Netflix va fi disponibil în România din ianuarie 2016

Romanii vor putea beneficia din ianuarie 2016 de serviciile Netflix, cel mai mare furnizor de filme, seriale si emisiuni distribuite prin streaming online, pe baza de abonament. Netflix este cel mai mare serviciu de streaming on demand din Statele Unite ale Americii şi deţine la ora actuală cea mai mare bază de filme şi seriale actualizată în permanenţă.

La începutul acestui an Reed Hastings, CEO Netflix, a declarat că se doreşte expansiunea serviciului online în peste 200 de ţări, inclusiv pe continentul european. În acest moment Netflix este disponibil în ţările vestice, nordice şi baltice, însă dezvoltarea va continua şi în 2016 cu Europa Centrală şi de Est. Conform celor de la wall-street.ro este aproape sigură intrarea Netflix în România începând cu ianuarie 2016. Aceştia afirmă că două surse din piaţa IT&C au confirmat acest lucru, însă nu au menţionat care sunt aceste surse. În România există câteva servicii de streaming on demand însă acestea nu au reuşit până acum să câştige prea mulţi adepţi: voyo.ro, telekomtv.ro sau HBOgo.ro.

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

UE ar putea permite sa folosesti abonamentul Netflix in orice tara membra UE

Pe de alta parte, Comisia Europeana a facut publica o propunere, miercuri, prin care locuitorii de pe Batranul Continent cu abonamente la servicii media on-demand (la cerere – n.red.), precum Netflix, ar putea sa vada filme, seriale si alte tipuri de continut in tot spatiul comunitar, arata International Business Times. De exemplu, un cetatean german cu abonament Netflix care calatoreste in Belgia ar putea accesa acelasi continut de care are parte in tara natala, la acelasi pret. Scopul acestei masuri este de a le acorda consumatorilor europeni acces la media online, precum carti in format digital, filme, muzica sau meciuri de fotbal, si atunci cand merg in strainatate. In prezent, asa-numitele restrictii “geoblocking” pot impiedica persoanele sa aiba acces la continutul serviciilor de genul Netflix in strainatate, chiar daca au platit pentru ele. Masura urmeaza sa fie dezbatuta in Parlamentul European.

Surse: Gadget.ro, Ziare.com

Canale TV Romanesti-Echipament Gratuit

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns