MasterCard introduce plata prin selfie în 12 ţări din Europa

Gigantul din domeniul sistemelor de plată MasterCard a anunţat marţi lansarea unui sistem de plată prin identificare facială în 12 ţări europene, urmând ca în 2017 acest sistem să fie extins treptat la nivel mondial, informează AFP.

Tehnologia denumită Identity Check Mobile a fost dezvăluită în premieră la Mobile World Congress, un eveniment important care se derulează în fiecare an la Barcelona în luna februarie, şi între timp a fost testată în Olanda, SUA şi Canada.

„Mastercard Identity Check Mobile elimină necesitatea ca un deţinător de card să ţină minte parole…În schimb, deţinătorul unui card îşi poate valida identitatea prin utilizarea unui scaner de amprente pe smartphone sau via o tehnologie de recunoaştere facială printr-un selfie”, precizează grupul american într-un comunicat de presă.

Cele 12 pieţe unde această tehnologie este disponibilă sunt Austria, Belgia, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Olanda, Norvegia, Spania şi Suedia.

Potrivit firmei de cercetare de piaţă Juniper Research, valoarea globală a plăţilor prin intermediul dispozitivelor mobile sau wearables ar urma să ajungă la 95 miliarde de dolari în 2018 de la 35 miliarde de dolari anul trecut.

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăţi care operează cea mai rapidă reţea de procesare a plăţilor din lume, oferind un liant între consumatori, instituţii financiare, comercianţi, autorităţi şi companii din peste 210 de ţări şi teritorii.

Sursa: independent.md

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns