România, pe o listă cu 13 destinaţii turistice de o frumuseţe aparte recomandate în presa străină

Artişti, jurnalişti specializaţi în turism şi fotografi au ales 13 destinaţii din toată lumea pe care le recomandă în cotidianul britanic „The Telegraph” pentru frumuseţea lor aparte, încremenită în timp, zone unde nu numai peisajele sunt lăudate, ci şi oamenii care sfinţesc locul. România nu lipseşte de pe listă, alături de ţări ca Bulgaria şi Albania.

Publicaţia britanică  „The Telegraph” a făcut o selecţie cu 13 locuri din toată lumea a căror frumuseţe încremenită în timp le transformă în destinaţii care merită atenţia oricărui călător. Jurnalişti, fotografi sau artişti au povestit ceea ce i-a impresionat în ţările unde au ajuns şi pe care nu au mai reuşit să le scoată din suflet.

Satele din Carpaţi se află la loc de cinste, artistul londonez George Butler amintind de călătoriile pe care le-a făcut în ţara noastră pentru a găsi inspiraţie.


„În satele din Carpaţii româneşti, caii şi căruţele, ţăranii care cosesc la fel ca pe vremuri, toate acestea încă înseamnă viaţa normală, de zi cu zi. Ca de obicei, am fost uimit de oameni, de ceea ce făceau şi de modul în care făceau lucrurile. A doua oară când am fost acolo, casele au devenit contextul pentru tot ceea ce se petrecea în jur: cositul de mână, scosul apei de la fântână, mulsul vacilor şi al caprelor – o zi din viaţa unui sat”, a relatat Butler.

Despre Bulgaria, descrisă ca o ţară cu peisaje idilice, cu zone rurale care au rămas aproape neschimbate în ultima sută de ani, jurnalistul Robert Nurden aduce aminte că apare în mod frecvent în topurile celor mai ieftine destinaţii de călătorie. Acesta laudă şi mâncarea gustoasă din ţara unde ”oamenii nu folosesc termenul organic pentru că aici totul este încă organic”.

Albania este locul unde simţi că ai făcut o călătorie în timp, imediat după ce treci graniţa, în timp ce Belarus reprezintă ţara în care poţi să revizitezi istoria sovietică şi să mai întâlneşti, din loc în loc, statuile lui Lenin.

Inclusiv Transnistria este menţionată, cu zidurile clădirilor pe care au rămas întipărite sloganuri comuniste, dar şi Cuba, unde, în ciuda faptului că imaginea ţării se schimbă rapid după restabilirea realţiilor diplomatice cu SUA, datorită investiţiilor străine în zonă. Însă în multe părţi ale Cubei, cum este şi Trinidad, viaţa curge la fel de liniştit ca întodeauna, iar faimoasele maşini americane din anii ’50 rulează fantomatic pe străzi.


Printre cele 13 destinaţii, se mai numără Muntele Athos din Grecia, refugiul a peste 2.000 de călugări, oraşul-muzeu Tombstone din Arizona, SUA, neschimbat din secolul al XIX-lea, Turkmenistan, Azerbaijan şi Kazakhstan, insula portugheză Madeira sau renumita autostradă americană Route 66.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns