Morgan Freeman va primi un premiu pentru întreaga carieră

Morgan Freeman, considerat unul dintre cei mai versatili actori din lume, care a devenit celebru interpretând roluri de zei, președinți și proxeneți, va fi recompensat cu un premiu pentru întreaga carieră de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild – SAG), la gala anuală a acestei organizații, în luna ianuarie, informează Reuters.

Morgan Freeman, în vârstă de 80 de ani, a cărui carieră prolifică se întinde pe parcursul a peste cinci decenii și include peste 100 de filme, va primi acest trofeu onorific în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Los Angeles pe 21 ianuarie, au anunțat marți reprezentanții SAG.

Premiul pentru întreaga carieră atribuit de acest influent sindicat de la Hollywood a fost acordat în trecut unor actori de seamă din industria cinematografică, precum Lily Tomlin, Debbie Reynolds și Dick Van Dyke.

“Unii actori își petrec întreaga carieră așteptând rolul perfect. Morgan ne-a arătat tuturor că adevărata perfecțiune constă în ceea ce actorul aduce fiecărui rol“, a declarat Gabrielle Carteris, președinta Sindicatului actorilor de film și televiziune din Statele Unite (SAG-AFTRA).

“El este inovator, neînfricat și complet independent de așteptările publicului”, a adăugat Gabrielle Carteris.

Trofeul este atribuit în fiecare an unui artist care întruchipează cele mai înalte idealuri ale profesiei de actor.

Atitudinea calmă a actorului Morgan Freeman și vocea lui cu un timbru autoritar l-au ajutat să fie distribuit în rolul lui Dumnezeu, sau mai bine zis al vocii lui Dumnezeu, în filme precum “Bruce Almighty”, însă starul american a interpretat și rolurile unor președinți, în lungmetraje precum “Invictus” și “Deep Impact”.

Morgan Freeman a câștigat în 2005 premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar grație interpretării sale din filmul “Million Dollar Baby”. A primit alte patru nominalizări la Oscar pentru rolurile din peliculele “Street Smart”, “Driving Miss Daisy”, “The Shawshank Redemption” și “Invictus”.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns