Holoportation-cover

Microsoft a facut o demonstratie de “holoportare”, o teleportare a hologramelor

Microsoft a facut noi demonstratii cu conceptul ochelarilor computerizati HoloLens care genereaza imagini 3D ce se suprapun realitatii inconjuratoare. De data aceasta este vorba de ceva ce compania numeste “holoportare”, in filmul de prezentare aratand cum poate fi creata o holograma a unei persoane reale, holograma care este apoi “teleportata” intr-un alt loc unde poate fi vizionata cu ajutorul ochelarilor HoloLens.

Noua tehnologie de la Microsoft Research folosește captura mișcării 3D și hardware-ul de la Microsoft HoloLens pentru a „holoporta” oameni dintr-un loc în altul. Tehnologia poate fi folosită în timp real, dar o putem folosi și pentru a crea înregistrări 3D care pot fi rulate oricând, în stilul Star Wars, potrivit Gizmodo.

Teleportare virtuala 3D in timp real-VIDEO

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Camerele plasate în jurul subiectului îl captează din toate unghiurile, permițând sistemului să creeze un model. După cum putem vedea din video-ul de mai sus, va arăta ca un personaj din ReBoot. Apoi, textura va reproduce cât mai bine omul real, înainte ca datele să fie compresate și transmise către un nou loc-țintă.

Este o demonstratie si tehnologia este inca scumpa pentru a fi folosita pe scara larga, insa ne putem imagina ca in viitorul indepartat vom putea interactiona cu hologramele si o discutie cu o persoana draga aflata la distanta ar putea fi insotita de interactiunea cu holograma acestei persoane. Tehnologia permite si micsorarea hologramelor, ca in filmele cu liliputani.

Surse: hotnews.ro, playtech

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns