Max, câinele erou al Armatei Române

Max, singurul câine al Armatei Române antrenat să detecteze explozibili în teatrele de operaţiuni, care a murit marţi după ce fusese diagnosticat cu o boală gravă, a fost înmormântat, vineri, cu onoruri militare.

Camarad, prieten, erou… Max a fost pentru toţi militarii un partener de nădejde, care şi-a riscat viaţa pentru cea a colegilor lui, în căldurile toride şi praful afgan. Astăzi, însă, camarazii câinelui-erou Max, militarii Grupului 2 EOD, i-au adus un ultim onor, pe o vreme rece şi ploioasă, de parcă şi cerul ar fi plâns pentru el...”, se arată într-un mesaj transmis de Forţele Terestre Române.

A fost partenerul meu de luptă şi prietenul meu cel mai bun. Va rămâne mereu în sufletul meu. Rămas bun, prieten drag“, notează plutonierul major Valentin Roşioară, pe o placă memorativă în cinstea camaradului său.

Zeci de fotografii impresionante din timpul ceremoniei au fost postate pe pagina de Facebook a Forţelor Terestre Române, unde sute de oameni şi-au luat rămas bun de la Max.

Imagini din timpul ceremoniei au fost postate şi pe o pagină de Facebook dedicată câinelui erou, unde unul dintre utilizatori a publicat inclusiv o înregistrare video de la înmormântare. – VIDEO 

Pentru ca nu doresc ca Max sa fie o stire de 1 minut la televiziuni, am inregistrat cum i se aduc onorurile ca unui adevarat EROU! Ramai cu bine Max!”, notează autoarea înregistrării.

Anunţul privind moartea câinelui erou Mas a fost făcut,  miercuri, de către Sorina Hena, o iubitoare de animale care îl luase în grijă pe Max de anul trecut.

Max s-a stins….demn, brav şi încrezător în oameni până la sfârşit…..Ieri seară, târziu, de fapt, ne-am luat rămas bun pentru totdeauna.…”, a scris stăpâna lui Max, pe Facebook.

Presa a prezentat, după parada Armatei organizată cu ocazia Zilei Naţionale de anul trecut, situaţia dificilă a lui Max, câinele-veteran al Armatei Române, care a fost diagnosticat cu o boală gravă, dirofilarioză, şi ar fi ajuns într-un adăpost public dacă o iubitoare de animale nu l-ar fi luat în grijă.

Max, singurul câine al Armatei antrenat să detecteze explozibili în teatrele de operaţiuni, a efectuat două misiuni în Afganistan în cadrul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” şi a Batalionului 300 Infanterie “Sf. Andrei”. Născut în 2009, el a fost dresat şi antrenat de mic pentru misiuni de plutonierul major Valentin Roşioara.

Sursa – mediafax.ro

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Canale TV Romanesti

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns