La mulţi ani români, oriunde v-aţi afla pe meridianele lumii!

De 1 Decembrie, Televiziunea Română urează „La mulţi ani!” românilor din întreaga lume transmiţând, în direct la TVR Internaţional, ceremoniile organizate cu ocazia Zilei noastre naţionale – dar şi programe speciale de sărbătoare.

De Ziua Naţională, TVR Internaţional uneşte românii de pretutindeni şi le aduce un program divers, de sărbătoare, pentru toate vârstele şi preferinţele.

Încă de la prima oră a dimineţii, de la 8.00 şi până la ora 14.00, sub titlul „Eu sunt Romania”, la TVRi veţi putea trăi emotia  paradelor  militare de  la Bucureşti, Alba Iulia şi Iaşi, a ceremoniilor festive şi a slujbei Te Deum de la Alba Iulia. Toate aceste transmisiuni în direct vor fi însoţite de dezbateri şi comentarii ale invitaţilor din studiourile TVR.

Telejurnalul de la ora 14.00 va fi urmat, de la ora 15.00, de transmisiunea în direct de la Sibiu a spectacolului folcloric extraordinar de Ziua Naţională a României “Noi suntem români” prezentat de Iuliana Tudor. Alături de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”,de  Orchestra „Lăutarii” din Chişinău  dirijată de Nicolae Botgros şi de Ansamblul „Ceata Junilor” – îi vom asculta şi vom cânta din tot sufletul: „Noi suntem români!”, împreuna cu cei mai mari artişti din toate zonele ţării: Nicolae Furdui Iancu, Nineta Popa, Mariana Anghel, Alexandru Pugna, Tudor Furdui Iancu, Ovidiu Homorodean, Cristian Fodor, Dumitru Teleagă, şi mulţi alţii.

De la ora 17.00, nu pierdeţi Olimpiada eroilor – un program în care de 1 Decembrie, Televiziunea Română vă spune povestea primei participări a echipei României la Jocurile Invictus. 15 eroi români, trecuţi prin focul războiului, au reuşit nu doar să depăşească traumele fizice şi psihice cu ajutorul sportului, ci să facă şi performanţă. La competiţia care a avut loc în oraşul Toronto, din Canada, ei au concurat cu sute de alţi militari din 17 ţări. Şi deşi s-au antrenat doar câteva luni, românii au adus acasă patru medalii: aur pe echipe la tir cu arcul, argint la individual şi două medalii de bronz la atletism şi canotaj în sală.

După discursul preşedintelui  Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naţionale a României de la ora 18.00, Corina Dănilă aduce de la 18.15 o ediţie specială a emisiunii “Ieri, azi, mâine” în care va pune accentul pe “mâine” – având ca invitaţi în studioul emisiunii mici artişti, interpreţi şi dansatori extrem de talentaţi, premiați la festivaluri naţionale și internaţionale. Muzica, dansul, emoţiile şi cuvintele micilor artişti vor reprezenta cel mai curat și sincer “La mulți ani!” pentru ţara noastră.

De la ora 21.00, mergem în Canada pentru a cunoaşte “Un alt colţ de Românie” – într-un documentar realizat de Daniela Apostoaei. Vom descoperi poveştile emoţionante ale primilor imigranţi români sosiţi în Canada la sfârşitul secolului al XIX-lea (plecaţi tocmai din Bucovina) şi ale urmaşilor lor – ajunşi la a 3-a şi a 4-a generaţie – alături de alte poveşti de viaţă – atât ale unor români ajunşi aici ca urmare a prigoanei comuniste, cât şi ale altora veniţi după 1989.

De la ora 22.00, primim în dar un concert grandios dedicat celui mai mare compozitor român în viaţă, născut în Republica Moldova: Eugen Doga! Evenimentul “Eugen Doga – 80 ani” a făcut parte din Programul acţiunilor culturale dedicate sărbătoririi aniversării a 80 de ani de la naşterea compozitorului Eugen Doga, aprobat de Guvernul Republicii Moldova la începutul acestui an. Pe scena spectacolului au evoluat Orchestra extinsă a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, sub bagheta dirijorului Dumitru Cârciumaru, dar şi Tania Cergă, Vitalie Advahov, Akord, Mariana Bulicanu, Ana Cernicova, Dumitru Mâţu, Ana-Maria Donose şi corul Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu”.

Sursa

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns