A ”intrat la apă” Everestul?

Imagini din satelit indică faptul că puternicul cutremur cu magnitudinea de 7,8, din 2015 din Nepal, a înghițit din înălțimea acoperișului lumii, Everest, câțiva milimetri sau chiar centimetri. Chestiunea nu a fost încă tranșată în mod definitiv.

«S-au scurs doi ani de la seismul catastrofal din Nepal și există încă o îndoială în rândurile comunității științifice referitoare la faptul că Everestul ar fi scăzut în înălțime», a declarat marți pentru agenția PTI un expert geodez din India, care a adăugat eliptic: «Îl vom măsura din nou».

5

O expediție de cinci persoane va începe demersul de măsurare la sfârșitul iernii. Specialiștii vor face măsurători la sol cu aparatură care va determina altitudinea reală a vârfului, despre care se știe în mod oficial că are 8.848 de metri deasupra nivelului mării – a indicat un alt responsabil al expediției. Expediția va avea nevoie de o lună de lucru pe teren, apoi de încă două săptămâni de analiză a datelor înainte de a anunța oficial un rezultat final.

Violentul cutremur din 2015 a determinat moartea a 9.000 de persoane și a distrus o jumătate de milion de locuințe. De asemenea, seismul a deplasat capitala Nepalului, Katmandu, cu câțiva metri.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns