Made in Japan: Arbori bonsai plutitori

Japonezii au inventat un tip nou de obiect ornamental – Air Bonsai – care plutește și se învârte pe bază magnetică.

Designerii japonezi de la The Hoshinchu Team au creat un bonsai numit Air Bonsai care pare să plutească deasupra unui vas, prin utilizarea forțelor opuse ale energiei magnetice. Proiectul Kickstarter “Air Bonsai” combină levitatia magnetică, plantele si traditionala măiestrie japoneză.

Bonsaiul plutitor este format din două componente principale: „baza magnetică”, care este făcută din ceramică japoneză, și partea care levitează, numită „little star”. Realizat manual din porțelan japonez, vasul simbolizează baza energetică, iar bulbul plutitor al bonsaiului este echivalent cu o mică stea, în viziunea artiștilor.

33

Cea mai ieftină versiune a bonsaiului plutitor costă 200 de dolari și include „baza energetică”, un adaptor și mușchiul circular care susține planta.

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Bonsaiul este numele generic acordat plantelor in miniatura care se cultiva in ghiveci, mentinandu-le dimensiunea mica sau mai mica decat cea normala. Ca o regula de baza, acest copacel in miniatura trebuie sa reproduca trasaturile unui copac de dimensiuni mari: trunchi, ramuri, frunze si viata. Bonsaiul perfect reprezinta copia minuscula a arborelui mare, reproducand in cele mai mici detalii arborele aflat in marimea sa naturala.

 

Pentru chinezi, nu exista o forma standard care poate fi data bonsaiului, ci ea trebuie sa fie mai degraba contorsionata. Si cu cat copacelul este mai stilizat si mai aranjat din punct de vedere al criteriilor minimaliste si estetice, cu atat are mai mari sanse sa fie considerat un bonsai veritabil. Bonsaii cei mai reusiti au o astfel de forma estetica incat aceasta creeaza impresia unei varste inaintate.

Sursa: bihon.ro

1-echipamentgratuit-1030x215

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns