O invenție românească: rujul molecular comestibil, sută la sută natural

Rujul comestibil este cea mai nouă invenţie a unui grup de cercetătoare din România. Produsul e sută la sută natural, hidratează buzele şi le face şi mai senzuale.

Ne hidratăm buzele şi senzaţia este chiar plăcută, e răcoros. Şi ne oferă un bagaj extraordinar de nutrienţi benefici pentru sănătate”, explică una dintre cercetătoarele implicate în proiect.

Inventatoarele din Cluj-Napoca au pornit de la o idee simplă.

Suntem pasionate atât de frumos, pe lângă fashion, şi de make-up şi ne-am gândit să facem un ruj molecular care să ne hidrateze buzele şi să le facă să pară cât mai naturale”, arată una dintre ele.

Rujul molecular conţine doar fructe, polimeri naturali, probiotice şi apă.

 

Realizăm acest ruj care are ca ingrediente goji, coacăze, zmeură, unt de cacao. Ingredientul-cheie este un biopolimer natural, este un extract din alge ce oferă această textură de gelifiere la şocul termic”, spune Lavinia Călinoiu, cercetător-doctorand USAMV.

Prepararea durează doar un sfert de orăArată ca orice alt ruj pe care îl găsim la raionul de cosmetice, doar că acesta este şi comestibil. După ce ne hidratăm buzele putem să îl mâncăm. Este plin de vitamine şi minerale, astfel că un ruj molecular pe zi ne asigură doza de sănătate.

Rujul comestibil vine în şapte variante. În funcţie de aromă – de exemplu, fructe de pădure, cacao sau nucă de cocos – culoarea e diferită.

„Ieşim săptămâna viitoare cu el la târgul de inventică ProInvent, după care vom face o prezentare la saloanele internaţionale de inventică”, informează Dan Vodnar, prorector USAMV Cluj-Napoca.

Şi nu doar textura este deosebită. Poate fi util și în cazul unor boli. Nutriționistul Anca Ignat menționează patologii de colon iritabil, probleme ale tubului digestiv de la balonare, constipaţie, la hiperaciditate. „E magic să le putem integra în alte elemente decât capsulele cu care noi suntem obişnuite. Vitaminele care sunt conținute sunt liposolubile, ceea ce înseamnă un avantaj de protecție, dar și pentru hrănirea propriu-zisă a buzelor. În general, femeilor însărcinate nu le recomandăm un ruj comercial sau fetiţelor sub şase ani, pentru că încărcătura cu plumb ar fi extrem de nocivă”, explică Anca Ignat.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns