S-a deschis primul cinematograf 12D din ţară: Scaunele vibrează în funcţie de acţiune

Primul cinematograf 12D din ţară s-a deschis, miercuri, la Galaţi, iar spectatorii au putut experimenta senzaţii tari, în timpul proiecţiilor, când, pe lângă ochelarii 3D primiţi, s-au aşezat pe scaune acţionate mecanic care se mişcă în funcţie de acţiunea filmului, transmite corespondentul MEDIAFAX

Sala cu nouă locuri, amenajată în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, găzduieşte, de miercuri, primul cinematograf 12D din ţară. Organizatorii spun că, spre deosebire de cinematografele clasice, la intrare spectatorii primesc ochelari 3D şi se aşează pe scaunele fixate pe un cadru acţionat mecanic, iar efectele pe care le experimentează spectatorii sunt extreme.

„Este primul cinematograf 12D dintr-o instituţie din ţară. Investiţia a fost realizată de un partener al muzeului din mediul privat. Sala care are nouă locuri este specială: fotoliile sunt legate de un cadru metalic acţionat mecanic, practic scaunele se mişcă în funcţie de acţiunea filmului. Spectatorii experimentează o grămadă de efecte. Există efectul 3D, plus mişcarea scaunelor, vibraţia fotoliului, ceaţa, fumul, vântul, focul, fulgerul, mirosul, zăpada şi apa în două forme, picături şi bule”, a povestit pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, Florin Matei.

Cinematograful 12D propune peste o sută de scurt metraje. Filmele au cel mult 10 minute şi reprezintă animaţii, călătorii în locuri greu accesibile, filme de groază şi desene animate, pentru copii.

„Avem peste o sută de filme de scurt metraj. Sunt filme cu diverse animale, spectatorii merg în junglă sau pe fundul oceanelor, întâlnesc dinozauri. Pentru amatorii de senzaţii tari sunt filme de tip roller coaster, de groază sau catastrofă. Cei care vin la cinematograful 12D mai pot merge prin piramide, cu avionul şi cu submarinul iar copiii au la dispoziţie diverse animaţii. Ca să nu se sperie, copiii sub cinci ani nu au voie să intre în sală”, a precizat purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal, Florin Matei.

Cinematograful 12D va deveni un punct de atracţie pentru gălăţeni, susţin şefii Complexului Muzeal din Galaţi.

„Ani de zile am avut un motiv de mândrie cu cinematograful 3D, acesta a fost deschis în anul 2009. Acum a venit timpul să facem un upgrade. Cei care ne vor vizita evident vor putea participa la proiecţii interactive cu 12 senzaţii tari”, a declarat presei directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, Mădălin Şerban.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns