Premiera: Primul bebelus nascut din trei parinti

Primul bebelus nascut in urma unei tehnici de reproducere asistata ce presupune “trei parinti” a venit pe lume, scrie presa straina.

Abrahim Hassan s-a nascut in urma cu cinci luni, insa anuntul abia acum a fost facut, relateaza BBC, care citeaza New Scientist. Acesta are bagajul ADN obisnuit, de la mama si tata, plus o contributie de la un donator.

Medicii americani au recurs la aceasta metoda pentru a se asigura ca bebelusul nu va suferi de o boala genetica inscrisa in genele mamei sale iordaniene: Sindromul Leigh. Aceasta boala poate fi fatala, ea afectand sistemul nervos. In timp ce femeia nu sufera de aceasta boala, ea a transmis-o insa primilor doi copii, care au murit intre timp.

Tehnica a constat in folosirea unei parti din ADN-ul unei femei donator. Astfel, a fost indepartat nucleul din ovulul mamei, acesta fiind implantat in ovulul (golit de nucleu) al femeii donator. Acest ovul a fost fertilizat apoi cu material genetic de la tata, fiind implantat mamei de drept. Noua luni mai tarziu s-a nascut Abrahim.

Cum boala mamei se transmite doar pe linie materna, copilul nu o va mosteni si nici nu o va transmite urmasilor sai. In total, au fost implantate cinci ovule, insa doar acesta s-a dezvoltat normal, informeaza New Scientist.

Expertii spun ca venirea pe lume a lui Abrahim deschide o noua era in medicina.

Sursa: ziare.com

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns