Lotul României a cucerit şapte medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie

Ministerul Educaţiei anunţă că lotul olimpic al României a luat şapte medalii la ediţia XXI a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, trei dintre ele fiind de aur.

Trei medalii au fost au fost luate la secţiunea juniori (elevi sub 16 ani), în timp ce alte patru medalii au revenit seniorilor (o medalie de aur, o medalie de argint şi două de bronz), anunţă Ministerul Educaţiei.

“Elevii laureaţi cu aur sunt Robert-Gabriel Paşcalău (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Năvodari, judeţul Constanţa), Paul Florin Rebenciuc (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială „Miron Costin” din Suceava) şi Radu Andrei (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila).

Anca Drăgulescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Internaţional de Informatică din Bucureşti, a fost premiată cu argint, iar David Corneliu Turturean (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava), Andrei Horaţiu Eftime şi Andrei Cosmin, elevi în clasa a X-a şi a XI-a la Colegiul Internaţional de Informatică din Bucureşti, au fost medaliaţi cu bronz”, precizează ministerul.

Lotul olimpic al României a fost coordonat şi însoţit de profesorii Cătălina Anca Marian (Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” din Alba Iulia) şi Lucian Stoian (Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare). Olimpiada s-a desfăşurat în perioada 5 – 13 octombrie în Bulgaria şi a reunit concurenţi din 20 de ţări.

Sursa: mediafax

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns