prpagandaRusia

România din propaganda Kremlinului: o ţară din lumea a treia, mai săracă după aderarea la UE

De la amplasarea scutului american antirachetă la Deveselu, spaţiul românesc are parte de o atenţie şi mai „specială“ din partea presei favorabile şi afiliate Kremlinului. Într-un nou documentar de propagandă difuzat ieri de postul de televiziune Rossia 1, România este prezentată ca o ţară din lumea a treia, unde situaţia s-a înrăutăţit după aderarea la Uniunea Europeană.

Într-un documentar al postului de televiziune Rossia 1 intitulat „Capcana europeană“ şi realizat de jurnalistul Aleksandr Rogatkin, România este prezentată ca o ţară din lumea a treia, cu o economie precară, unde oamenii au sărăcit după aderarea la UE, în 2007.

Documentarul, prezentat de Dmitri Kiseliov, propagandistul-şef al Kremlinului, începe cu prezentarea localităţii Deveselu, unde, spun jurnaliştii ruşi, conexiunea mobilă nu funcţionează, iar oamenii se plâng că nu au simţit nicio schimbare în bine nici după prăbuşirea regimului comunist şi nici după aderarea la UE. Apoi echipa de jurnalişti de la postul de televiziune afiliat Kremlinului prezintă imagini dintr-un cartier sărac din Bucureşti, prezentându-l ca pe un cartier tipic oraşelor din România.

Persoanele intervievate deplâng lipsurile şi problemele cu care se confruntă, generate în mare parte de şomaj. Un bărbat, de exemplu, spune că are carne în frigider, dar nu are bani pentru a-şi cumpăra o butelie de gaz. Reportajul se încheie cu o incursiune în ţări din fosta Iugoslavie, unde NATO a ucis oameni, transmite portalul de ştiri Unimedia.

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

 

Surse: adevarul.ro, unimedia.info

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns