gradi

O altfel de “grădi”

Grădinița Fuji (engl. Roof House) situată în apropiere de Tokyo, este considerată a fi una dintre cele mai bune grădinițe din lume. Fără îndoială, acest loc este visul oricărui copil; nu există pereți. Aceasta este doar un spațiu mare, deschis, în care copiii pot alerga, urca și sări toată ziua.

Takaharu Tezuka, arhitectul și creatorul acestei capodopere, a dorit să permită desfășurarea unor activități universale, pe placul tuturor copiilor. Nu este de mirare că rezultatul este o gradiniță care arată mai mult ca un mare loc de joacă și mai puțin ca o pepinieră obișnuită.

1

Imobilul în formă ovală are amenajat în mijloc un spațiu cu iarbă verde. De îndată ce copiii ajung pe acoperișul clădirii, ei încep imediat să parcurgă cercul.

2

Sistemul de învățământ din această grădiniță urmează metoda Montessori, care se bazează pe susținerea căii naturale de dezvoltare a copiilor. Aceasta înseamnă că adulții ar trebui să ghideze un copil, mai degrabă decât să ii interzică lucruri. În această școală, copiii au voie oricând să alerge, să se joace, și chiar să capete vânătăi și umflături.

3

În loc de treptele inferioare ale scării care duce spre acoperiș, arhitectul a sugerat să fie pusă o movilă de pământ, astfel încât copiii să se poată cățăra pe ea.

4

Grădinița a fost construită în jurul unor copaci în creștere ale căror rădăcini se extind cât coroana, astfel că designerii au plasat hamacuri speciale în jurul lor, cu scopul de a feri copiii să cadă printre rădăcinile copacilor. Aceste hamacuri au devenit rapid unele dintre locurile lor de joacă preferate.

5

În fiecare lună, profesorii și copiii rearanjează împreună mobilierul din sălile de clasă. Dar chiar și scaunele obișnuite pot fi folosite pentru distracție. Acestea sunt realizate din lemn foarte ușor și moale, astfel încât este imposibil să fie răniti în timpul jocului.

6

Deoarece in zilele noastre copiii vorbesc doar cu telefoanele mobile, chiuvetele sunt proiectate într-un mod care să încurajeze comunicarea. Astfel, copiii pot să vorbească unul cu altul în timp ce se spală pe mâini.

7

Există, de asemenea, un loc de joacă special unde copiii pot practica alpinismul.

8

În această grădiniță uimitoare, copiii se pot juca afară, în aer curat atâta timp cât vremea permite. Mai mult decât atât, nu există ziduri între sălile de clasă, deoarece copiii se simt mai confortabil înconjurati de unele zgomote de fond. În cazul în care un copil nu mai vrea să rămână în interior sau se simte obosit, el poate merge afară oricând. De obicei, copilul dă o tură cercului și apoi se întoarce la clasă.

Sursă: brightside.me

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns