Halti2

Norvegia vrea sa ofere in dar Finlandei un munte

Guvernul norvegian intentioneaza sa ofere un cadou substantial Finlandei, anul viitor, cand aceasta va sarbatori 100 de ani de independenta. E vorba de varful unui munte.

halti
Varful masivului Halti, inalt de 1.365 de metri, se afla pe partea norvegiana a granitei, iar Norvegia se gandeste sa-l cedeze Finlandei, mutandu-si granita cu circa 40 de metri, relateaza The Independent. Daca acest lucru se va intampla, varful va deveni cel mai inalt din Finlanda. Pentru Norvegia, pierderea acestui varf muntos nu e mare lucru, tara avand aproape 300 de varfuri de peste 2.000 de metri.

finland

Premierul norvegian, care a facut anuntul la televiziunea nationala, recunoaste insa ca exista cateva “provocari de natura juridica”, care sunt analizate in prezent. Ideea unui astfel de cadou a aparut inca din anii ’70. In Norvegia a fost organizata anul trecut si o campanie numita “Halti, cadou aniversar”, pagina de Facebook a acesteia strangand 14.000 de like-uri.

Halti-4_xlarge

Ideea unui astfel de cadou se bucura de sprijinul multora in Norvegia, mai multi primari din zona scriind guvernului de la Oslo si aratandu-se entuziasmati de un astfel de gest.

Halti-18_xlarge

Sursa: ziare.com, nationalgeographic

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns