„Poveşti cu Gust“, noul proiect al lui Mircea Radu

Mircea Radu (49 de ani) lansează un nou proiect video intitulat „Poveşti cu gust“, în colaborare cu doi producători de televiziune.
Mircea Radu va străbate satele şi cătunele munţilor cetăţilor dacice pentru a afla de la oamenii locului legende, poveşti şi reţete autentice. „Descoperirile“ vor fi filmate şi prezentate pe site-ul şi pe pagina de Facebook „Poveşti cu Gust“.
Proiectul este lansat de Mircea Radu, în colaborare cu doi producători de televiziune – Marius Toader, producător al unor emisiuni precum „Masterchef“, „România mea cu Emil Hurezeanu“, „Animat Planet“, şi Adrian Robe, co-creator al formatului TV „Miss Fata de la ţară“.

Mircea Radu a anunţat lansarea noului său proiect pe pagina de Facebook:
„De astăzi încep un nou proiect şi am vrut ca tu să fii primul care află. Se cheamă «Poveşti cu Gust» şi e despre aflarea unor locuri legendare, a tradiţiilor, dar şi despre descoperirea secretelor unei gastronomii autentice. În «Poveşti cu Gust» sunt alături de Marius Toader şi Robe Adrian, de care mă leagă o profesie şi o prietenie. Toţi trei am ajuns la momentul în care vrem să construim punţi direct către public. Să lansăm şi să dezvoltăm proiecte care să ajute oameni şi să formeze comunităţi. Ne vom folosi experienţa de televiziune pentru organizarea unor evenimente gastronomice alternative la care eşti invitat şi tu. Nu în ultimul rând, «Poveşti cu Gust» înseamnă dorinţa de evadare dintre betoanele oraşului şi întoarcerea la natură, ca parte din ea. Înapoi la rădăcini. Înapoi acasă“, a scris Mircea Radu. 
„Evenimentele gastronomice ale proiectului vor avea loc în satul Costeşti, la poalele cetăţii dacice Cetăţuia. Locaţia nu este aleasă întâmplător, având poate cea mai frumoasă perspectivă asupra vieţii care duce spre capitala regatului dac, Sarmisegetuza Regia. În cadrul fiecărui eveniment, o gospodină va găti chiar la faţa locului unul dintre preparatele delicioase ale zonei, dezvăluind pas cu pas o reţetă autentică păstrată din bătrâni. Iar câţiva dintre producătorii şi meşteşugarii locali vor fi invitaţi să prezinte produsele ce ies din mâinile lor“, se arată pe site-ul proiectului.

Gospodinele incluse în proiect locuiesc în sate şi cătune izolate ale munţilor Şureanu, precum Ursici, unul dintre puţinele sate rămase fără curent electric şi ferite astfel de aşa-zisa modernitate, ori satele înşirate pe valea ce duce spre Sarmizegetusa Regia. Toate preparatele sunt făcute din produse naturale ale zonei şi provin din gospodăriile oamenilor locului, de la stânele din munţi ori de la producători cu mici ferme de familie

Sursa

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns