eleviinotri

NASA, impresionata de elevi romani

Tinerii noştri reprezentanţi au impresionat din nou la un concurs european organizat în colaborare cu agenţia spaţială americană.

Sunt clujeni, sunt adolescenţi şi mai nou sunt o mândrie şi mai mare a noastră. Prin muncă asiduă şi perseverenţă, aceşti copii au devenit nu numai învingători într-un concurs internaţional dar şi ai timpului. Istoria reuşitelor româneşti ale copiilor României merge mai departe cu o poveste reală, fără de seamăn şi totuşi care abia a început.

Cinci elevi din Cluj au obţinut primul loc la un concurs al Competiţiei Europene de Robotică Spaţială care s-a desfăşurat în Olanda. Locul fruntaş de pe podiumul învingătorilor a fost ocupat la categoria de vârstă 11-13 ani.

Clujenii au construit un robot performant şi apoi s-au dus cu el în prestigioasa competiţie. Ei sunt elevi la Liceul l “Nicolae Bălcescu” respectiv Şcoala “Iuliu Haţieganu” din municipiul Cluj-Napoca.

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Cei cinci elevi merituoşi au muncit din greu dar cu ambiţie la acest proiect peste o jumătate de an şi îndrumaţi de doi profesori. Unul dintre mentorii proiectului, Lonca Radu, a explicat cum au apărut emoţiile către finalul competiţiei, mărturisind că au utilizat baterii pe jumătate descărcate. Ei au fost nevoiţi să plaseze nişte sateliţi “care în momentul actual se află pe staţia spaţială”. Sateliţii cu pricina trebuie să facă ceva familiar multor oameni din viaţa reală: Să se spioneze reciproc.

Aţi şapte elevi clujeni s-au calificat pentru o finală de astronomie care va avea loc peste două săptămâni şi care este organizată de asemenea în colaborare cu agenţia spaţială americană.

Sursa: blastingnews

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns