii, informează Xinhua.

Experimentele realizate de o echipă de oameni de știință din Suedia au relevat că aceste păsări pot plănui din timp anumite tipuri de evenimente și că renunță de bunăvoie la o recompensă imediată pentru a beneficia de una mai bună în viitor.

Acest tip de planificare a fost considerată în trecut o capacitate specifică oamenilor și maimuțelor mari, se precizează în studiul publicat la sfârșitul săptămânii trecute în jurnalul american ”Science”.

Anterior, corbii și alți membri ai familiei corvide au demonstrat în cadrul experimentelor că sunt capabili să depoziteze alimente pentru a le consuma mai târziu. Însă unii oameni de știință au considerat că acest comportament este diferit de modul de planificare manifestat de maimuțe susținând că nu este decât o adaptare specifică acumulării de hrană.

În cadrul studiului recent, cercetătorii de la Universitatea Lund din Suedia au provocat corbii să rezolve sarcini prin activități cu care nu se confruntă în sălbăticie, precum utilizarea uneltelor și trocul.

Mai întâi, corbii au fost dresați să dea drumul unei unelte rudimentare, precum o pietricică, printr-un tub opac într-o cutie tip puzzle, acest fapt declanșând eliberarea unei recompense printr-o deschizătură din partea de jos a recipientului. Ulterior, cutia și piatra au fost îndepărtate. O oră mai târziu, corbii primeau o pietricică și mai multe obiecte menite să le distragă atenția, precum o rotiță din lemn, o bilă de lemn, o țeavă de metal și o mașinuță de jucărie. Cincisprezece minute mai târziu păsărilor le era prezentată din nou cutia. Aproape toți corbii au optat pentru pietricică, iar după ce le era prezentată cutia foloseau această unealtă pentru a deschide sertarul recipientului, rata de succes fiind de 86%.

Oamenii de știință au repetat experimentul după un interval de 17 ore oferindu-le corbilor din nou cutia, iar rata de succes a fost de 88,8%.

O rată ridicată de succes a fost înregistrată în cadrul unor experimente similare în care corbii au ales un obiect pe care mai apoi l-au dat la schimb pentru recompensă.

Chiar și atunci când corbii știau că trocul avea să aibă loc a doua zi, ei alegeau și stocau obiectele pe care le puteau oferi la schimb. ”Pentru a putea rezolva asemenea sarcini sunt necesare abilități cognitive care acționează concertat, cum ar fi capacități inhibante și diverse tipuri de memorie”, a explicat într-un comunicat autorul studiului, Mathias Osvath, profesor asociat de zoologie cognitivă la universitatea amintită.

”Acei corbi demonstrează funcții similare și le combină în moduri similare celor demonstrate de maimuțe în ciuda faptului că ultimul lor strămoș comun a trăit acum 320 de milioane de ani, demonstrând că evoluției îi place să perpetueze bunele practici”, a concluzionat Osvath, citat sâmbătă de Xinhua.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Cel mai frumos oraş din Europa în 2017

Casa a peste un milion de opere ale artei renascentiste, un paradis gastronomic şi o vibrantă scenă a modei, Florenţa a fost votată cel mai frumos oraş din Europa în 2017, în cadrul Travel + Leisure World’s Best Awards. Este numărul 1 în această categorie pentru a zecea oară în ultimii 11 ani.

Cele mai frumoase oraşe au fost alese de către cititorii T+L  în funcţie de o serie de factori printre care cultură, bucătărie, nivel de prietenie, shopping sau turism.

Locul de naştere al artei renascentiste, Florenţa găzduieşte unele dintre cele mai renumite capodopere, de la David al lui Michelangelo până la Naşterea lui Venus a lui Botticelli sau faimoasa catedrală gotică Santa Maria del Fiore, cunoscută ca Domul.

Realmente un uriaş muzeu în aer liber, Florenţa include cele mai multe opere de artă din Italia şi una dintre cele mai mari colecţii din lume.

Este, de asemenea, “casa” lui Gucci, Pucci, Roberto Cavalli şi Ferragamo.

Florenţa înseamnă şi un paradis culinar, unde poţi degusta cele mai gustoase delicatese, de la mozzarella proaspătă la paste, cea mai bună pâine sau ciocolată, ricotta, rravioli, gelato ori tiramisu. Aici te poţi delecta şi cu unele dintre cele mai bune vinuri din lume.

Drumul spre Florenţa îţi oferă acces şi la unul dintre cele mai frumoase peisaje rurale la nivel mondial: Toscana. Îl poţi admira la un pahar de Chianti.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

Salina Turda a deschis cel mai modern Centru SPA & Wellness din România (FOTO)

Salina Turda a anunțat că a deschis sâmbătă unul din cele mai moderne Centre de SPA & Wellness din România.

Pe Facebook, Salina Turda a adăugat fotografii cu mesajul: „Suntem încântați să vă prezentăm Centrul SPA & Wellness al Salinei Turda, unde vă oferim servicii Spa, Fitness și Centru de Sănătate. Toate aceastea au fost create pentru adevărate momente de relaxare și desprindere din lumea cotidiană.

Potaissa Spa & Wellnes oferă fiecărui client o experiență SPA excepțională. De la terapiile pe care le oferim, produsele care le folosim, până la muzică și arome, la Potaissa SPA & Wellness, fiecare detaliu este important și are ”sarcina” de a oferi oaspeților o experiență unică.

Noi suntem aici să vă răsfățăm, vizitați-nte cu încredere!”

Centrul SPA al Salinei, situat în incinta Potaissa Hotel, vă pune la dispoziție o piscină cu apă dulce, încălzită (28-30 grade), trei jacuzzi-uri, dintre care unul cu apă rece, două tipuri de saună (umedă și uscată) și o sală de fitness cu echipamente profesionale.


Potaissa SPA este un centru modern, amenajat după ultimele tendințe în domeniu, oferind oaspeților săi momente de neuitat. La Potaissa SPA puteți evada din stresul cotidian, alegând să vă relaxați într-o atmosferă intimă, pe șezlongurile confortabile de pe marginea piscinei sau vă puteți răsfăța cu o baie în unul din cele trei jacuzzi-uri.


Salina Turda constituie astăzi un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare. Salina este, cu certitudine, cea mai celebră destinaţie a turiştilor care vizitează localitatea Turda.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

Competiţia fotografică Comedy Wildlife Photography 2017

Dincolo de formele sale maiestuoase şi inimitabile, natura şi regatul animalier pot îmbrăca şi forme comice. Acesta este şi mesajul pe care competiţia fotografică Comedy Wildlife Photography Awards îl propune tuturor celor pasionaţi de natură, dincolo de importanţa conservării speciilor.

Competiţia fotografică Comedy Wildlife Photography Awards încă acceptă concurenţi cu cele mai amuzante imagini din regnul animal.

Premiile anuale acordate pentru fotografie comică de natură (Comedy Wildlife Photography Awards) sunt acordate celor mai bune fotografii de natură care surprind animale în ipostaze neobişnuite, amuzante.

În ciuda abordării umoristice, premiile nu se acordă doar pentru amuzament.

“În ultimii doi ani am avut fotografii grozave”, au spus fotografii Paul Joynson-Hicks şi Tom Sullam care au fondat competiţia. “Vrem să vedem mai multe animale reprezentate ca înainte. Mergeţi şi fotografiaţi în aer liber, oriunde v-aţi afla… o veveriţă ar putea cîştiga concursul. Vrem să atragem atenţia asupra conservării animalelor de pe mapamond, aşa că oriunde v-aţi afla, fotografiaţi aceste lucruri sălbatice!”

Termenul limită pentru înscrieri este 30 septembrie, aşa că multe imagini minunate sunt aşteptate în continuare.

Printre fotografiile nominalizate în acest an se numără imaginea unui cangur care exersează „tehnici Kung Fu” în Australia, reacţia unei tinere foci-elefant şi o vulpe curajoasă care a decis să se uşureze tocmai pe un teren de golf.

Într-o altă imagine, o girafă pare să fi prins un mic avion cu gura sa în mijlocul savanei Masai Mara din Kenya.

Fotografii Paul Joynson-Hicks şi  Tom Sullam au fondat acest premiu pentru a pune în lumină eforturile privind conservarea speciilor, dar şi umorul involuntar care există în mirifica lume a animalelor.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

Umblătorii Albi din „Game of Thrones” s-au plimbat pe strazile din Londra

Umblătorii Albi, personajele înfricoşătoare şi spaima celor vii din serialul-fenomen „Game of Thrones” şi-au făcut apariţia zilele trecute pe străzile din Londra, spre stupefacţia pietonilor. Ideea inedită are ca scop promovarea celui de-al 7-lea sezon al serialului HBO, ce va debuta pe 16 iulie.

Deşi este vară, iarna pare să fi sosit în Marea Britanie. Sinistrul Rege al Nopţii a putut fi văzut călare, călătorind în sudul Londrei. Pietonii au rămas surprinşi văzându-l în centrul Londrei, însoţit de trupa sa de Umblători Albi, aceştia oprindu-se succesiv la Circul Oxford, pe podul suspendat Tower Bridge şi la Turnul Londrei, îndreptându-se către Sala Tronului de la Palatul Buckingham.
Plimbarea neobişnuită marchează revenirea serialului Game of Thrones pe posturile TV Sky Atlantic şi NOW TV, luni, 17 iulie.
Regele Nopţii a pornit de la Zidul lui Hadrian, locul care l-a inspirat pe scriitorul George RR Martin în crearea Zidului, peretele gigantic de gheaţă din Game of Thrones, care este apărat de Rondul de noapte şi se întinde pe 300 de mile de-a lungul graniţei celor Şapte Regate.
Cinci actori au fost transformaţi în Umblători Albi pentru a crea o apariţie de senzaţie, utilizând elemente prostetice special create, o echipă de stilişti şi artişti specializaţi în pictură corporală pentru a crea o imagine extrem de realistă şi profesionistă, după calapodul respectivelor personaje.
Pentru realizarea costumelor a fost nevoie de 8 săptămâni, iar fiecare actor a fost machiat timp de 4 ore înainte de a-şi face apariţia pe străzile din Londra.

Compania aviatică ce îşi îmbracă stewardesele în creaţii haute couture

O companie aviatică din China îşi îmbracă însoţitorii de bord în creaţii haute couture, luate direct de pe podiumurile de modă, cu materiale luxoase şi croieli moderne ce par a fi desprinse de pe coperţile marilor reviste de modă, potrivit travelandleisure.com.

Este vorba de compania Hainan Airlines, care şi-a prezentat noile şi luxoasele uniforme la Săptămâna Modei de la Paris, marţea trecută.

Create de Laurence Xu, uniformele sunt inspirate de Cheongsam, rochie tradiţională chineză pe care femeile o poartă de obicei la ocazii formale. Cu toate acestea, veşmintele au fost adaptate stilului occidental pentru a se obţine o alură internaţională şi modernă.

Uniformele au imprimeuri inspirate din imaginarul culturii tradiţionale chinezeşti, cu modele de nori, valuri şi inclusiv cu cel al păsării mitice „roc”. Jachetele şi hainele pe care stewardesele le vor purta peste rochii sunt echipate cu gulerul tipic mandarin, şi sunt cambrate pe talie.

“Cooperarea dintre Hainan Airlines şi  Lawrence Xu este una revoluţionară în industrie. Nu doar că am creat o nouă uniformă, dar am arătat şi imaginea internaţională a liniei noastre aeriene. În special pe rutele internaţionale, dorim să le transmitem pasagerilor că China este modernă şi la modă”, a declarat directorul de brand al Hainan Airlines.

Uniformele pentru stewarzi sunt mai puţin extravagante şi nu au o inspiraţie occidentală atât de pregnantă, având mai puţine elemente inspirate din cultura tradiţională chineză.

Procesul de creaţie a durat peste doi ani, cei de la Hainan Airlines şi Laurence Xu întâlnindu-se frecvent pentru a stabili materialele şi imprimeurile.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215