România, te iubesc – de Youan

Un cetăţean francez, ajuns pentru prima dată în România în 1989, s-a îndrăgostit iremediabil de ţara noastră, iar acum o promovează printre străini, pe Facebook, scrie emunte.ro.

Dren Youan a ajuns prima dată în România în urmă cu 26 de ani, când a vizitat ”minunatul Bâlea Lac”. Apoi, francezul a continuat să călătorească prin România, admirând munţii, văile şi satele şi delectându-se în teatrele din ţara noastră.

De la Revoluţie încoace, Youan spune că s-au schimbat multe în ţara noastră, însă nu şi peisajele şi ospitalitatea românilor. ”Îmi plac munţii din România pentru că aici e singura ţară din Europa unde mai poţi descoperi o lume reală, cu localnicii îmbrăcaţi în portul popular, cu ciobanii simpli şi ospitalieri”, spune Youan.

În 2013, francezul a creat o pagină de Facebook intitulată sugestiv “Roumanie je t’aime par Youan“(România, te iubesc – de Youan), pe care postează imagini cu localnici de toate vârstele, cu tradiţii sau cu peisaje. Pagina a adunat peste 8060 de fani, din 40 de ţări, scrie emunte.ro.

                                                                                         Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Întrebat ce ar recomanda unui străin să viziteze prima dată în România, Youan răspunde: ”În primul rând, aş recomanda Munţii Făgăraş, desigur, care sunt dominaţi de cel mai înalt punct din ţară, Moldoveanu (2.544 m), şi care reprezintă un punct de atracţie pentru iubitorii de sporturi montane. Pe străini i-aş mai îndemna să meargă şi în Munţii Apuseni, unde pot vedea minunata peşteră Scărişoara. Sau ar putea să facă drumeţii prin Munţii Retezat, care sunt renumiţi pentru lacurile lor glaciare. Să nu uităm de Munţii Bucegi, care sunt foarte populari pentru traseele bine marcate şi pentru cabanele care sunt deschise mai tot anul (…) Părerea mea este că România va atrage mai mulţi turişti în viitor nu numai pentru munţi, ci pur şi simplu pentru frumuseţea şi, mai ales, pentru autenticitatea locurilor”.

Sursa – gandul.info

1-echipamentgratuit

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns