Campionii României vor merge în 2.500 de şcoli pentru a-i motiva pe copii să participe la competiţiile sportive

Ministrul Sportului, Marius Dunca, a lansat, vineri, în prezenţa unor campioni olimpici, mondiali şi europeni, programul naţional ”Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”,care prevede creşterea gradului de participare activă şi sistematică a copiilor şi tinerilor la activităţi sportive.

Obiectivul programului este creşterea gradului de participare activă şi sistematică a copiilor şi tinerilor la activităţi sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătăţire a stării de sănătate, a condiţiei fizice şi psihice, dezvoltarea comportamentelor sociale şi cooptarea marilor sportivi în promovarea beneficiilor sportului.

Sunteţi campionii inimilor noastre. Aţi reuşit să scoateţi românii în stradă în lacrimi de bucurie şi de fericire. Generaţia tânără are nevoie de dvs. Vă mulţumesc că aţi dat curs invitaţiei noastre de a participa şi de a merge în şcoli, licee, universităţi, să povestiţi ce înseamnă sportul de performanţă, ce înseamnă viaţa de campion mondial, olimpic, ce înseamnă să rămâi la un nivel de performanţă. Să îi încurajăm pe tineri să facă sport”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca.

La eveniment au participat mai mulţi campioni olimpici, mondiali şi europeni, printre care Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică, declarată cea mai bună canotoare a secolului, Andreea Răducan, campioană olimpică şi multiplă campioană mondială, precum şi Ivan Patzaichin, canoist, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice.

Programul va fi dezvoltat în şcoli, licee şi universităţi, prin participarea sportivilor de performanţă, care vor avea întâlniri cu elevii şi studenţii şi le vor vorbi despre importanţa sportului şi a educaţiei fizice.

Proiectul îşi propune să ajungă în aproximativ 2.500 de unităţi şcolare din cele 41 de judeţe şi municipiul Bucureşti.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Prețurile noului model Dacia Duster în România

Prezentarea mondială a noului model Dacia Duster a avut loc în Grecia, joi seară. Acesta va fi comercializat în România la prețuri cuprinse între 12.350 și 18.750 de euro, au anunțat, joi, reprezentanții producătorului auto.

Cea de-a doua generație Duster are o lungime de 4.341 de mm, o lățime de 1.804 mm și o înălțime de 1.693 de mm. Ampatamentul anunțat de producător este de 2.674 de mm, iar garda la sol măsoară 210 mm. Unghiul de atac ajunge la  30 de grade, iar unghiul de degajare este de 33 de grade (34 de grade pentru varianta 4×2). Portbagajul versiunii 4×2 are o capacitate de 478 de litri, în timp ce varianta cu tracțiune integrală promite 467 de litri, respectiv 414 litri atunci când se alege roata de rezervă și nu kit-ul de reparare. Volumul maxim cu bancheta spate rabatată este de 1.623 de litri.

Potrivit informațiilor furnizate în premieră, cu ocazia unui drive-test organizat în Grecia pentru jurnaliștii români, noul Duster va fi comercializat în trei versiuni de echipare: Esențial, Comfort și Prestige.

Prețul pentru versiunea Esențial pornește de la 12.350 de euro, cu TVA și crește în funcție de tipul de motorizare, putând ajunge la peste 16.000 de euro, cu TVA. În cazul nivelului de echipare Comfort, prețurile sunt cuprinse între 13.400 și 17.100 de euro, cu TVA, cel mai mare preț, de 18.750 de euro, fiind în cazul nivelului de echipare Prestige.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

A murit actriţa Stela Popescu

Stela Popescu, care peste o lună împlinea 82 de ani, a fost găsită moartă, joi, la domiciliul ei. Cu o carieră de peste șase decenii, este, fără îndoială, una dintre cele mai cunoscute actrițe din România, cu zeci de roluri memorabile.

Actriţa Stela Popescu, care peste o lună împlinea 82 de ani, a fost găsită moartă, joi, la domiciliul ei. Stela Popescu, una dintre cele mai cunoscute actrițe din România, era diagnosticată de mai mulți ani cu diabet. Apelul la 112 a fost făcut de fiica sa adoptivă, care a găsit-o prăbușită în casă. Suferise un stop cardiorespirator.

Nu am niciun secret, dar sunt două lucruri importante în viața unui om: moștenirea genetică și dragostea de viață. Dacă faci o profesie care te satisface, nu mai contează atât de tare banii. Dacă ești foarte bun, atunci ceea ce îți vine de acolo îi ajunge să supraviețuiești. Nu vreau avion personal, nu mașini, marea mea bucurie este că am reușit în această profesie”, spunea Stela Popescu într-un interviu pentru Digi24, acordat în 2013.

Actrița Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. S-a născut într-o familie de învățători, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica, în România, la Brașov.

Mama m-a susținut grozav, doar că nu mă credea cea mai deșteaptă și cea mai frumoasă. În ultimele luni de viață, mama mi-a spus: Când intri tu în scenă, răsare soarele. A fost cel mai mare compliment de o viață pe care mi l-a făcut mama”, mărturisea actrița în interviul pentru Digi24.

Stela Popescu a fost căsătorită cu regizorul Dan Puican, de care a divorţat după opt ani. S-a recăsătorit apoi cu Puiu (Mihai) Maximilian (decedat în 1998), despre care spunea că a fost sufletul ei pereche. „Nu ştiu ce e cu dragostea, e un lucru foarte interesant, e un fluid care se petrece între doi oameni, nu ştiu. În clipa aceea eram măritată şi am simţit că acest om (n. r. Puiu Maximilian) mi se potriveşte mie, că nu pot merge pe două drumuri cu el. Din clipa aceea totul a fost altfel”, se confesa Stela Popescu într-un interviu pentru Gândul, în 2011.

Nu a avut copii.

Studii şi carieră:

 • În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maksim Gorki“, la care renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne.

 • În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel continuă să susțină spectacole de teatru.

 • La sfârșitul facultății, este repartizată la Teatrul din Brașov, acolo unde ajunge să susțină 400 de spectacole pe an.

 • Din 1963 până în 1969 joacă la Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”.

 • În 1969, Stela părăsește Revista și se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o împiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română (pe atunci Radioteleviziunea) din 1963.

 • Timp de 24 de ani cât a jucat la Teatrul de Comedie, vara, când se încheia stagiunea teatrală, juca la Revistă la Grădina Boema.

 • La Teatrul de Comedie joacă din 1969 până în 1993, când revine la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”, unde lucrează si în prezent.

 • În paralel, susține și o colaborare cu Revista Românească.

 • A realizat cupluri celebre alături de Ștefan Bănică (în perioada 1971-1979) şi apoi cu Alexandru Arşinel, cu scenete semnate de Mihai Maximilian.

 • Pe scena Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” şi pe cea a Teatrului de Comedie, Stela Popescu străluceşte în piese precum “Omul care a văzut moartea”, “Mama Boema”, “Boema, slăbiciunea mea” etc.

 • A jucat 18 ani în “Preșul”, 12 ani în “Pețitoarea” şi 10 ani în “Plicul”. A avut şansa de a lucra cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

 • În 1958, debutează în cinematografie în pelicula “Alo? Ați greşit numărul”.

 • A jucat în peste 25 de filme precum Nea Mărin miliardar (1979), “Pe malul stîng al Dunării albastre” (1983), “În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988), “A doua cădere a Constantinopolului” (1994), “Sexy Harem Ada-Kaleh” (2001), “Zbor periculos” (1984)

 • Stela Popescu a făcut o carieră memorabilă şi în televiziune. A jucat în televiziune de la înființare până în prezent, în piese de teatru şi emisiuni de divertisment, reuşind să transmită ceva din spiritul satiric şi contestatar al Revistei prin textele unor scriitori de valoare: Mihai Maximilian, Grigore Pop, Octav Sava sau Dan Mihăescu. TVR a scos pe piață DVD-urile “O stea printre stele” (2006) şi “Stela şi Arsinel” care reunesc cele mai memorabile apariții TV ale Stelei Popescu.

 • Începând cu jumătatea anilor ’90, Stela Popescu a fost moderatoarea unor emisiuni TV pentru femei pe posturile TVR, Realitatea şi Național TV.

 • A jucat în serialul TV “Cuscrele” (2005-2006), precum şi în telenovelele: “Războiul sexelor”, “Regina” şi “Aniela”.

 • A jucat în reclame tv, cele mai cunoscute fiind cele de la margarina Wiesana şi lanţul de farmacii Catena.

  Semnează cartea “Găteşte moldoveneşte cu Stela Popescu”, în care spune că are diabet. Recunoaște că toată viaţa a încercat să ţină cure de slăbire, însă i-a plăcut prea mult să mănânce şi nu prea a reuşit.

  Sursa

Cum ar arăta o călătorie low-cost în jurul lumii în 35 de zile?

Cinci orașe și trei continente parcurse timp de aproximativ o lună de zile. Sau cum să pleci din București la Londra trecând, totodată, prin Chiang Mai, Kuala Lumpur, Singapore și Los Angeles, cu puțin peste o mie de euro în 2018.

Această călătorie este posibilă, conform datelor înregistrate de motorul de căutare a ofertelor de călătorie Momondo, iar principala rută este Europa – Asia – America şi înapoi în Europa. Oricât de mult călătoresc românii în prezent în Europa şi dincolo de graniţele continentului, experienţele de tip city break, care sunt pe termen relativ scurt – în general un weekend –, oferă mai puţin timp pentru a descoperi o cultură sau a interacţiona cu localnicii. O călătorie în jurul lumii permite o experienţă mai bogată ca timp, culturi descoperite, întâlniri cu oameni de-ai locului. Cu toate acestea, cine spune că îţi trebuie o avere pentru a-ţi permite o astfel de călătorie?

Experienţe pentru o viaţă versus bunuri pentru o perioadă

Pentru mai mulţi români călătoriile sunt prima opţiune pe care o iau în considerare atunci când se gândesc la cheltuieli în general. 27% dintre aceştia preferă să investească în primul rând în experienţe trăite călătorind în lumea largă mai degrabă decât în bunuri materiale. Hainele, încălţămintea, accesoriile sunt prioritare pentru 18% dintre români când vine vorba de cheltuieli, în timp ce investiţiile pentru îmbunătăţiri în casă sunt importante pentru 15% dintre aceştia. Când vine vorba de experienţa trăită la destinaţia de călătorie, interacţiunea cu localnicii este, de asemenea, importantă pentru călătorii români. Conform studiului momondo, românilor le place într-o mai mare măsură să intre în vorbă cu localnicii (57%) decât cu alţi turişti pe care îi întâlnesc pe timpul călătoriei.

Totodată, conversaţiile cu alţi turişti români (51%) sau de alte naţionalităţi (49%) sunt plăcute pentru călătorii români. Doar 14% dintre aceştia preferă să nu intre în dialog cu oameni noi atunci când călătoresc.

Cu o planificare atentă şi un strop de curiozitate, o călătorie low-cost poate, de asemenea, depăşi graniţele continentului european, transformându-se din escapadă de weekend într-un tur în jurul lumii pentru aproximativ o lună de zile. Europa, Asia, America pot fi străbătute la pas în 35 de zile cu puţin peste o mie de euro. Mai exact, cu 1.025 de euro românii pot vizita cinci oraşe diferite şi pot descoperi cinci culturi. Următorul itinerar şi datele specifice de zbor pentru a face un tur.

„Faptul că, în prezent, românii sunt dispuşi şi interesaţi să investească în călătorii de care îşi vor aminti peste ani credem că e un semn important al preocupării lor faţă de calitatea experienţei în sine. O călătorie în mai multe oraşe şi pe mai multe continente înseamnă, într-adevăr, un bagaj mai mare de experienţe trăite, care cere, de asemenea, mai mult timp de călătorie, dar nu neapărat şi un buget mare. Una dintre principalele preocupări ale noastre este le oferim oamenilor informaţia şi inspiraţia de care au nevoie pentru a porni la drum către cea mai bună călătorie, cu un buget şi o perspectivă care să le deschide orizonturi mai degrabă decât să îi limiteze”, spune Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

 

Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, în echipa secolului XXI, conform UEFA

Portughezul Cristiano Ronaldo şi argentinianul Lionel Messi au fost incluşi de site-ul Uniunii Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA) în echipa secolului al XXI-lea.

Cu o săptămână înainte de a anunţa echipa anului 2017, site-ul uefa.com a întocmit cel mai bun 11 din acest secol. Selecţia a fost făcută pe baza prezenţelor în echipa anului, din 2001 până în 2016. Jucătorul cu cele mai multe apariţii este Cristiano Ronaldo, în 11 rânduri.

Cea mai reprezentată ţară este Spania, cu şase fotbalişti, în timp ce FC Barcelona este echipa de club reprezentată de cei mai mulţi jucători: Puyol, Pique, Xavi, Iniesta şi Messi.

Echipa tip a secolului al XXI-lea, conform UEFA:

Portar:
Iker Casillas (Real Madrid şi naţionala Spaniei) – 6

Fundaşi:
Sergio Ramos (Real Madrid şi Spania) – 6
Carles Puyol (FC Barcelona şi Spania) – 6
Gerard Pique (FC Barcelona şi Spania) – 5
Philipp Lahm (Bayern Munchen şi Germania) – 5

Mijlocaşi:
Steven Gerrard (Liverpool şi Anglia) – 3
Xavi Hernandez (FC Barcelona şi Spania) – 5
Andres Iniesta (FC Barcelona şi Spania) – 6

Atacanţi:
Cristiano Ronaldo (Manchester United/Real Madrid şi Portugalia) – 11
Lionel Messi (FC Barcelona şi Argentina) – 8
Thierry Henry (Arsenal şi Franţa) – 5

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Cât a costat un Cabernet Sauvignon, cel mai scump vin vândut vreodată

Cea mai scumpă sticla de vin vândută vreodată este The Setting Wines Alexander Valley Cabernet Sauvignon. 350.000 de dolari a plătit pentru ea un colecţionar de vinuri privat din Mississippi.

Vinul a fost creat de Jesse Katz, un vinificator celebru din SUA, pentru agentul de la Holliwood Shep Gordon. Acesta a donat-o fundaţiei caritabile a bucătarului Emeril Lagasse, Carnivale du Vin, care în fiecare an organizează un eveniment caritabil. Sticla de 750 ml avea chiar şi autograful agentului, iar eticheta a fost concepută chiar de el, potrivit Gustarte.

Jesse Katz este cel mai tânăr creator de vinuri din America. În 2010 s-a alăturat companiei Lancaster Estate, iar în 2012 şi-a înfiinţat propria cramă, Devin Proof. De atunci a avut pe lista de clienţi o mulţime de celebrităţi. Justin Timbelake şi Jessica Biel sunt doar două dintre vedetele care au apelat la Katz pentru a le realiza vinul pentru recepţia dată în cinstea nunţii.

Fundaţia lui Emeril Lagasse susţine cauze legate de copii. Anul acesta au strâns peste 1,5 milioane de dolari.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

„Ochiul din Binhai”, una dintre cele mai futuriste biblioteci din lume, s-a deschis recent, în China (VIDEO)

La începutul lunii octombrie, în China, a fost deschisă una dintre cele mai futuriste biblioteci din lume. Cu o suprafaţă de 34.000 de metri părtraţi, biblioteca Tianjin Binhai are cinci etaje şi adăposteşte 1,2 milioane de cărţi.

Biblioteca a fost proiectată de firma de arhitectură olandeză MVRDV în aşa fel încât să semene cu un ochi gigantic. De asemenea, rafturile urcă de la podea până la tavan, multe dintre acestea având şi rol de trepte sau de locuri pentru citit. Construcţia a fost ridicată în doar trei ani, după cum scrie Telegraph.co.uk.
‘Am rostogolit auditoriul în formă de bilă în clădire şi aceasta pur şi simplu a făcut loc pentru ea, ca o „îmbrăţişare” între media şi cunoaştere”, a spus Winy Maas, cofondator al MVRDV.

„Interiorul bibliotecii Tianjin Binhai este aproape ca cel al unei peşteri, un raft continuu”, a mai spus acesta.  La parter, biblioteca include o zonă de citit, la nivelul mediu- zone de relaxare, birouri, săli pentru conferinţe, întâlniri şi alte evenimente, iar la nivelul superior- săli dotate cu calculatoare.

Sursa:

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Kanal D a achiziționat un nou cooking-show după modelul „Mama mea gătește mai bine”

Kanal D se pregătește de gătit. Postul TV a achiziționat formatul internațional de cooking show „My Wife Rules”. Contactați de Paginademedia.ro, reprezentanții Kanal D a confirmat informația.

Emisiunea are drept concurenți cupluri căsătorite, iar timp de o oră, soțul trebuie să prepare un fel de mâncare după instrucțiunile soției, transmise printr-o cască.

La început, bucătarul-şef îi va prezenta o reţetă doar soţiei, iar aceasta nu are voie să-şi ia notiţe. Soţul va sta în bucătărie, iar soţia îl ghidează, oferindu-i instrucţiuni printr-o cască, pentru a reproduce cât mai bine felul de mâncare al chefului. După cele 60 de minute, preparatele vor fi prezentate soţiilor, care sunt legate la ochi şi trebuie să ofere note. În fiecare ediţie va exista un câştigător.

Formatul cumpărat de Kanal D este asemănător cu „Mama mea găteşte mai bine“, difuzat de Prima TV şi în care maestrul Horia Vîrlan jurizează farfuriile făcute de copii la indicaţiile mamelor.

În România există deja un astfel de format, Mama mea gătește mai bine, de la Prima TV, în care participanți sunt fii sau fiice care trebuie să gătească la indicațiile mamei. În fiecare ediție întrecerea se dă între două echipe de mamă/fiu, urmând ca juratul Horia Vârlan să declare farfuria câștigătoare.

Trailerul formatului:

Sursa:

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Scuze publice pentru plecarea unui tren cu 20 de secunde mai devreme

O companie feroviară din Japonia și-a cerut scuze după ce unul dintre trenurile sale a plecat din gară cu 20 de secunde mai devreme decât era programat, informează joi BBC.

Conducerea liniei Tsukuba Express care face legătura între Tokyo și orașul Tsukuba și-a exprimat „scuze pentru inconvenientele” cauzate pasagerilor.

Compania a precizat în cadrul unui comunicat că plecarea trenului fusese programată la ora locală 9:44:40, însă acesta s-a pus în mișcare la 9:44:20.

Greșeala s-a produs ca urmare a faptului că personalul nu a verificat programul.

Niciunul dintre pasageri nu a depus plângere cu privire la plecarea mai devreme a trenului din gara Minami Nagareyama, situată la nord de Tokyo, precizează sursa citată.

Linia Tsukuba Express transportă pasageri din localitatea Akihabara, situată în estul Tokyo, către Tsukuba în circa 45 de minute. Între cele două destinații este o distanță de 58 de kilometri.

Rareori se întâmplă ca trenurile din Japonia, țară care are una dintre cele mai fiabile rețele feroviare, să plece la o altă oră decât cea programată.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Ce vor să cumpere românii de Black Friday şi de la ce magazine

Kantar Millward Brown România, lider în piaţa locală de cercetare de marketing în zonele de brand, media şi de comunicare, face publice rezultatele cercetării privind popularitatea evenimentului Black Friday în România şi intenţiile de achiziţie ale românilor în timpul acestui eveniment.

„Datele studiului din acest an arată că evenimentul Black Friday a dobândit o recunoaştere pe scară largă la nivelul populaţiei României. Notorietatea evenimentului a fost susţinută de participarea tot mai numeroasă din anii trecuţi a comercianţilor şi de apetitul românilor pentru reduceri”, a declarat Mădălin Vladu, Account Director, Kantar Millward Brown România.

Studiul arată că 79% dintre românii cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani au auzit despre Black Friday şi 45% vor să achiziţioneze ceva cu ocazia evenimentului anual de reduceri. Ca şi în 2016, lista de dorinţe este dominată de produse din categoria electro-IT. 40% dintre respondenţi doresc să cumpere un produs din categoria electrocasnice mici, iar următoarea categorie din topul preferinţelor este reprezentată de televizoare (33%). În acest an 24% dintre români doresc să cumpere telefoane mobile la preţ redus. Pe lista de dorinţe se află şi electrocasnice mari: frigidere (20%) şi maşini de spălat (17%).

În rândul produselor pentru care s-a înregistrat un interes în creştere în ceea ce priveşte intenţia de cumpărare se numără, în acest an, şi produsele fashion. 16% dintre persoanele care au zis că intenţionează să cumpere ceva de Black Friday au menţionat această categorie, iar Fashion Days este primul magazin menţionat din categoria fashion online.

Pentru a face cumpărături de Black Friday, românii vor alege produse atât de pe rafturile magazinelor online, cât şi din retailul tradiţional. Primele 5 magazine care au venit în mintea respondenţilor atunci când au fost întrebaţi de unde au de gând să-şi cumpere ceva de Black Friday au fost:

1)    eMAG
2)    Altex
3)    Flanco
4)    Carrefour
5)    Media Galaxy

Topul categoriilor de produse pe care oamenii intenţionează să le cumpere de Black Friday:

1)    Electrocasnice mici
2)    Televizoare
3)    Telefoane mobile
4)    Frigidere
5)    Maşini de spălat
6)    Produse fashion
7)    Laptopuri
8)    Aragaze
9)    Tablete
10)    Produse pentru casă şi grădină

Cercetarea a fost realizată la nivel naţional, pe un eşantion reprezentativ. La această cercetare au participat 2.008 de respondenţi, din mediul urban şi rural, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani. Interviurile, realizate prin metoda CATI, s-au desfăşurat în perioada 24 – 31 octombrie 2017.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

O româncă a fost primită cu fast, în Israel. A fost vizitatorul cu numărul trei milioane (VIDEO )

O româncă a avut parte de o vacanță de neuitat în Israel, după ce a devenit vizitatorul cu numărul trei milioane care ajunge în acest an în Țara Sfântă. Ioana Isac și iubitul ei, Mihai Georgescu, au fost primiți cu fast pe aeroport și au avut parte chiar și de un tur personalizat, în Ierusalim, unde l-au avut pe post de ghid chiar pe premierul Benjamim Netanyahu.
Covor roșu, baloane și flori – asta au găsit românii Ioana Isac și Mihai Georgescu la aterizarea pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Ei au fost întâmpinați ca niște adevărate vedete. Motivul? Ioana Isac este vizitatorul cu numărul trei milioane care ajunge anul acesta în Țara Sfântă, în timp ce iubitul ei este vizitatorul cu numărul 3.000.001.
“Este o zi specială și o etapă istorică pe care o atingem acum când depășim pragul de trei milioane de turiști și atingem un nou record”, a declarat ministrul israelian al Turismului, Yariv Levin, care i-a întâmpinat pe cei doi români la aeroport.

Ioana a primit un certificat special, iar apoi ea și iubitul ei au fost conduși către limuzina care îi aștepta în fața aeroportului. Așa au început ceea ce, cu siguranță, a fost o vacanță de neuitat. Au fost cazați la hoteluri de lux, au primit un tur cu elicopterul și vor lua parte la alte experiențe de neuitat. De exemplu, în Ierusalim, ei au vizitat Turnul lui David, alături de premierul Benjamin Netanyahu.
“Ați câștigat premiul cel mare“, le-a spus premierul israelian românilor.

Potrivit unei statistici, din luna ianuarie și până în octombrie, 63.000 de români au mers în vizită în Israel. Numărul lor a crescut cu peste 57% față de aceeași perioadă a anului 2016, când 40.100 au mers în vizită în Țara Sfântă. În plin sezon, sunt aproximativ 64 de curse aeriene care decolează din țara noastră către Israel.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

 

Selecţia naţională pentru Eurovision Song Contest 2018: Juriul va alege 60 de semifinalişti

Juriul selecţiei naţionale pentru Eurovision Song Contest 2018 va alege 60 de semifinalişti pe care îi va anunţa pe 22 decembrie. Înscrierile pentru concurs au început miercuri şi se vor încheia pe 15 decembrie.

Anul acesta, selecţia naţională va fi marcată de o serie de noutăţi. În premieră, în concurs vor intra 60 de piese, câte 12 pentru fiecare semifinală. Şi, tot în premieră, Eurovision România va avea cinci semifinale, finaliştii urmând a fi anunţaţi la începutul lunii februarie.

Semifinalele şi finala selecţiei naţionale se vor desfăşura la începutul anului viitor, pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie 2018, în şase oraşe din România. Show-urile sunt unite în Anul Centenarului de tema alegerii reprezentantului ţării noastre la etapa internaţională a Concursului Eurovision 2018.

Sub sloganul „All aboard”, Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanţii celor 42 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru,  Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina, Marea Britanie. Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale, care a avut loc la Kiev, a fost câştigată de reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral, cu piesa „Amar Pelos Dois”.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este ”Tornero”, interpretată de Mihai Trăistariu.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Serena Williams a anunțat că se căsătoreste. Invitații știu doar orașul, nu și locul

Jucătoarea de tenis Serena Williams, 36 de ani, se căsătoreşte, joi, cu Alexis Ohanian, 34 de ani, co-fondator al reţelei Reddit, în cadrul unei ceremonii care va avea loc in New Orleans şi ale cărei detalii au fost ţinute secret, informează dailymail.co.uk.

Invitaţii, printre care se numără Beyonce, Jay Z, Kris Jenner, Ciara şi Eva Longoria, ştiu doar oraşul în care va avea loc căsătoria, nu şi locul ceremoniei. Ei vor afla detaliile privind aceste eveniment abia joi dimineaţă. La nunta care va costa peste un milion de dolari au fost invitate 250 de persoane. Acestea nu vor avea voie să folosească telefoanele mobile, din cauza unei înţelegeri între Serena Williams şi revista Vogue, care a primit exclusivitate pentru fotografii.

Serena Williams a devenit mamă la 1 septembrie, când a dat naştere unei fetiţe, Alexis Olympia Ohanian, la Centrul Medical St. Mary’s din Palm Beach, Florida. Williams era însărcinată când a câştigat Australian Open, la începutul acestui an.

Serena şi Alexis s-au cunoscut în mai 2015, la Roma şi s-au logodit în decembrie 2016, tot la hotelul din capitala Italiei unde s-au întâlnit prima dată.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Cel mai mare diamant prezentat vreodată la o licitație, vândut cu aproape 34 de milioane de dolari

Cel mai mare diamant prezentat vreodată la o licitație a fost vândut marți seară la Geneva cu aproape 34 de milioane de dolari, stabilind astfel un nou record mondial, au anunțat reprezentanții casei Christie’s, citați de AFP.

Acest diamant de 163,41 carate, inclus în categoria “flawless” (fără defecte, n.r.) și montat într-un colier de smaralde și diamante denumit “The Art of Grisogono”, a fost vândut cu suma de 33,8 milioane de dolari (taxe și comisioane incluse), au precizat organizatorii licitației.

Suma reprezintă “un nou record de preț pentru un diamant de culoarea D vândut la o licitație”, a afirmat Rahul Kadakia, un expert al casei Christie’s specializat în bijuterii.

Cumpărătorul nestematei, care a participat la licitație prin telefon, a dorit să își păstreze anonimatul.

“Până în această zi, este cel mai mare diamant D din categoria flawless care a fost scos la licitație”, a transmis casa organizatoare atunci când a anunțat că bijuteria va face parte din licitația sa anuală de bijuterii pe care o organizează în mod tradițional la Geneva în luna noiembrie, intitulată “Magnificent Jewels”.

Experții casei Christie’s au spus că se așteptau ca “această capodoperă de o frumusețe incomparabilă și cu o tăietură rafinată” să fie vândută cu aproximativ 25 de milioane de dolari.

Acest diamant perfect de culoare D și de tipul 11A (pur, transparent, extrem de rar) provine dintr-o nestemată brută de 404 carate, ce a fost descoperită în februarie 2016 în mina Lulo din Angola, ocupând locul al 27-lea în topul mondial al celor mai mari diamante albe brute ce au fost găsite vreodată.

Piatra prețioasă a fost analizată la Anvers, în Belgia, și tăiată apoi la New York, unde 10 bijutieri s-au implicat în diverse etape de transformare a nestematei uriașe într-un diamant șlefuit impecabil.

Echipa de bijutieri de la compania elvețiană de lux De Grisogono a creat apoi 50 de modele diferite pentru acest diamant de 163,41 de carate, înainte de a alege un colier asimetric, în care rolul de piesă centrală a revenit noului diamant.

O parte a colierului este alcătuită din 18 diamante, iar cealaltă parte completează bucla cu două rânduri de smaralde în formă de pară.

O altă bijuterie de mare valoare vândută marți seară la Geneva a fost “Le Grand Mazarin”, un diamant roz deschis de 19,07 carate, care a făcut parte în trecut din coroanele mai multor regi și împărați francezi, inclusiv din colecția lui Napoleon. Nestemata a fost vândută cu prețul de 14,5 milioane de dolari. Potrivit experților de la casa Christie’s, prețul estimativ era cuprins între șase milioane și nouă milioane de dolari.

Diamantul poartă numele lui Mazarin, cardinal și diplomat italian, dar și un renumit colecționar de artă, care a fost prim-ministru în timpul domniilor regilor Louis al XIII-lea și Louis al XIV-lea. În testamentul lui, Mazarin a lăsat moștenire acest diamant, alături de alte diamante, “Regelui Soare”.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Didier Drogba şi-a anunţat retragerea! “E timpul să fac un pas înapoi”

Didier Drogba, legendarul atacant ivorian care a scris istorie la Chelsea, şi-a anunţat retragerea din activitate. Fotbalistul în vârstă de 39 de ani spune că va agăţa ghetele în cui în 2018, conform Bleacher Report.
“Cred că la anul voi juca ultimul meu sezom. Vine o vreme când trebuie să te opreşti. Am nevoie de timp pentru celălalte proiecte ale mele. E bine să joc, îmi place, dar la 39 de ani cred că e timpul să fac un pas înapoi”, a spus Drogba, conform sursei citate.

Ivorianul joacă în prezent pentru Phoenix Rising, club din liga a doua a campionatului american de fotbal. Le Mans, Guingamp, Marseille, Chelsea, Shanghai Shenhua, Galatasaray şi Montreal Impact sunt echipele pe la care a mai trecut Drogba în carieră.

Patru titluri de campion, patru Cupa ale Angliei, trei Cupe ale Ligii Angliei, o Ligă a Campionilor a câştigat Drogba cu Chelsea, în timp ce la Galatasaray şi-a trecut în palmares un titlu, o Cupă şi o Supercupă. Ivorianul a fost declarat de două ori în carieră fotbalistul african al anului, în 2006 şi 2009.

9 goluri şi 3 pase decisive în 14 meciuri a reuşit Didier Drogba în sezonul acesta la Phoenix Rising.

INTERVIU Maurice Munteanu, membru al juriului „«Bravo, ai stil!

Maurice Munteanu (39 de ani), fashion editor al revistei „Elle România“ şi membrul juriului „Bravo, ai stil!“, a vorbit, într-un interviu pentru Adevărul, despre motivele pentru care iubitorii de modă ar trebui să urmărească show-ul de la Kanal D, dar şi cum a ajuns să lucreze pentru revista lui preferată, în urmă cu 15 ani.
Cu Maurice Munteanu, membru al juriului în emisiunea „Bravo, ai stil!“, m-am întâlnit în pauza de la filmări şi am stat de vorbă atât cât timpul ne-a îngăduit. Dar nu doar calitatea de „jurat“ e ceea ce-l recomandă. Fashion editor la revista Elle, pe Maurice l-am găsit aşa cum mă aşteptam: vesel, elegant şi sincer. A vorbit despre copilărie, discotecile din Bucureşti din vremea adolescenţei sale, mătuşa Nanette şi amintiri din „perioada de tristă amintire“. De la mamă, pe care o descrie ca fiind una dintre cele mai frumoase femei din Bucureşti şi cu care a avut o relaţie specială, a moştenit pasiunea pentru modă, teatru, filme şi cărţi. Romanul „Coline în soare“, de Constantin Mateescu, primit în dar de la mama lui, este unul dintre lucrurile pe care îl păzeşte cu sfinţenie. A descoperit gustul pentru modă şi prin filmele regizorului Alfred Hitchcock, fiind îndrăgostit de apariţiile actriţei Tippi Hedren, îmbrăcată într-un taior verde impecabil. A vrut să devină actor şi chiar a dat de trei ori admitere la Facultatea de Teatru. A terminat, în schimb, Dreptul şi Facultatea de Jurnalism. Crede, însă, că pentru a deveni un bun stilist sau un bun fashion editor nu studiile sunt prioritare, ci pasiunea, talentul, dedicarea şi seriozitatea. O adoră pe Prima Doamnă a Franţei, Brigitte Macron, îi place la nebunie Italia şi se descrie ca fiind un om normal, cu pasiuni normale. Speră să trăiască într-o Românie unde a dispărut discriminarea şi există o altă clasă politică.
Adevărul: Cum a venit propunerea pentru „Bravo, ai stil“?
Maurice Munteanu: Propunerea pentru „Bravo, ai stil!“ a venit telefonic (glumă din emisiune – n.red.). Am fost contactat telefonic de o doamnă care mi-a propus acest proiect, apoi m-am întâlnit cu cei de la Kanal D şi am căzut de acord să facem împreună treaba asta, cum se întâmplă în mod firesc.
De ce l-au ales pe Maurice Munteanu pentru a fi membru al juriului?
Asta n-aş putea să vă spun eu, dar probabil că au considerat că mă potrivesc în acest format, că experienţa mea poate fi cumva benefică acestui show. Nu? De ce te-ai gândi la cineva dacă nu ai crede că se potriveşte pentru un show TV? Deşi a face televiziune e puţin diferit, pentru că sunt foarte mulţi oameni care au experienţă, dar care nu pot face TV, fie pentru că nu trec testul sticlei, fie pentru că nu au carismă, fie pentru că sunt timizi. Nu spun acum că sunt eu cel mai carismatic sau că dau cel mai bine pe sticlă, dar acumulând experienţă de un an, filmând aproape în fiecare zi, da, pot spune că am ajuns la această concluzie.

Cititi continuarea AICI

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

România câştigă locul 2 la Esports World Championship Busan 2017

România, reprezentată de Nexus Gaming, cea mai mare organizație de sporturi electronice (eSports) din ţară a luat locul 2 la campionatul mondial organizat de International eSports Federation. Competitia a avut loc în Busan, Coreea de Sud, iar echipa de Counter Strike: Global Offensive a întâlnit în finală echipa Rusiei. Cu toate acestea, echipa a asigurat cea mai bună performanţă a ţării noastre de până acum la un campionat global de eSports.

Conceptul de Nexus Gaming a fost implementat din dorinţa de a demonstra că gaming-ul nu mai este doar o joacă, ci un sport, iar România are un potenţial foarte mare pe scena de eSports la nivel global. România are jucători de top care s-au remarcat la nivel internaţional, iar Nexus Gaming îşi doreşte să demonstreze că se poate reuşi performanţă cu echipe formate exclusiv din jucători români. Dacă vrem să ajungem la nivelul altor organizaţii internaţionale, trebuie să ne comportăm ca atare, iar faptul că am reuşit să ne afirmăm pe o scenă internaţională şi am luat locul al doilea în faţa a peste 39 de alte ţări, îmi dă încredere că suntem pe drumul cel bun.” a spus Ion Alexandru, owner Nexus Gaming.

Nexus Gaming a luat fiinţă în 2015 şi este prima organizaţie de eSports exclusiv românească, care doreşte să se afirme pe scena internaţională, să promoveze şi să sprijine potenţialul pe care România îl are. Cele două echipe ale organizaţiei concurează în competiţii naţionale şi internaţionale la două dintre cele mai populare titluri de eSports: League of Legends şi Counter Strike: Global Offensive. În ultimii 2 ani, cele două echipe au avut multiple reuşite, atât în cadrul unor turnee naţionale, cât şi internaţionale, obţinând locul 5 la International eSport Federation – World Championship 2016, locul 3 la GeForce Cup ce a avut loc în Varşovia, locul 1 la PGL Division şi locul 1 la East European Comic Con 2017.

International eSports Federation a fost formată în 2008 de către nouă asociaţii de eSports din ţări precum Danemarca, Coreea de Sud, Germania, Austria, Belgia, Olanda. Scopul federaţiei este de a promova sporturile electronice (eSports) şi de a le aduce la gradul de sport recunoscut oficial. Campionatul Mondial din Busan 2017 a fost cea de-a noua ediţie, în care 455 de participanţi din 39 de ţări au concurat cu echipe la trei dintre cele mai populare jocuri: Counter Strike: Global Offensive, League of Legends şi Tekken 7.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Gică Hagi şi Gică Popescu ar putea prelua un club din străinătate

Gică Hagi şi Gică Popescu ar putea deveni protagoniştii unei mutări surprinzătoare. Presa turcă i-a surprins pe cei doi foşti mari fotbalişti la Izmir, unde, notează jurnaliştii turci, liderii Generaţiei de Aur ar conduce discuţiile pentru preluarea unui club de tradiţie din Turcia.

“Gică Hagi şi Gică Popescu au venit la Izmir pentru Karsiyaka”, scriu CNN Turk şi Haberturk, care vorbesc, luni, despre posibilitatea ca Hagi şi Popescu să se implice în noul proiect de la Kariyaka SK, echipă de tradiţie din Turcia, care în acest moment se zbate în al treilea eşalon.

Potrivit informaţiilor oferite de jurnaliştii turci, Hagi şi Popescu au ajuns duminică dimineaţă la Izmir, unde au fost întâmpinaţi de o maşină a lui Multu Altug, preşedintele de la Karsiyaka. Acesta i-ar fi pus la punct pe liderii Generaţiei de Aur cu stadiul proiectului, iar în spatele încercării de revitalizare a echipei s-ar afla Mikhail Prokhorov, un miliardar rus cu o avere de peste nouă miliarde de dolari care deţine 80% din echipa americană de baschet Brooklyn Nets. Momentan, detaliile despre rolul celor doi în afacere sunt puţine, dar turcii scriu că Hagi şi Popescu au fost autorizaţi să poarte negocierile.

Actualmente pe ultimul loc în liga a treia din Turcia, cu doar cinci puncte în 12 etape, Karsiyaka FK e un club fondat în 1912, fiind unul dintre cele mai vechi din Turcia. În ultimele decenii, însă, performanţele nu s-au lipit de echipa la care sunt chemaţi Hagi şi Popescu, iar Karsiyaka nu a mai jucat în prima ligă din Turcia din 1996.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Aplicație pentru a încuraja consumul de legume

Din ce în ce mai mulți australieni sunt interesați de ecologie în multe aspecte ale vieții lor, însă se pare că acest lucru se întâmplă mai rar când vine vorba de alimentație. Un studiu recent indică faptul că doi din trei adulți din Australia nu consumă îndeajuns de multe legume, un factor ce contribuie parțial la starea de sănătate a acestui popor și la problemele legate de obezitate cu care acesta se confruntă, informează luni Xinhua.

În acest sens, o nouă aplicație își dorește să abordeze reticența australienilor față de produsele proaspete, verzi.

Aplicația VegEze, dezvoltată de Organizația pentru Cercetare Științifică și Industrială din Commonwealth (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation — CSIRO) și lansată luni, dorește să îi încurajeze pe australieni să adauge mai multe legume în dieta lor zilnică, scrie AGERPRES.

Nutriționiștii din cadrul CSIRO vor analiza eficacitatea aplicației în ceea ce privește modelele de alimentație ale populației în cadrul unui studiu de mai mare amploare.

Manny Noakes, om de știință și cercetător superior în cadrul CSIRO a declarat luni că este nevoie de o nouă abordare pentru îmbunătățirea consumului de legume în Australia și a calității dietei australienilor. ”Cercetarea noastră a descoperit că doi din trei adulți din Australia nu consumă suficient de multe legume, în special la cină. Este momentul să se identifice moduri de abordare mai interesante și mai eficiente pentru a pune capăt acestor obiceiuri adânc înrădăcinate”, a subliniat aceasta în cadrul unui comunicat de presă.

VegEze îi provoacă pe utilizatori să consume trei legume diferite la masa de seară în fiecare zi, timp de 21 de zile.

De asemenea, aplicația monitorizează consumul de legume oferind de asemenea atenționări în acest sens și recompense.

”Angajamentul de a consuma în fiecare zi mai multe legume este unul dintre cele mai importante moduri în care putem ne putem îmbunătăți astăzi sănătatea”, a adăugat Noakes. ”Nutrienții benefici și fibrele din legume pot îmbunătăți digestia și oferă senzația de sațietate, ceea ce poate contribui la reducerea unui consum prea mare de alimente nesănătoare (de tip) junk food’‘, a precizat specialista.

Aplicația a fost dezvoltată ca urmare a unui studiu al CSIRO privind alimentația din Australia. Începând din luna mai 2015, oamenii de știință de la cel mai nivel de cercetare științifică din țară au studiat obiceiurile nutriționale a peste 191.000 de adulți în cadrul studiului ”Healthy Diet Score”. Concluzia acestuia a fost că includerea a trei tipuri de legume în cadrul mesei de seară reprezintă un indicator important al îmbunătățirii dietei.

Însă o cercetare aprofundată efectuată pe 1.068 de adulți a demonstrat că unii australieni ignoră acest lucru din cauza lipsei de conștientizare, de timp sau a încrederii scăzute. Pentru a depăși aceste bariere, aplicația VegEze cuprinde informații educaționale printre care se numără un ghid vizual pentru îmbunătățirea porțiilor, a rețetelor și a informațiilor nutriționale.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

Lacul din România care deţine 3 recorduri mondiale. Apa lacului deţine proprietăţi unice în intreaga Europă

Trei recorduri mondiale definesc Lacul Ursu din staţiunea Sovata, judetul Mureş: este cel mai mare lac helioterm din lume, este singurul lac cu apă sărată înconjurat de o vegetaţie bogată, lucru datorat solului vulcanic depus în timp, şi este singurul lac natural din lume despre care se cunoaşte, fără nici o indoială, data exactă la care s-a format! Este vorba de anul 1875, când, la 27 mai, a avut loc o prăbuşire de teren, creându-se astfel o formaţiune geologică, de natură carsto-salină.

Lacul Ursu şi-a primit numele după forma sa, asemănată cu o piele de urs. Se află la o altitudine de 502 m, pe un munte de sare de 3 km adâncime. Lacul are o suprafaţă de 40.235 m, adâncimea de 18,10 m, lăţimea de 170 m şi o salinitate medie de 250g/l. Lacul este înscris în lista monumentelor naturale ale României.

Apa lacului deţine proprietăţi unice în intreaga Europă şi este recomandată pentru băi de aproximativ 20 -30 de minute (10 – 15 minute pentru copii), pentru tratarea diferitelor afecţiuni reumatice, endocrinologice sau cardiovasculare. Nămolul care se formează pe fundul lacului este şi el folosit în diverse tratamente.

Fenomenul de heliotermie al lacului, a fost descoperit în jurul anului 1900, fiind determinat de “stratificaţiile concentraţiilor saline ale apei lacului şi încălzirea inegală a acestor straturi de către radiaţia solară”.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215