protestul

Presa internaţională despre protestul de astazi

Românii care trăiesc în străinătate se întorc acasă pentru a participa, vineri, la protestul antiguvernamental în care vor cere demisia guvernului de stânga și organizarea alegerilor anticipate, scrie Associated Press.

Românii din diaspora vor organiza, vineri, un protest la București nemulțumiți de modul în care este guvernată România. Unii dintre cei aproximativ trei milioane de români care trăiesc în străinătate spun că au plecat din cauza corupției, a salariilor scăzute și a lipsei de oportunități.

Sursa citată mai precizează că mai mulți protestatari s-au instalat încă de joi în fața Palatului Victoria. Pe fondul temerilor de violență din partea manifestanților, forțele de ordine au făcut apel la o demonstrație pașnică.

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Sosirea românilor din diaspora a fost aplaudată și de cetățenii din vestul țării. Participanții la manifestații au afișat, pe mașini, bannere cu mesaje anti-PSD, partidul aflat la guvernare. Oficialii guvernamentali nu au comentat demonstrația programată pentru 10 august, jurnaliștii AP subliniind că premierul Viorica Dăncilă este în vacanță până pe 17 august.

„De când social-democraţii au câştigat alegerile în 2016, românii au protestat de mai multe ori faţă de măsurile luate de Guvern de a impune legi care ar slăbi lupta anticorupţie”, arată AP, amintind şi de condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive.

Românii care lucrează în străinătate au trimis în țară, în 2017, aproximativ 4,6 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Băncii Mondiale. Materialul a fost preluat și de publicaţiile The Washington Post, New York Times, BBC, LA Times și ABC News.

Sursa: ProTv

Promo Dublu

Promo Dublu

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply