stelaa

S-a aprobat înființarea Teatrului “Stela Popescu”

Consilierii municipali au aprobat, joi, înființarea unui teatru municipal cu titulatura Teatrul “Stela Popescu”, ce va funcționa în incinta Palatului Copiilor.

Proiectul de hotărâre a fost susținut de toți consilierii, majoritatea având numai cuvinte de apreciere față de actrița Stela Popescu.

“E nevoie de teatru. Vrem copiii noștri să învețe ce înseamnă bine, frumos și urât. Vrem să aducem poezia, folclorul în inimile copiilor, să fim educatorii unei generații. Nu e voie copiii să nu știe cine sunt inventatorii României. Vrem să veniți la teatrul nostru și să vedeți ce influență uriașă are asupra copiilor teatrul. Este un proiect unic ca numele unui teatru să fie al unui actor care încă lucrează. Vă invit la teatru!”, a spus Stela Popescu, în fața consilierilor municipali, înaintea votului.

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

stela1

Noul teatru va fi o instituție publică de cultură de interes local a municipiului București, cu personalitate juridică, finanțată parțial de la bugetul local.

“Vom face un teatru pentru copii și tineret. Este unic în țară, va avea un repertoriu bogat, primul spectacol va fi “Aladin”. Vom funcționa la sala Palatului Copiilor, suntem deja pregătiți cu mai multe spectacole. (…) Avem trei spectacole deja pregătite. Se vor susține patru spectacole pe săptămână și patru premiere pe an”, a declarat, pentru AGERPRES, Smaranda Oțeanu Bunea, director fondator al Teatrului “Stela Popescu”.

O parte dintre biletele la acest teatru vor fi gratuite pentru copiii care nu își permit să plătească.

Sursa: agerpres.ro

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns