Masina pe care poti sa o conduci chiar daca nu ai permis

Nu ai permis auto? Acest lucru nu reprezinta un impediment in Franta, avand in vedere ca exista masini care pot fi conduse fara acest document.

Un reporter BBC a decis sa vada cum functioneaza un VSP (voiture sans permis), care este un automobil de dimensiuni mici, cu doar doua locuri. Legea franceza iti permite sa conduci o astfel de masina daca ai cel putin 14 ani impliniti. Un VSP atinge o viteza maxima de 45 km/h, iar autoritatile din Hexagon nu au o evidenta a vanzarilor.

Masina populara in randul batranilor de la sate, dar si al soferilor cu probleme cu bautura

Masina ce poate fi condusa fara permis este un mijloc de transport extrem de popular in randul oamenilor in varsta de la sate, dar mai exista o tendinta care a luat avant in ultimii ani: soferii carora li s-a suspendat permisul din cauza alcoolemiei ridicate isi cumpara un VSP, pe care il conduc pana cand intra din nou in posesia documentului, iar apoi il vand.

Pentru a achizitiona acest tip de masina e nevoie doar de o asigurare. Intrebat daca nu e un lucru periculos, un vanzator i-a spus reporterului BBC ca lasa soferul sa faca un mic test-drive, iar daca se intoarce cu VSP-ul intreg, atunci incheie afacerea.

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Ce avantaje au VSP-urile

O astfel de masina costa intre 10.000 si 14.000 de euro, iar modelele noi dispun de aer conditionat si de un sistem audio performant. Microcar, Aixam si Ligier se numara printre producatorii care se axeaza pe fabricarea de VSP-uri. Cu toate ca nu poti merge cu ele pe autostrazi, au consum mic si sunt usor de parcat. De asemenea, constructorii incep sa se axeze pe parintii care vor sa le ofere copiilor un mijloc de transport ieftin si fara prea mari batai de cap.

Legea prevede ca, pentru a merge cu un VSP, cei nascuti dupa 1988 trebuie sa dea un test teoretic si sa faca patru ore de condus, insa nu e necesara si o proba practica. Ceilalti au voie sa conduca o astfel de masina fara aceste restrictii.

Sursa: ziare.com

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns