TARZANANDTHEHUNTRESSTC23

Johnny Weissmuller, alias “Tarzan”, va deveni brand turistic pentru Timișoara

Imaginea actorului Johnny Weissmuller, alias “Tarzan”, va fi promovată pentru a o transforma într-un brand turistic al Timișoarei, locul natal al actorului, în cadrul unui proiect intitulat Tarzaniada, care va demara în luna iunie.

Ideea proiectului a fost lansată de Casa de Cultură a Studenților Timișoara, iar Agenția pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Timiș susține completarea și promovarea proiectului.

APDT Timiș dorește să facă din personajul Tarzan un produs turistic complet și complex, legat de Timișoara și de județul Timiș, un produs care să fie promovat la târgurile de turism internaționale, pentru a trezi interesul turiștilor să vină în zona noastră.

‘Vrem să facem din Tarzan un produs turistic (…), servicii, lucruri concrete precum tot felul de magneți, căni. Suvenirurile noastre nu vor fi comercializate, vor fi distribuite prin info centrele turistice’, a explicat Delia Barbu.

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

În anul 2004, autoritățile timișorene au pregătit o placă memorială dedicată împlinirii unui centenar de la nașterea actorului, cu inscripția ‘Aceasta este casa în care campionul de înot olimpic și marele actor Johnny Weissmuller s-a născut la 2 iunie 1904’, dezvelită de fiul său, dar nu au identificat exact casa în care s-a născut ‘Tarzan’, cel mai probabil aceasta fiind distrusă în timp.

Atunci au existat mai multe firme care au dorit să producă diverse sortimente de dulciuri purtând numele ‘Tarzan’, dar nu au putut face acest lucru, deoarece aceasta este deja marcă înregistrată.

Acum, APDT Timiș vrea sprijinul municipalității pentru a realiza în apropierea fostei presupuse case a lui Johnny Weisssmuller un panou cu date și imagini, care să indice trecerea lui pe acolo, dar și pentru a creiona un traseu turistic în oraș, în care să fie inclusă și această locație.

Sursa: agerpres

1-echipamentgratuit-1030x215

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply