Locul în care orice român şi-ar dori să trăiască. Nu există birocraţie, iar transportul public e gratis

Întrebați pe oricine care este cea mai avansată țară, din punct de vedere digital și mai mult ca sigur vă vor spune SUA sau China, urmată de Japonia sau chiar Marea Britanie. Este un lucru cert că nu s-ar gândi mulți la o țară micuță din nordul Europei, parte a vechiului bloc sovietic, dar Estonia este cu un deceniu înaintea altor țări dezvoltate în ceea ce privește progresul tehnologic.

Din acest motiv, rezidenţii din Estonia se bucură de o serie de beneficii. Tuturor rezidenţilor li se emite o carte de identitate, ce oferă acces la aproximativ 4.000 de servicii – care să le permită acestora să gestioneze finanţele lor, să înregistreze afaceri, să plătească tichete de parcare, să comande reţete sau chiar să voteze – în întregime online. De asemenea, transportul public este gratuit în capitala Tallin.

Cu o populaţie de numai 1,3 milioane de oameni, abordarea orientată către viitor cu privire la tehnologia digitală se datorează parţial dimensiunilor reduse. Siim Sikkut, consilier de politică digital pentru Estonia a afirmat pentru Guardian în anul 2014: “Guvernul estonian şi societatea au înţeles întotdeauna că trebuie să fie deschişi către lume, din cauza faptului că Estonia reprezintă o economie mica – în special în domeniul comerţului şi al investiţiilor.”

În acest context a devenit Estonia prima ţară care a oferit permise de rezidenţă electronice pentru orice cetăţean mondial.

Beneficiile unei identităţi electronice 

Programul ce presupune emiterea unei identităţi digitale de către guvern, permite cetăţenilor ce nu au cetăţenie estoniană să acceseze serviciile din acea ţară, cum ar fi înregistrarea unei afaceri, servicii bancare, procesare de plăţi sau impozitarea.

Beneficiile acestui program constau în faptul că orice antreprenor sau freelancer care derulează “o afacere internaţională independentă de locaţie” se poate bucura de costuri mici de pornire şi de întreţinere a acelei afaceri; 0% impozit pe venit până la efectuarea distribuirilor; şi includerea în cadrul juridic al UE – toate fiind disponibile în timp ce administrarea se poate face la distanţă de oriunde în lume.

Cu toate acestea, pe cât de avantajos este acest lucru – precum şi revoluţionarea sistemului de servicii – conceptul unei identităţi digitale emise de guvern a un subiect de discuţie în trecut, mulţi oameni exprimându-şi preocuparea cu privire la securitatea acestui tip de identitate şi văzând aceasta ca o ameninţare la adresa vieţii private personale.

Asigurarea securităţii datelor

Guvernul Estonian asigură securitatea cetăţenilor săi şi data de baze a rezidenţilor electronici prin utilizarea unei infrastructuri de tehnologie rulată de guvern, denumită X-Road. Lansată în 1990, X-Road nu este o bază de date centralizată; mai degrabă, leagă bazele de date publice şi private la serviciile digitale ale ţării. Ca atare, aceasta nu are un gateway central sau un hub. Reţeaua rămâne, prin urmare, mai sigură, deoarece informaţiile sunt păstrate pe servere separate.

Până în prezent, sistemul nu a experimentat nicio breşă de date majoră. Totuşi, în 2009, serverele web din Estonia au fost supuse unor atacuri susţinute timp de câteva săptămâni, atunci când cantităţi mari de trafic, instigate de maşini infectate au copleşit sistemele ţării. Chiar dacă acest incident nu a fost cauzat de o eroare în sistem, atacuri de acest fel pot reprezenta un inconvenient major…sau mai rău.

În timpul unui discurs susţinut în octombrie 2014, Andrus Ansip, fost prim-ministru al Estoniei şi actual vice-preşedinte al Estoniei, a declarat: “Trebuie să protejăm confidenţialitatea tuturor, iar încrederea este un principiu de bază. Dacă oamenii nu pot avea încredere în serviciile electronice, aceştia nu le vor folosi niciodată.”

Rezidenţilor estonieni li se oferă această încredere sub forma unei criptări cu cheie publică de 2048 de biţi pentru toate documentele de identitate digitala. În plus, estonienii au un control complet asupra datelor personale, cu o transparenţă deplină cu privire la accesările informaţiilor personale disponibile în portalul lor online. În cazul în care oamenii observă activităţi suspecte sau neautorizate, ei pot raporta aceste activităţi către entităţile obligate să justifice intruziunile.

Beneficiile economice ale unei societăţi electronice

Un motiv pentru care Estonia este una dintre cele mai de succes e-societăţi este de natură istorică. După prăbuşirea Uniunii Sovietice în anii 1990, noul stat independent s-a aflat în postura în care avea nevoie disperată să se modernizeze.

Lipsa infrastructurii fizice şi populaţia mică a presupus ca guvernul estonian să apeleze la internet, încorporând soluţii digitale în bazele infrastructurii ţării. Creşterea Estoniei ca un stat independent este, prin urmare, legată de revoluţia digitală; cetăţenii din această ţară sunt foarte deschişi la tehnologia digitală; iar guvernul Estonian nu are sarcina dificilă de a convinge o populaţie de sceptici cu privire la beneficiile unei identităţi electronice.

Aruncând o privire asupra istoricului Estoniei, este dificil de negat faptul că această atitudine deschisă la progresul tehnologic nu are beneficii economice şi sociale semnificative – Estonia este, în special, cea mai puţin coruptă şi mai prosperă ţară dintre toate ţările post-sovietice.

Transferând serviciile din Estonia la nivel internaţional şi devenind prima ţară care a extins identităţile electronice către cetăţeni din afara ţării, Estonia a făcut doar primul pas în asigurarea unui viitor prosper. Prin crearea unei diaspore electronice, cu o miză în progresul ţării, Estonia îşi croieşte în mod inteligent viitorul în complicatul peisaj digital şi economic.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns