Simona Halep e la un singur pas de idolul său. Doar 3 jucătoare au reușit acest lucru

Simona Halep joacă sâmbătă finala de la Roland Garros și este aproape să câștige primul trofeu de Grand Slam din carieră, dar și de o realizare de care a fost la un pas și în 2014.

Acum câțiva ani, Simona Halep a declarat într-un interviu acordat pentru site-ul oficial WTA că idolul său în tenis a fost Justine Henin. În 2017 este din nou aproape să îi calce pe urme ilustrei campioane din Belgia.

Simona nu mai poate egala performanța cuceririi trofeului fără să piardă vreun set, din moment ce a cedat câte unul cu Svitolina și cu Pliskova. Însă, în cazul unui succes în finala cu Jelena Ostapenko, Simona va deveni a patra jucătoare care câștigă întrecerea de la Paris atât în întrecerea junioarelor (în 2008), cât și în cea a senioarelor.

Idolul Simonei din tenis este una dintre cele 3 sportive care au reușit acest lucru până acum. Henin a câștigat Open-ul Franței la juniori în 1997, iar în competiția senioarelor a triumfat pentru prima dată în 2003, apoi a repetat performanța în 2005, 2006 și 2007.

Jucătoare de înălțime aproape identică celei a Simonei (1,67 metri belgianca, față de 1,68 m pentru reprezentanta noastră), Justine Henin a cucerit 7 titluri de Grand Slam în carieră (4 Roland Garros, un Australian Open, două US Open) și a jucat două finale la Wimbledon.

În pofida staturii sale, Henin a reușit să le țină piept surorilor Williams și a fost prima jucătoare a lumii pentru o perioadă de 117 săptămâni. Trei sezoane a încheiat pe prima poziție sportiva din Belgia: 2003, 2006, 2007.

S-a retras în 2008, ca urmare a unei accidentări la umăr, chiar dacă în acel moment ocupa locul 1 în clasamentul WTA. Este singura jucătoare din istorie care s-a retras din postura de lider. După doi ani de zile s-a întors, a mai jucat o finala de Grand Slam, la Australian Open, dar s-a retras în startul lui 2011, tot la Melbourne. 43 de titluri a cucerit Henin în carieră.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns