Ionuţ Budişteanu, un geniu al informaticii

Ionuţ Budişteanu a expus la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva un dispozitiv de detecţie automată a spărgătorilor cu cagulă. Pentru proiectul prezentat, tânărul inventator a primit din partea organizatorilor o medalie de argint.  De asemenea, Institutul Francez al Inventatorilor i-a acordat lui Ionut Budişteanu medalia de aur.

România este prezentă la cel de-al 43- lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva-Elveţia- cu 25 de invenţii, printre acestea numărându-se şi dispozitivul anticagulă gândit de Ionuţ Budişteanu.  Software-ul prezentat de tânărul din Râmnicu Vâlcea a stârnit interesul cercetătorilor de peste hotare.

Deja am primit o medalie de aur din partea Institutului Francez de Inventatori. Este un dispozitiv electronic ce procesează în timp real imaginile pentru a detecta comportamentele anormale, momentele cand spărgătorii care poartă cagulă intra într-o clădire, si pe cei care taie cu un polidisc unghiular bancomatul sau seiful”, a scris Ionuţ Budişteanu pe o reţea de socializare.

Potrivit tânărului inventator, dispozitivul de detecţie automată a spărgătorilor poate procesa  imaginile de la camerele de supraveghere din zeci de unităţi bancare. Atunci când un spărgător intră într-o bancă sau îşi face simţită prezenţa lângă un bancomat, dispozitivul alertează paznicii sau Poliţia.

                                                                               Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Ionuţ Budişteanu a obţinut recunoaşterea internaţională în 2013, după ce a obtinut marele premiu la una din cele mai importante competiţii de ştiinţă şi inginerie din lume ( Intel ISSEF). Tânărul  le-a prezentat americanilor un model de maşină autonomă, dotată cu radar 3D şi o cameră video. Produsă în serie, o astfel de maşină nu ar costa mai mult de 4000 de dolari, dar ar putea determina o scădere a numărului de accidente rutiere întrucât poate identifica şi ocoli toate obstacolele din trafic.

Ionuţ a gândit apoi un dispozitiv pentru smartphone, care să-I ajute pe nevăzători să se deplaseze mai uşor.

Această aplicaţie le va da posibilitatea nevăzătorilor să primească tot felul de informaţii despre locul unde se află. Eu am un coleg de facultate care este nevăzător şi are probleme să identifice staţia de autobuz sau Universitatea. Ideea e ca o persoană să ţină telefonul în mână şi să i se spună unde se află, direcţia unde e staţia de metrou. Telefonul va memora drumul pe care-l face în fiecare zi un nevăzător şi îi va atrage atenţia atunci când deviază de la traseu“, a explicat Ionuţ Budişteanu principiul de bază după care funcţionează aplicaţia la care lucrează.

Tânărul din Râmnicu Vâlcea este în prezent student al Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Matematică-Informatică.  De când s-a mutat la Bucureşti, Ionuţ Budişteanu lucrează la un alt proiect: robotul industrial-VisionBot- care asamblează plăci electronice cu cipuri.

Sursa – adevarul.ro

Canale TV Romanesti

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns