Marian Drăgulescu – invitat la Poveştile lu’ Pilu

Invitatul ediţiei de duminică, 3 februarie, este Marian Dărgulescu – cel mai medaliat sportiv din România. De la ora 8:30, pe TVR3.

Am căutat şi-n peşteri explicaţia cuvântului “tenacitate”. N-am fost mulţumit de ce am găsit. Am ştiut în permanenţă că undeva există această explicaţie pentru că altminteri nu puteam spera să văd un zbor spre performanţă.

El, eroul de poveste, ştie pentru că a simţit ce înseamnă „greu”. Uneori, mângâiat de sudoare, spune fără ezitare: ”… gimnastica a atins deja un nivel riscant…”

Da, probabil aşa o fi, dar el a dus gimnastica spre…zbor. Zborul său e unul sprijint de motivaţie spre escale, pentru a-şi aminti de prima aterizare. E un zbor ce-i poartă numele, Marian Drăgulescu.

„M-am povestit” cu Marian şi mi-a dăruit explicaţia cuvântului tenacitate. Era chiar…el!

Marian Drăgulescu a intrat în istoria gimnasticii masculine românesti drept primul sportiv care a obţinut o medalie la individual compus (bronz), în anul 2000, la Campionatele Europene de la Bremen şi a cucerit două titluri mondiale, la sol şi sărituri, în 2001, la Campionatele Mondiale de la Gent.

A fost primul gimnast din lume care a executat o săritură extrem de spectaculoasă şi dificilă în acelaşi timp, săritură care acum îi poartă numele.

În 2017, la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, a devenit sportivul român cu cele mai multe medalii de aur cucerite la Europene (zece).

Sursa

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns