Românul Avram Iancu vrea să înoate în Mississipi, printre aligatori

Bibliotecarul din Petroșani, Avram Iancu, și-a propus să înoate în Mississipi, pe o distanță de 3.730 de kilometri, timp de 120 de zile. Românul nu se află la prima experiență de acest gen.

Anul trecut el a înotat toată Dunărea, de la izvoare la vărsarea în Marea Neagră, pentru a marca 10 ani de la aderarea României în Uniunea Europeană.

Sportivul vrea să înceapă această confruntare pe 1 iunie 2018. Și-a propus să înoate întreg cursul fluviului Mississippi până la începutul lunii octombrie, informează libertatea.ro

„Fluviul Mississippi este mai lung cu 1.000 de kilometri ca Dunărea şi se anunţă extrem de dificil pentru că debitul de apă este mult mai mare, curenţii sunt puternici şi imprevizibili, iar în apă pândesc multe pericole, de la aligatori, la şerpi veninoşi şi la rechini adaptaţi la apă dulce. Eu mă simt pregătit pentru această confruntare extremă şi sunt încrezător în şansele mele de reuşită”.

Bibliotecarul din Petroșani spune că a găsit o metodă inedită prin care îi va ține departe pe aligatori cât timp străbate înot fluviul Mississippi. Echipa, care îl va susține, va avea pregătite bucăți de carne pe care le va arunca în întâmpinarea prădătorilor.

Pericolul aligatorilor este foarte mare, dar vom avea pregătite, tranşate, carcase de animale. În cazul în care aligatorii vor apărea, echipa din caiac va arunca bucăţi de carne înaintea lor, pentru a le abate atenţia şi pentru ca eu să pot urma cursul fluviului înot sau să mă pot retrage într-o zonă de siguranţă”, a explicat Avram Iancu.

Avram Iancu a spus că va înota în Mississippi, iar inițiativa sa este dedicată Centenarului Marii Uniri.

Sursa

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns