Santierul Mangalia, cel mai mare din Europa, isi reincepe activitatea. Prima comanda: Petroliere si vase de lux pentru croaziere

Vase de lux pentru croaziere, ambarcatiuni de mare capacitate pentru exploatatii petroliere si nave de transport maritim vor fi construite la Damen Shipyards Mangalia, cel mai mare santier naval din Europa, informeaza miercuri Ministerul Economiei.

Potrivit unui comunicat al ME, au fost atrase noi contracte majore care vor permite santierului sa functioneze la capacitate maxima inca din aceasta vara.

Noile contracte sunt axate pe toate cele trei sectoare de activitate ale santierului din Mangalia: nave de croaziera, nave destinate transportului de pasageri si nave offshore.

“Putem spune ca, prin aceste contracte Santierul Naval Damen Mangalia isi reincepe activitatea si incepe sa produca nave de mari dimensiuni in cel mai mare santier naval din Europa. Economia Romaniei are de castigat, pentru ca sunt produse cu valoare adaugata mare. In plus, sunt create locuri de munca, oportunitati si perspective pentru viitorii investitori si furnizori Este o noua etapa in constructia navala din Romania, care permite continuarea unei lungi traditii a constructiilor navale in Marea Neagra”, a declarat ministrul Economiei, Niculae Badalau.

Unul dintre noile proiecte ce va fi realizat la Santierul Naval Mangalia este o nava de croaziera – un mega-iaht de 155 de metri pentru calatorii de lux in intreaga lume. Contractul a fost semnat cu SeaDream Yacht Club din Norvegia, marcand astfel intrarea grupului Damen pe piata vaselor de croaziera. Iahtul va fi construit in intregime la Santierul Naval Damen Mangalia.

Tot la santierul din Mangalia, muncitorii romani vor construi vase de transport si o nava complexa pentru exploatatii offshore, cu o capacitate de incarcare de peste 10.000 de tone (10.000 TDW).

“Potentialul santierului Mangalia este imens si reprezinta baza ca Damen sa-si realizeze ambitiile pe termen lung de a construi nave mari, complexe, in special pentru sectorul de croaziera, de nave de transport pasageri si offshore-energetic. Santierul ofera oportunitati nu doar pentru grupul Damen, ci si pentru personalul din constructii navale si pentru industria maritima romaneasca in ansamblu“, a declarat Chris Groninger, managing director al Santierului Naval Damen Mangalia.

Cand grupul Damen a preluat conducerea operationala, la santierul din Mangalia erau 1.700 de angajati. Acest numar a crescut in mod constant si este de asteptat sa se ajunga la aproximativ 2.500 de angajati pana la sfarsitul anului. Pe langa cresterea directa a fortei de munca, activitatile santierului au un efect pozitiv asupra activitatilor furnizorilor acestuia, stimuland astfel numeroase oportunitati indirecte de angajare. Pentru a contribui la realizarea oportunitatilor sporite de angajare pe care le prezinta, Santierul Damen Mangalia isi extinde cooperarea cu scolile profesionale, nu numai in Mangalia, ci si pe intreg teritoriul Romaniei. Pentru a sustine aceasta noua generatie de constructori de nave, Santierul Naval Mangalia ofera cursuri de formare la fata locului si locuri de cazare pentru participanti. Damen Mangalia se angajeaza sa ofere un loc de munca sigur si stabil pentru viitorii angajati ai santierului cu oportunitati pe termen lung si cu o viziune indreptata spre viitor.

Sursa

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns