Peste Barrow, Alaska se lasă noaptea polară, lungă de două luni

În orașul Barrow, aflat în cel mai nordic punct din SUA, soarele a apus pentru ultima dată pentru următoarele două luni. Orașul va fi acoperit de un întuneric polar până în ianuarie.

Șaizeci și patru de zile de întuneric. Atâtea zile  vor sta locuitorii din Barrow, Alaska, fără să vadă răsăritul soarelui. Noaptea polară lungă de două luni  va începe Vineri pentru cei care locuiesc în orașul aflat la 2000 km la Sud de Polul Nord.  În timpul verii, locuitorii s-au răsfățat cu trei luni de soare non-stop. De-acum, soarele va fi scufundat sub orizont, oferind o lumină slabă timp de șase ore pe zi în noiembrie și trei ore pe zi în luna decembrie.

Destul de ciudat, în ciuda minimelor istorice înregistrate in luna octombrie, Oceanul Arctic, aflat la 400 km de oras, încă nu a înghețat, așa cum se întamplă de obicei în această perioadă.

În total, în Barrow locuiesc aproximativ 4300 de locuitori și a fost inființat în 1958. În fiecare an, întunericul se așează asupra orașului pentru câteva luni datorită poziției sale față de nordul Cercului Arctic.

whaling-barrow

În aceasta fotografie facuta in 07 octombrie 2014 membrii unei familii și prieteni ai echipajului Anagi pentru vânătoarea de balene sărbătoresc capturarea unei balene după ce a fost purtata la mal aproape de Barrow, Alaska. Gregory Bull / AP

Următorul răsarit va fi pe 22 ianuarie 2017, primul care va avea loc sub noua denumire a orașului.

attachment-image-0b4aafd1-c064-44c2-a41a-148b0a95ccc9

In decembrie, orașul își va schimba oficial numele în Utqiaġvik. Decizia a fost motivată printr-o întoarcere la rădacinile locului și ca un omagiu adus poporului indigen care a trait aici.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns