România câştigă locul 2 la Esports World Championship Busan 2017

România, reprezentată de Nexus Gaming, cea mai mare organizație de sporturi electronice (eSports) din ţară a luat locul 2 la campionatul mondial organizat de International eSports Federation. Competitia a avut loc în Busan, Coreea de Sud, iar echipa de Counter Strike: Global Offensive a întâlnit în finală echipa Rusiei. Cu toate acestea, echipa a asigurat cea mai bună performanţă a ţării noastre de până acum la un campionat global de eSports.

Conceptul de Nexus Gaming a fost implementat din dorinţa de a demonstra că gaming-ul nu mai este doar o joacă, ci un sport, iar România are un potenţial foarte mare pe scena de eSports la nivel global. România are jucători de top care s-au remarcat la nivel internaţional, iar Nexus Gaming îşi doreşte să demonstreze că se poate reuşi performanţă cu echipe formate exclusiv din jucători români. Dacă vrem să ajungem la nivelul altor organizaţii internaţionale, trebuie să ne comportăm ca atare, iar faptul că am reuşit să ne afirmăm pe o scenă internaţională şi am luat locul al doilea în faţa a peste 39 de alte ţări, îmi dă încredere că suntem pe drumul cel bun.” a spus Ion Alexandru, owner Nexus Gaming.

Nexus Gaming a luat fiinţă în 2015 şi este prima organizaţie de eSports exclusiv românească, care doreşte să se afirme pe scena internaţională, să promoveze şi să sprijine potenţialul pe care România îl are. Cele două echipe ale organizaţiei concurează în competiţii naţionale şi internaţionale la două dintre cele mai populare titluri de eSports: League of Legends şi Counter Strike: Global Offensive. În ultimii 2 ani, cele două echipe au avut multiple reuşite, atât în cadrul unor turnee naţionale, cât şi internaţionale, obţinând locul 5 la International eSport Federation – World Championship 2016, locul 3 la GeForce Cup ce a avut loc în Varşovia, locul 1 la PGL Division şi locul 1 la East European Comic Con 2017.

International eSports Federation a fost formată în 2008 de către nouă asociaţii de eSports din ţări precum Danemarca, Coreea de Sud, Germania, Austria, Belgia, Olanda. Scopul federaţiei este de a promova sporturile electronice (eSports) şi de a le aduce la gradul de sport recunoscut oficial. Campionatul Mondial din Busan 2017 a fost cea de-a noua ediţie, în care 455 de participanţi din 39 de ţări au concurat cu echipe la trei dintre cele mai populare jocuri: Counter Strike: Global Offensive, League of Legends şi Tekken 7.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply