O companie din Elvetia transforma cenusa umana in diamante

O companie din Elvetia transforma cenusa umana in diamante. Metoda controversata a fost interzisa de unele religii, dar multi oameni considera ca pietrele pretioase ii ajuta sa se simta mai aproape de cei dragi, pe care i-au pierdut.

In timp ce un diamant natural se formeaza in cateva mii de ani, acesta a fost creat in doar cateva saptamani. Angajatii companiei din Elvetia proceseaza carbonul din cenusa, il combina cu diferite solutii apoi il preseaza si il incalzesc la aproximativ 1.400 de grade celsius. Pentru un diamant, tehnicienii au nevoie de aproximativ 500 de grame de cenusa.

“Carbonul este curatat, analizat si grafitizat de noi, apoi introdus intr-o celula in crestere. Dupa presare, vom avea ceea ce noi numim un diamant in stare pura, care e taiat in forme diferite, in briliant sau smarald.”

Sara se numara printre clientii companiei. Tatal femeii s-a stins in urma cu un an, dupa ce a suferit 3 infarcturi. Pe patul de moarte, batranul si-a dat acordul ca fiica lui sa ii transforme cenusa intr-un diamant. “Este o amintire faptul ca am acest diamant de la tatal meu, am o parte din el cu mine. Sunt singura, nu am surori sau frati, asa ca am avut o legatura stransa cu tatal meu cand era in viata. Simt o conexiune acum, confort si iubire.”

Nu toata lumea priveste insa cu ochi buni tehnica. De curand, Vaticanul le-a interzis catolicilor sa pastreze cenusa rudelor in casa ori sa o trasforme in suveniruri.

“Nu mi-ar placea sa devin diamant. As prefera mai degraba sa fiu ingrasamant pentru pamant, nu diamant.”

Compania din Elvetia nu duce insa lipsa de cereri.

“In general vorbind, este o afacere internationala, cu exceptia unor tari unde incinerarea este interzisa din motive religioase. Insa avem multi clienti in Asia, Europa, dar si pe continentul american.”

Un diamant creat din cenusa umana costa aproximativ 4.500 de euro. Pretul variaza, desigur, in functie de marimea pietrei.

memorial-diamond-cremation-ashes-algordanza-8

memorial-diamond-cremation-ashes-algordanza-7

memorial-diamond-cremation-ashes-algordanza-6

memorial-diamond-cremation-ashes-algordanza-3

memorial-diamond-cremation-ashes-algordanza-2

memorial-diamond-cremation-ashes-algordanza-1

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

surse: protv, boredpanda

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns