O medalie de aur şi una de bronz pentru România, la Cupa Mondială de canotaj de la Rotterdam

România a cucerit o medalie de aur şi una de bronz, duminică, la cea de-a treia etapă a Cupei Mondiale de canotaj, găzduită de Rotterdam.

Aurul a fost cucerit de Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş la dublu vâsle, cu timpul de 07 min 58 sec 390/1000, urmate de Australia (07:59.110) şi Canada (08:03.770), informează agerpres.ro.


Medalia de bronz a fost adjudecată de echipajul feminin de patru rame, compus din Ioana Vrânceanu, Viviana Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, medaliate cu argint de la Europene. Româncele au fost cronometrate cu timpul de 06 min 52 sec 220/1000, fiind devansate de Australia (06:48.220) şi Danemarca (06:50.530).

Obiectivul era câştigarea a două medalii şi două clasări pe locurile 4-6. Concursul a fost ultimul eveniment înaintea Campionatelor Mondiale de canotaj de la Linz-Ottensheim (Austria), de la sfârşitul lunii august, decisive în calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Federatia Romana De Canotaj: „HAI ROMÂNIA!
România, pe locul 5 în lume, la CUPA MONDIALĂ III de la Rotterdam ! Au participat 42 de țări și au acumulat puncte doar 20.
Chiar dacă nu acesta a fost obiectivul principal, este important de remarcat că România a punctat, conform regulamentelor internaționale, cu cele 8 echipaje ajunse în finalele A, între care două au fost medaliate, cu aur și cu bronz, iar altele șase au ocupat locurile 4-6 la Cupa Mondială.

Desigur, cele două medalii, aur la dublu vâsle, cu Simona Radis și Ancuța Bodnar, precum și bronzul de la patru rame, cu Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Viviana Bejinariu și Ioana Vrînceanu au punctat cel mai mult (8 și, respectiv, 5 puncte), dar și celelate echipaje finaliste au contribuit consistent și au adus puncte, astfel: feminin dublu vâsle categorie ușoară LW2x: 3; masculin patru rame M4-: 3; feminin opt plus W8+: 2; feminin dublu rame W2-: 4; masculin dublu rame M2-: 3; feminin dublu vâsle W2x: 8; masculin opt plus M8+: 3; feminin patru rame W4-: 5.

În clasamentul pe puncte România s-a clasat pe locul 5, după Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie și Germania, la egalitate cu Olanda.

În clasamentul pe medalii România a ocupat poziția a 11-a.
Felicitări tuturor canotoarelor și canotorilor din lotul olimpic român, colectivelor tehnice și medicale.

Echipajele noastre au avut de învățat și au acumulat experiență la acest concurs, desfășurat în condiții speciale, cu avantaje de culoar, cu vreme nefavorabilă etc.

A fost ultimul test înaintea celor 7 săptămâni rămase, de pregătire intensă, până la Campionatele Mondiale și calificările pentru JO de la Tokyo 2020, momentul cel mai important al acestui an.
Mult succes tuturor, avem încredere în sportivii și tehnicienii loturilor noastre!
HAI ROMÂNIA!”

Sursa


0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns